L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 11 de setembre del 2011

El primer dia de "bous al carrer" un èxit total



 Tavernes recupera els “bous el carrer” al Carrer Major després de més de 40 anys sense celebrar-los. No es posaven d’acord la gent a qui preguntàvem quan va ser l’últim anys que s’hi celebraven bous allí, al Carrer Major. Coincidència més gran en l’any 1965 o 1966. Si que està clar que en la legislatura 1979-1983, la primera democràtica es van reprendre els “bous al carrer” a les naus del Prado Comarcal després d’uns anys de muntatge de plaça de bous per la darrer corporació franquista on ara s’alça la Casa de la Cultura-Biblioteca. 


Després dels esdeveniments de les darrers setmanes, 1) després que cap “colla,  quadrilla o penya taurina” presentarà ninguna proposta a l’ajuntament per muntar la plaça de bous en les condicions legals; 2) després de falses acusacions i de voler fer creure  als vallers que era l’Ajuntament i el nou govern qui estava posant impediments i no volia bous…  l’alcalde, Jordi Juan,  i el nou govern municipal agafaven ”els bous per les banyes” – mai més ben dit- demostraven que eixes acusacions interessades eren falses i en pocs dies posaven tots els mitjans per fer bous, però com sempre s’havien celebrat al nostre poble, lluny d’interessos comercials i del negoci fàcil. “Bous al carrer” per a tots i debades.


Han estat uns dies de gran treball d’eixes 16 persones que han format  “la penya taurina”, 16 persones que s’han esforçat, han treballat, han organitzat i planificat amb el suport i recolzament municipal els “bous al carrer”.  


I ha estat tot un èxit. Èxit total. El carrer ple de gom a gom. Els balcons plens a rebentar. ¿2000 persones? 2.5000 persones al carrer i les barreres?? El número importa ara poc. Les fotografies de dalt parlen per elles soles. El comentari general dels majors era que mai no havien vist tanta gent als bous al carrers, ni en les èpoques dels anys 1950 i 1960, mentre la gent jove qualificava la mesura com encert, la consideraven més entretinguda i popular que la plaça de bous  i, fins i tot alguns, comentaven que havien de fer-se per la vesprada també. 


A l’any que ve més si pot ser. Tranquils, anem a poc a poc, que la festa costa diners i ja hi haurà qui preguntarà en el ple per euros i cèntims – ja ho estan fent en altres llocs i pels bars del poble -  apel·lant  a quant mal estan les arques municipals!. Això sí, sense voler recordar que estan tot el mal que ells les deixaren!.  Una llàstima que l’oposició no haja estat en el Carrer Major avui!  Potser els faria reflexionar sobre algunes coses. Bé, alguna regidora jove si que hem vist mig amagada en un balcó. Ja els ho contarà! 


I com no entre els preparatius – barreres, cadafals, revisions de darrer hora – perquè tot estigués perfecte, un bon desplegament mèdic per si de cas! Tot el que cal i marca la llei per a un espectacle com és el de “bous el carrer” amb el seu metge i dispositiu d’emergència preparat. 


 Sobre la 1 una representació del govern municipal, amb l’alcalde Jordi Juan al cap, entrava en el recinte entre els gestos d’aprovació de molts dels presents i les enhorabones a l’alcalde i la regidora de festes, Pilar Altur, pel bon preparatiu que es veia en el carrer: filades de barreres a ambos costats, ben separades de les façanes de les cases per delimitar tot el cos taurí. I un sistema que, a més d’evitar possibles maldecaps als propietaris de les cases per desperfectes, deixa un passadís extern per on pot circular la gent.  I de prevenció  per als joves, car els menors de 16 anys tenen totalment prohibit accedir al recinte. I això s’ha repetit molt matxaconament per la megafonia fins les 3 de la vesprada. 


I després els membres del govern municipal han  seguit tot l'espectacle algunes vegades a peu de carrer i altres visitant els cadafals que han estat llogats per amics o empreses de la localitat. Per cert, la gent de la Cotorra ha recorregut tot el carrer buscant el cadafal de la penya que tant interés havia posat per muntar la plaça -segons es deia pel poble- i no els hem vist en cap lloc.

Amb el sistema de barreres usat, ha quedat desmuntt un altre més dels molts comentaris – i mentires- que s’havien fet córrer entre els propietaris d’habitatges del Carrer Major. El sistema de barreres separades de les cases fa que cap bou o vaqueta puga tocar les façanes i les portes. Un encert més del govern municipal.  


I sobre la 1 i 20 minuts la primera vaqueta eixia al carrer. ¿Quants anys havien passat?  No ho sabem. Entre quaranta i cinquanta.  Tavernes recobrava una tradició que s’havia perdut.  

- Si feu clic damunt les fotos les voreu més grans. I com algú ja heu fet, podeu usar-les, però citeu-ne la procedència.  

-

35 comentaris:

Andrés ha dit...

Ho diu quasi tot el poble: els bous no han mort a Tavernes, sols han canviat el local.
De la plaça al carrer sol queda voler anar. La seua residència mentre la gent ho vulga i els tracte amb respecte serà la Vall. Ho diu quasi tot el poble que des de les balconades, a les barreres ho estaven observant: viuen els bous a Tavernes al carrer com és normal. Amb una afluencia de persones respectuoses amb una situació especial. Que l'ajuntament porta el seu rumb, això també ho sabem i és normal, però com en una barca cal estar remant tots al costat, per a que eixos bous siguen part de la nostra festa i no d'uns quants.
Per cert que Ricardo, tot un senyor, la seua ajuda ha brindat, segons ens conten, un bon detall. Remem tots junts que la barca anirà. Però la gent del Carrer Major es preguntava: " On està el cadafal de la Penya Taurina que a Tavernes s'havia muntat ? Ningú no la veia, tot i estar-se preguntant, i és que a qui li agraden els bous ho ha de demostrar, deixar trevetes a banda i ser amb els regidors franc i leal.
Que estem parlant de bous, home, i la cortesia es natural. Com un retall en ple carrer i amb la por ben aguardà, que no es de bons retalladors dir que no vagen a la festa quan els bous diguem estimar. Vinga si hi ha penya, vull vore el cadafal !
I va per vostés, col•laboradors taurins que de carabassa us han posat, però com bons entesos en la festa heu sabut estar. Us llance este article per si la Cotorra me'l vol publicar.
Sóc Andrés el de la Falla del Portal.

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR ...

Ole Ole i Ole, bous al carrer, cotorra no fiques Coso tauri que tornarem a pasar-nos dies i dies discutint de que si si o si no el coso tauri i pitos i flautes.

Sobre les fotos molt ficar, les fotos molt bones, pero que jo sapiga proteccio civil no fa trasllats a hospitals, no tenen ambulancia, y sols se encarreguen de ajudar i molt be als cosos sanitaris alli desplegats.

M'haguera molat vore el samu, 'ambulancia, que son les que marquen la diferencia, pero mola el desplegament realitzat.

I hara ficant-me en la correguda, i l'arena tan necesaria per a que els bous, vaquilles, puguen moures mes comodament, i no pateixquen les seus potes amb el asfat abrassador, no ha arribat a temps o a sigut per altres motius.

El escrit dia que els eser humans teniem que no maltractar als animalets cosa que hem fet, en altre escrit diem que els bous ets una forma de marcar la virilitat del eser huma davant les femelles (dones crec mes ensertat), pero per a que no tinguera el home ventaja tindriem que haver ficat arena al carrer, per a que fora mes justa la feina.

Ademes els retalladors i els bous amb arena fan mes bones feines, pero retalladors tambe ne vist pocs pero poc a poc, nirem arribant i ens voran.

Muuuuu, cuidao amb la vaca, senyor bou, que la seua vedella esta al coso tauri.

Bones festes

Anònim ha dit...

Coso o Coso taurino, es el nombre que recibe en tauromaquia la plaza de toros, sitio o lugar cercado, donde se corren y lidian toros y se celebran otras fiestas públicas.

En Tavernes la calle estaba cercada y se hacian correr a los toros, creo yo esta mañana.
Y era una fiesta publica.

En sentido general, cosa es cualquier espacio donde se celebran actos o espectáculos.

Enteradillo!!

Anònim ha dit...

No cosa sino coso
al final de lo anterior.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Senyor Observador, vosté tan seriós i reflexiu… i que ens vinga amb cosetes com “pero que jo sapiga proteccio civil no fa trasllats a hospitals, no tenen ambulancia, y sols se encarreguen de ajudar i molt be als cosos sanitaris alli desplegats .M'haguera molat vore el samu, 'ambulancia, que son les que marquen la diferencia, pero mola el desplegament realitzat”.

¿Que vosté no sap que si no hi ha ambulància no comença l’espectacle? ¿Que volia que ho diguerem específicament: hi havia una ambulancia allà al costat de Cicles Carbó? Què cal dir-ho? Tampoc hem dit que les barreres tenen un certificat de “conforme” del col•legi d’arquitectes i que els animals tenen els seus papers en regla. Això no cal. Se suposa. Són condicions – es diu “sine qua non”?- perquè comence la festa.
Si hem fet esment de Protecció Civil es perquè a banda de l’ambulancia, el metge que també hi havia… se sabera que s’han extremat les condicions de seguretat.
Aquest govern ha pensat. ¡Com més sucre més dolç!
Creu voste que el govern actual anava a jugar-se la i començar sense ambulància? Sembla mentira de vosté, tan reflexiu!!!

I que voste ens parle d’ambulàncies … ha fet com aquell que té un Picasso a casa, i el marc del quadre té un peladet i es passa el temps parlant i preocupant-se del peladet del marc! Parle’ns del quadre! Parle’ns dels bous! De l’èxit de la festa! Parlem de bous i de com el poble s’ha bolcat – malgrat tot i alguns, ja m’entén. O li ha sabut greu que la cosa haja anat bé?
De la paraula cos (polisèmica) i la seua accepció d’espai per a celebrar esdevinemts i espectacles ja em parlarem en un altre moment.

Anònim ha dit...

Ahissss observador jo que et tenia per una persona seria, reflexiva i caval, només veig que vols fer mal. Si tot ha anat molt bé i el poble està content, perquè véns tu malmetent. Alegra't pel teu poble que s'ha divertit encara que no ho haja fet el teu partit. El teu PP ara lamentarà, tot el que ha dit i hauria d'haver callat, que els bous han sigut un èxit per tots els carrers s'ha comentat. Alegrem-nos vallers per unes festes excepcionals, que tots volíem i trobàvem a faltar. Tots junts podem dir: Visca el Cristo de la sang!!!!
PD: no sóc Andres però vull felicitar-lo pel comentari tan bo que ha fet, servisca este comentari meu per felicitar-lo.

Anònim ha dit...

Cotorres molt bona crònica de la diada. Enhorabona.
I heu sigut massa blanets. Havieu d'haver dit tota la veritat, com ens han marejat estos dies pel veïnat que si les portes això i allò, que si poca consideració en fer els bous al carrer, allí.
Mentires, enredos, i posar verds i de tots els colors a l'Ajuntament per fer bous.
Ah, jo vull donar les gràcies a J.J. per haver-me perdonat els 3.000 euros que m'havia de costar que feren els bous davant de ma casa. Burrades per un tub, es les que hem sentit.

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR ...

Hola amic anonim 11/09/2011 22:11:00, jo soc aixo que dius tu, es una afirmacion o una pregunta.

Malmeter ninguno, reflexionar si ironia tambien, tristeza ninguna alegria por ver a la gente alegre, mi maxima alegria viene cuando veo, gente cercana a mi que con solo un mini acto de sinceridad, sonrie eso es suficiente para mi, alegria para mi es estar con alguien y solo oirle y dejarle hablar, dejar que se exprese, y que sienta que es escuchado.

El meu partit, si creus que soc del PP, pues bien no hi ha mes ignorancia que el que no vol escoltar. Ja vaig dir una vegada a un altre anonim que si tan creia saber qui soc, que sols tenia que dir les inicials del meu nom i cognoms i si les acertaba, jo encantat li diria si soc eixe que tu dis, i en eixe moment no sere observador ser eixe que diu.

Abans de les 00:00 he escrit una nota aclaratoria, que tal volta les moderador de la cotorra no han trobat a be publicar, la veritat no entent el motiu pero es molt respectable, pero en ella explicaba el que debia explicar, y sempre amb sinceritat, si foren tan amables de publicarla en el seu 100% ten adonaries que no es malmeter, es reflexionar.

Pero demane disculpes si el meu escrit ha ofes la sensibilitat dels lector i dels amics que escriuen.

I a la demanda que hem fa el moderador, en el escrit que no publica, parle del que me demana de bous i de la festa.

I li pregunte algo per a que me conteste ell, si ho sap.

Bona voluntat en tot moment, caminante no hay camino, el camino se hace al andar. Compañeros el camino no es facil esta lleno de imprevistos, pero mandar una apisonadora para allanar el camino no es la solucion para caminar mas comodamente, el sufrimiento hace a los hombre y mujeres fuerte y la fortaleza nos hace valientes.

Bones Festes i en pau.

Anònim ha dit...

a mi magra mes en el carrer que en la plaça, personalment.

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR ...

No queria escribir mas sobre este apartado porque no queria hacer mas comentarios al respecto pero releyendo he visto esto:

/// Una llàstima que l’oposició no haja estat en el Carrer Major avui! Potser els faria reflexionar sobre algunes coses. Bé, alguna regidora jove si que hem vist mig amagada en un balcó. Ja els ho contarà!///

Es de justicia para no falta a la verdad de lo alli visto, que la comitiva del gobierno entrando en la plaza creo que venia con una banda de musica de tabalets i dolçainers donde estaban todos mandatarios ejercientes y oposicion, yo los vi a todos alli, despues es verdad que desde el gobierno a la opsicion cada uno se ha marchado a la zona de la plaza que ha deseado o se ha ido a casa si asi lo ha creido conveniente.

Esta usted de acuerdo con lo que le indico, al igual que yo no vi la ambulancia pudiera haber pasado que usted no viera a la oposicion compartiendo tabalets i dolçaines con el equipo de gobierno.

Un saludo, sinceridad i rigor.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivament, sinceritat i rigor.

L'oposició va arribar al Carrer Major perquè venia junt al govern de visitar els Carrers Engalats. No anaven amb tabalets i dolçaines tots en comitiva perquè anaven especificament als bous. Els bous al carrer... vadre retro!

A partir d'eixe moment, el d'arribr al Carrer Major, ja s'acaba l'acte de Carrers Engalanats i l'oposició de bous, res de res. Ens diuen - i la veritat no ho hem pogut comprovar perquè a nosaltres no ens ha arribat - que les ordres circulen pels mòbils: res de Festa Estellés, res de bous, res de Xavi Castillo, res de Gossa Sorda... no anar a res, prohibit, tot allò preparat-afegit pel govern a la programació original del PP i menys si té una reminiscència cultural que puga ser comuna amb els veïns del Nord.

I es estrany que vosté use dues vegades el terme "plaza" (entrando en la plaza creo que venia con una banda de musica - ha marchado a la zona de la plaza que) quan és un carrer. Quasi venia millor usar allò de cos taurí!

filòsof ha dit...

Observador, sóc el que firme per filòsof, per raons personals no puc atendre tant a la Cotorra com m'agradaria. Però l'anime a escriure i demane que li ho publiquen tot. Però qui demana rigor l'ha de tindre. Estic llegint un treball magnific d'un master fet per un llicenciat en filosofia, i te altra carrera, així com algun master, i paralnt amb ell i amb un dels historiadors professor ja jubilat de Tavernes i parlavem precisament del rigor a l'educació, la necessitat de ser rigurosos, i eixe valor li ha faltat al seu escrit. Però això no deixa que qualsevol puga escriure inclús amb ttxadures del moment. Que no m'agradaria que la Cotorra servira sols a una determinada gent. però ai Las! Qi demana rigor l'ha de tindre, i voste, siga que siga, i que més dona, per a mi es un amic ja que el puc llegir, discrepar, i em serveix per a dialogar. O es que sempre hem d'estar d'acord. Però això si amb les coses de menjar no es juga. I amb el menjar dels fills menys, com deia el primer alcalde de la democràcia a Tavernes. Valga ocm a reflexió general. Ja que estem parlant de bous i vaques que tant poc conec, va per vosté Observador, primer pas del coenixement cientific, al final del procés està el rigor. I em sobra, de segur, que amb això estem d'acord.

Anònim ha dit...

Agraïment a tots els col.laboradors taurins, ja q sense ells no hagués estat posible la festa.

Anònim ha dit...

Cotorreta cotorreta:
"No anaven amb tabalets i dolçaines tots en comitiva perquè anaven especificament als bous." Error. Els tabals i les dolçaines amb la corporació van arribar fins a ca salines. el govern va pegar a fugir literalment mentre el dolçainer li preguntava a Manolo "ara què fem? toquem?". pregunta-li-ho a Javi. Sense por ni vergonya, que és la veritat.

I Cotorreta, a l'altra busca millor, que sí que hi va haver gent de l'oposició mirant els bous (que no exhibint-se, clar està). Més d'un i més de dos.

Ala, a clava't amb mi; que si sóc del PP, que si ploriqueje... i no em respongues, que es lo que se lleva ahora.

PD. A la pròxima, aniré a casa de ma tia a vore els bous pq si no et gastes els ebros en un carafal, no t'enteres de la mitat de la mitat.

Anònim ha dit...

No va fugir ningú, sinó que passava de la 1, l'hora anunciada dels bous, a més de saber que l'oposició no anava a vindre ni a entrar als bous, almenys com a corporació.
Si algu ho va fer després, ho desconec. I tampoc m'interessa massa. Sabem cadascú com pensa.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No cal dir res més.

Anònim ha dit...

El problema és que ací es polititza tot, i faça el que es faça, per auns tot està bé, i per a altres tot està mal.
Mireu, els bous al carrer està molt bé, inclòs millor que a la plaça, el problema és que sols son 4 dies, i sols a migdia, per la qual cosa, la gente jove que teniem una alternativa a la festa jove ja no la tenim.
Sense anar més lluny, el dissabte, molt poca gent per vore hora zulú, i en canvi, molta gent en els pubs i en les cotxeres.
Si això é la festa que volem, doncs no fa falta que duguen a ningú, pues ens n'anem tots a les cotxeres directament i això que s'estalvia l'ajuntament.
Per cert, la festa jove, de moment un fracàs.

No al patiment animal ha dit...

Senyora cotorra, he enviat dos comentaris, i no s'han publicat, hi ha alguna raó?

Anònim ha dit...

de "seguretat" t'has saltat algunes parrafades. O fiquem tot, o no fiquem res.
Fer pagar als establiments del carrer major x les seua seguretat, es una mesura correcta? ... acas ha triat ells q el nou alcalde vulga fer bous al carrer major?
Tampoc he vist q citares en cap moment q els comerços o estan tancats a la 1 del migdia, cuan comencen els bous, o ningu te cap responsabilitat del q puga passar alli dintre.
SI algun bou es carrega algun cristall o vidre d'algun aparador d'algun local comercial del carrer major... has citat q ninguna assegurança no vol cubrir ni saber-se'n de res???
Aixo son les mesures correctes q s'adapten a la normativa, d les q tant i tant parlareu???
Anda q si!
Cotorra, aclarix-me perfavor si aço q ha aplegat esta mati a ls meues orelles es veritat.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Donc l'única rao és que hem decidit que aquest post siga de festes, per parlar de la festa, i més quant ja em vam tindre altres on es va parlar i cadascú va dir la seua sobre el tema que el dóna nom.
Sabem que no compartiràs la decisió, però esperem la respectes.
Ja veus, que haguera estat més fàcil no publicar ni aquest darrer comentari teu, però volem que sàpigues el motiu.

Anònim ha dit...

Jo vaig anar amb els meus fills i no vaig poder vore els bous.

No em vaig atrevir a pujar-los dalt de les barreres i els cadafals son privats.

M'agradaba mes els altres anys que podia anar a la plaça (pagant de la meua butxaca) i vore les vaquetes amb els meus fills desde la grada.

Es d'agrair l'esforç per fer bous pero no pot l'ajuntament fer els bous l'any que ve en una plaça en lloc de la carrer?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic que dius:
Cotorra, aclarix-me perfavor si aço q ha aplegat esta mati a ls meues orelles es veritat.

Resposta: Només recordar-te una dita que es d'un poble de la Valldigna que es diu Tavernes: d'allò que et diguen, no et cregues res.

O siga t'han enganyat.

Deduïm que:

1. No estaves en els bous
2. no has llegit el que publiquem sobre les barreres.

Per què si ha hagueres llegit i/o hagueres estat en els bous sabries que les barreres estan separades de les cases molt bon tros, formen un passadís i es pot passar tranquil·lament per anar a les cases i als comerços a comprar i als bars a fer-te una cervesa SENSE XAFAR PER A RES LA PART DEL CARRER PER ON CORRIEN LES VAQUES.
NOMES CAL QUE OBSERVES LES FOTOGRAFIES PER VORE-HO.

Ara ¿i parlar sense conéixer les coses?

Anònim ha dit...

Algu sap que val alquilar els cadafals, qui els alquila i com triar el lloc del carrer per a montar-lo?

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR ...

Leiendo el comentario que hace nuestro compañero anonimo de 12/09/2011 13:05:00, al que el administrador del blog responde en 12/09/2011 16:19:00.

La respuesta que indica es correcta las barreras estan separadas, de las fachadas, si, un tramo, si el espacio fisico de las ceras no mucho mas en algunos tramos.

Pero la pregunta que nos hace el comentarista de las 12/09/2011 13:05:00, no esta queda resuelta con su respuesta ya que creo entender que el compañero hace referencia a que si los establecimientos alli situados no cierran el establecimiento durante la celebracion de las Vaquillas, si por un casual una de las vaquillas se escapara y entrara en este establecimiento y hiciera desperfectos, nos dice que no hay seguro que cubra esto. Creo entender yo.

Y de lo que entiendo yo le doy una media respuesta.

Efectivamente, el seguro que tenga contratado el establecimiento, no se hara cargo de nada.

Pero el seguro de RC (responsabilidad Civil) que debe tener contratado el ayuntamiento como promotor de los festejos o en su caso en quien hubiera contratado el coso taurino, debera hacerse caso por seguro de RC de dichos desperfectos.

Creo haberme explicado correctamente.

Un saludo.

Señor adiministrador mi pregnta aun sigue pendiente, estoy a la espera de sus aclaraciones.

Muchas Gracias

La Cotorra de la Vall ha dit...

si por un casual una de las vaquillas se escapara y entrara en este establecimiento y hiciera desperfectos, nos dice que no hay seguro que cubra esto.

Ale, continuem buscant cinc peus al gat...

I per on passa la vaca? Les persones accedeixen al carrer i al passadis pels cadafals, que les barres son verticals i qualsevol persona amb un poc de sobrepes no pot passar? Ara si la vaca està anorexica....???

I si cau un llamp, desfà les barres verticals dels cadafals i aleshores per allí s'escapa la vaca i els mansos que en eixe moment estaven al carrer i quina casualitat entren dins l'establiment? Eixa possibilitat esta contemplada en l'assegurança?

I si en el moment que està la vaca al carrer i tots dalt de les barreres hi ha un terratrèmol i cauen a terra i algu el corneja la vaca? Està contemplat en l'assegurança?

I més...

Sigam seriosos: la gent que munta les barreres no fa altra cosa tots els dies, les barreres i cadafals estan homologats; passen revisió del col·legi d'arquitectes quan es munten als pobles...

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR ...

Desde primero de EGB, el gato tiene 4 patas dos delante y dos detras, y creo que nadie aqui le ha buscado 5 nadas a nadie, se hace una pregunta.

Yo doy una respuesta a la pregunta, no busco 5 nadas a nadie ni a ningun animal.

Y en todos y cada uno de los supuestos de sus respuestas el seguro lo cubriria, no lo dude, pero incluso estando homologados, revisados, y tener 1.500 años de garantia, accidentes haberlos ailos. (Dios nos libre que que los tengamos).

Y sabe porque el seguro en todos los casos que usted indica lo cubriria, porque el seguro es para los daños y desperfectos que en un casual pudieran causar las reses a los bienes de terceros, aun habiendo aplicado todos los mecanismos de seguridad necesarios.

Lo entendemos asi??.

Un saludo.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Igual que ha canviat l'EGB (ja en es diu així ni existeix eixe model d'ensenyament) pot haver canviat el gat. De totes maneres, les dites o refranys estan dites en un sentit metafòric que no impliquen com a realitat que el gat tinga 5 peus, sinó al fet que algú, sabent que té quatre peus, està entestat en buscar a vore si troba el cinqué, al igual que alguns sabent que s'han posat totes les mesureds de seguretat busquen i rebusquen per vore per on "el bou pot agafar" a l'organització.

Tot el que comenta d'assegurances,etc tothom sap que són condicions "sine qua non" i que s'estan complint. El 1r diava haver un retard de 20 minuts. ¿Es pensa que va ser perquè estaven esperant al govern, i no dic corporació perque l'oposició sabien que no havien d'anar? Doncs, no. Simple revisió -l'enèsima- de papers pel tècnic que havia de donar finalment el placet per començar.

El que hi ha clar, i amb això ací coincidim amb el sentir de molts vallers, és que si fora per alguns millor que el temps (plovent) o qui fora (governació??) hagués impedit que se celebraren. I com a reminiscències dels seus sentiments i per tal de posar pedres i pals a les rodes venen eixes preguntes-bovades subtils de si el bou això, de si els comerços, de si... simplement una demostració de com pensen.

Li anem a dir una cosa: la gent que estem ací, en aquest blog, no està massa per no dir "no estem gens pels bous", encara que no ho semble per la informació que estem donant. La informació es la informació. Tampoc ens agraden moltes altres coses de les festes i també donem i pensem donar informació.

Però li direm: si hi ha unes lleis que els permeten i regulen, i es poden aplicar eixes lleis, i si hi ha vallers que els volen i ho demanen, l'ajuntament pensem per ser de tots ha de procurar i fer per celebrar bous, perquè es duguen a cap, com procura que es duguen a cap varietés, rock, paelles i demes.
Mira que és senzill! Doanr content a tots els sector del poble, dins el que marca i permet la llei!!!
I també era fàcil d'aplicar pel PP, però ens hem passat 12 anys sense cap acte musical o teatral protagonitzat en valencià, i els d'enguany i ho sap millor que nosaltres les recomanacions que tenen a afiliats i simpatitzants. Demà dimecres, per la nit, segurament no en vorem cap a la Plaça Major, com no els veierem la nit de la Festa Estelles.

Ja veu, el nou govern no ha fet com l'anterior i ha mogut fitxa i ben moguda en els bous. Malgrat que a nosaltres, li repetim, no ens agraden.

Anònim ha dit...

Cotorra passa ja del Observador, no el tens que fer baixar del burro, i al final és que aborrix de lo pesat que és. Sempre està buscant-li 5 peus al gat i dient tonteries, si amic observador: tonteries, dius que el que fas és reflexionar i utilitzar la ironia i el que fas realment es avorrir-nos amb comentaris sense sentit que només busquen defensar el teu partit: el PP, i no ens vingués en que no hi ha més ignorant que el que no vol escoltar ni xorraes per l'estil, perquè se't veu el plumero... Cosa massa!!! Si jo fora la Cotorra passaria completament de tu. PD: m'interesa ben poc qui eres, no et cregues tan important que no ho eres, quin ego peperil més gran!!

Anònim ha dit...

Si vols saber com pensa realment disfressat davall d'eixa "jerga" de dir i dir i no dir res, només cal que busques en les webs i pàgines afins al PP.
Ara, abans vacunat, no siga cosa que t'intoxiques.

Anònim ha dit...

Un 10 per als BOUS AL CARRER.Jo i la meua familia varem estar i ens va agradar molt.M'agradaria fer una sugerencia per si l'any que ve es pot tindre en compte:degut a les altes temperatures feia molta calor i no estaria de mes fer alguna FESTA DEL L'AIGUA on la gent puguera refrescar.Segur que seria tot un exit.Moltes gracies.

LSP ha dit...

Si s'hagueu fixat, el primer dia de bous, les vaques portaven unes fundes protectores a les banyes, tant per no fer-se elles mal, com per fer el mínim mal posible. Molt bé per la part del ramader, ja que no siga cosa que s'escape la vaqueta i "por alguna de esas casualidades de la vida, tope contigo amigo OBSERVADOR, por alguna de las calles subyacentes y desprevenido usted, le arreeee tal cornà que ni Ratón!!! No queramos que eso suceda, por el amor hermoso!!! Que seria de "la cotorra" sin su dedo de Mourinho, tocando las pelotillas???
Sigam seriosos!!! Que 4 no aneu a fer que de moment les festes siguen tot un exit.

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR ...

Utilizando la frase de nusto administrador del Blog.

"No cal dir res mes"

Si solo vemos lo que deseamos ver, yo mirare y callare, asi nuestra mutua existencia sera plenamente alegre.

Pero creo no decir cosas fuera de lugar si se entiende que meto el dedo como Mauriho, pues disculpas, si me encasillan en un grupo politico, de maravilla tambien.

Pero si leemos entenderemos, a las preguntas di respuesta real, algo que no recibi, y libertat es eso entendida sea y llevada a cabo fue.

Y creo que tocar las pelotillas, se tocan cuando quieres joder por el placer de joder, no cuando explicas algo que alguien a preguntado y que nadie a respondido.

Como dicen algunos literatos importantes.

Las guerras terminaran cuando las gentes tengan cultura, la cultura evita guerras.

Bones festes.

Anònim ha dit...

Adeu observador, et tiraré en falta, jeje¡¡¡¡
espere que observares tambe en les altres legislatures, perque has apres ben poc...

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR ...

Tranquilo amigo, no voy lejos solo fui a por un paquete de cigarrillos.

Aprender, se aprende todos los dias, todos los dias se puede aprender, mas solo hace falta una cosa, ganas de aprender y de dejarse empapar.

En las otras legislaturas tamben escribia aqui, pero solo como anonimo, y el estilo era el mismo.

Y seguire escribiendo, a bien todos los dias que pueda, y a bien tengan el placer de publicarme.

Un saludo

Anònim ha dit...

Anònim 12/09/2011 23:05 :

L'alquiler d'un cadafal costa aproximadament uns 400€, no tinc massa clar quants dies, però tinc una amiga de Simat que ella hem va comentar això. Pel que respecta a qui els alquila t'ho puc averiguar, però qui distribueix el lloc ja si que no tinc ni idea, això imagine que deu de ser cosa de l'ajuntament