L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 22 de setembre del 2011

La Mancomunitat de la Valldigna i el Grup de Muntanya organitzen la segona neteja del riu Vaca



 La Mancomunitat de la Valldigna, en nom dels ajuntaments de Benifairó, Simat i Tavernes, i en col·laboració amb el Grup Muntanya Valldigna efectuarà el proper  dissabte dia 24 la segona jornada de la neteja del Riu Vaca,.
En aquesta ocasió el tram serà entre l'encreuament de l'Ecoparc de Simat fins a la desembocadura a la mar en Xeraco.

PROGRAMACIÓ:

  • 08:00h. Eixida dels participants des del Monestir de Santa Maria de Valldigna de Simat a la zona de l'Ecoparc. De Tavernes a les 8.30 h. Concentració a l’Assut (Camí del Pla).
  • 08:30h. Recepció de tots els participants per part del tècnic mediambiental i xerrada informativa sobre l’activitat que es va a dur a terme.
  • 08:45h. Inici de la neteja del Riu Vaca des de l'Ecoparc fins la desembocadura a Xeraco.
  • 10:00h. Esmorzar.
  • 10:30h. Continuació de l'activitat.
· 13:30h. Finalització de l’activitat i retorn a Simat.
· 14:30h. Dinar al refugi La Bastida (paella o torrada de carn). Opcional!

OBSERVACIONS:
· Cada participant es portarà l’esmorzar.
· Es donaran samarretes il·lustrades amb el motiu del dia de la neteja del Riu Vaca a tots els participants.
· Pot assistir-hi qualsevol ciutadà del món amb consciència mediambiental.
· Hi haurà servei de vehicle per portar els participants a Simat quan finalitze l'activitat, si fa falta.
· Cal portar calçat adequat: botes de muntanya o d'aigua si en teniu.
· El preu del dinar està per determinar (7€ aprox.)

Per favor, confirmeu-nos la vostra assistència al telèfon: 653794394 o a l'email: grupmv@gmail.com

4 comentaris:

silmin ha dit...

la neteja del riu no correspon a la junta hidrogràfica? si és així supose que la manco en representació de tots els pobles demanarà a la junta hidrogràfica els mateixos diners en que subvencionarà aquesta activitat del grup montanya?

i seguim pagant, pagant, pagant....coses que corresponen a altres fer... i pagant pagant pagant

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tens tota la raó, silmin. Però que podem fer els valldignencs, si no el netegen ¿ho deixem estar? Perquè si es produeix algun taponament quan hi ha pluges ja saps qui la paga, i a protestar al maestro armero!

I el preguntem per si ho saps, perquè nosaltres no ho sabem, si el tipus de neteja que suposem es farà (llaunes, ampolles, trastos...) li correspon fer-la a la Confederació.
Nosaltres tenim entés que la Confedració s'ocupa més de canyes, anivellament dels marges, etc. cosa que també ha fet enguany (i l'any passat, i l'altre... l'ajuntament).

No estem justificant res. Aquest és un tema d'aquells que diguem: mal si fas i mal si no fas. I tot com tu dius perquè Confederació no assumeix tot el que ha de fer.
Però no és l'unica, hi ha d'altres com, p.e. el manteniment de centres escolars, o rodones de la CV-50 també s'ha de fer càrrec de l'Ajuntament i damunt, és la germana poble de l'Administració.

Com tu dius pagant, pagant... coses que corresponen a altres fer.

silmin ha dit...

No estic massa ficat en matèria, però la netja correspon en tot i en part a la confederació, el problema greu ve amb canyes donat que sense autorització s'incurreix amb un delicte medi-ambiental o coses semblants.
Tinc clar que l'alcalde encara q faça mil reunions i li donen 1000 bones raons té totes les de perdre i poca cosa a fer, però algú ha intentat la via legal? deixar que cadascú faça la seua i unflar les administracions que no acompleixen amb denuncies per negligència? a bones ja portem una eternitat i cada cop hi ha menys diners i més que mantindre...aixina no anem bé, crec en la meva humil opinió que envers d'aguantar 10 o 20 anys més gastant i endeutant-se fins a la fallida total, paga la pena parar de fer la feina dels altres i començar la defensa aferrissada del poble via judicial si s'escau.
També és de veritat que tots deuriem ser conscients que això implica una merma en la qualitat de vida, però o es destina el poc que hi ha a sectors productius o el poble té els dies comptats.

Anònim ha dit...

Dins la meua umilde opinio,crec que no es una bona idea,encaa que si es una bona intenció,pero si en el meu carrer hi ha un clot,jo no puc legalment arregar-lo,pues inclus poden sancionar-me per fer-ho. Cadascú ha de fer el seu comés: EL CIUDATÁ PAGAR ELS IMPOSTOS I LES ADMINISTRACIONS EJECUTAR ELS TREBALLS CORRESPONENTS ALS IMPOSTOS PAGATS, pel contrari hi h qui paga dugues vegades,una amb diners i alta amb treballs.