L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 9 de setembre del 2011

Ha vist la llum el llibre oficial de festes




Ja tenim llibre oficial de festes. Avui s’ha començat a repartir per la ciutat i hem tingut l’ocasio de fullejar-lo.


El llibre s'inicia amb la part, diguem-ne,  institucionall: les salutacions i fotos de l’alcalde i la regidora de festes, la foto de la corporació i el programa oficial d’actes de festes. Cal dir que han desaparegut les fotos, saludes i altres referents als reis i president de la Generalitat i de la Diputació. Ja el voreu.
La part literària conté articles que reflecteixen aspectes concrets de la realitat socio cultural-econòmica de la nostra ciutat. Les col·laboracions d’enguany suposen un petit canvi respecte a passades edicions car aporten diverses visions de forma lliure i sense cap imposició ni trava, amb la qual cosa el llibre de festes s’allunya del que podria ser un llibre amb contingut fet a semblança i gust del poder municipall. Un llibre en eixe aspecte molt més complet i enriquidor que els precedents. Esperem que l’any que ve eixe petit canvi siga més a gran i més a fons i el Llibre de Festes aprofondesca en les arrels i valors de Tavernes i siga un referent cultural de tota la ciutat.  


També compta com en altre ocasions amb la col·laboració d’entitas del poble que aprofiten les pàgines per explicar-nos les seues activitats.


La portada del Llibre és obra de l’artista local Amparo Palomares,  escollita segons eixe criteri establit de fa anys que cada edició faça la portada un artista local diferent.. El disseny i maquetació es obra de Raül Gil i ha estat impres en “Set i Set impressors”.

En resum un bon llibre i que pot ser pont cap a un llibre de festes que, a semplança del que fan altres pobles, siga un referent del que és la nostra ciutat i no el partit en el govern.
-

10 comentaris:

Anònim ha dit...

I el retor, ha escrit convidant a participar en les festes patronals? Te l'has deixat per nomenar. Álmenys l'any passat Mossén Josep sí q va participar.

Anònim ha dit...

He visto libros de fiestas mejores pero esto es lo que hay animo

Anònim ha dit...

Yo los he visto bastante peores sin cambiar de pueblo.

Anònim ha dit...

Només els articles que hi ha enguany valen per tots els articles que s'han escrit els darrers quatre o cinc anys.

Anònim ha dit...

El llibre ha millorat, i els articles interesants. La portada xula. El que no he entés es què fa una jove amb dues pàgines del llibre explicant el seu CV i els seus projectes de futur..No veig la relació amb el llibre de festes del poble...es donarà la mateixa oportunitat a altres joves amb bona preparació els propers anys? Seria bo fer-ho saber..

Anònim ha dit...

I per què han eliminat les salutacions del rei i companyia?A qui molestava això? O es que han dit: ara sabreu qui mana ací?

Anònim ha dit...

el llibre deuria de haver estat al carrer una setmana abans com a mínim. Així com voldran aconseguir que les empreses s'anuncien?

una vegada més, tot a presa i corren...

Anònim ha dit...

El contingut esta be pero la impresio i la edició no m'agrada gens a excepcio de la portada si li lleves els lletrerets del faldo.

No m'agrada que els margens dels articles es façen estrets, amples,....

Pero para gustos....

Crec que falta saber que son (ofici, profesio,...) els articulistes per a saber un poc del seu coneiximent del tema

Tu Ja Ho Saps ha dit...

Jo opine igual que el del comentari del 09/09/2011 a les 16:00:00. Què pinta la filla de Chàfer al llibret de festes contant-nos la seua vida i aspiracions?? També hagueren pogut contactar amb mi els de l'ajuntament perquè contara la meua vida al llibre de festes.
Per altra banda, la resta d'articles, molt interessants (i necessaris per a donar a conéixer eixes realitats que moltes vegades no coneixem o no ens hem parat mai a pensar), encara que algun que altre article es queda en la superfície sense aprofundir (ja sé que no hi ha espai en dos fulls).
Pel que fa a llevar les salutacions del president del Rei, del Molt Honorable o del president de la Diputció, em sembla bé.
Ara bé, algú ha criticat que no escrivira res l'actual retor de Sant Pere. I dic jo: Què coneix de la realitat del poble un nouvingut? Els articles de Mossén Josep sempre eren il·luminadors perquè demostraven tenir un profund coneixement de la nostra realitat, la nostra història i no eren merament escrits des de la vessant religiosa.

Anònim ha dit...

Uff, que ganes tenia d'obrir el llibre de festes i no vore els caretos del rei i Camps.
Però tampoc li vec cap sentit a l'entrevista a la xica eixa de Chafer.

Per cert, els llibres son costosos i estem en crisi.
Pense que és una forma absurda de tirar els dines, amés, no tothom l'ha pogut aconseguir al primer viatge a l'Ajuntament.
L'any que ve, no estaria de més repartir tríptics amb la pogramació per les tendes, i qui vullga vore llegir curriculums, que vaja a l'ajuntament a per el llibre.
Més barat eixiria.