L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 30 de setembre del 2011

Les obres de neteja del riu Vaca han servit per evitar greus problemes a les primeres pluges fortes de la tardor



 
                                   La regidora Carmen Canet al Tol·lo

Les obres de neteja del llit del riu Vaca realitzades pel govern municipal el passat estiu s'han demostrat molt eficaces davant el primer episodi de fortes pluges que Tavernes va enregistrar ahir dijous. La quantitat mesurada ha sigut 42,5 litres per metre quadrat en un espai de temps de vora dos hores. 

Les mesures de l'estiu passat van consistir en efectuar dues vegades la neteja de les voreres del Vaca en el nostre terme,  uns treballs executats per l'empresa Vall Casa usant maquinària excavadora i utensilis trituradors per a eliminar la vegetació de canyes i males herbes. Una vegada triturades, les restes eren recollides mitjançant pala i camió.

                                Obres de neteja del llit del Vaca el passat estiu

També es va actuar en els canals que formen les canonades urbanes de les aigües pluvials.  Després de netejar i deixar-los lliures de pas es van construir cavallons per augmentar el nivell natural del riu, seguint els consells dels llauradors que advertien del desbordament en estes zones en dates de grans plogudes.

                              Reforç dels marges del Vaca fet el passat estiu
 
Tot i aquestes mesures, i a pesar que el terme de Tavernes estava net de canyes, el riu ha arrossegat, des del seu naixement i des dels termes de Simat i Benifairó, una gran quantitat de canyes que s'han acumulat en la zona del motor del Tol·lo. Membres de l'equip de govern van estar des del primer moment controlant "in situ" la situació i organitzant preparat l'actuació de maquinària amb braç articulat i de polp per fer front a una possible necessitat d'actuació a les zones dels ponts.

Neteja  de les eixides al riu del col·lectors d'aigües pluvials
 
La regidora d'Agricultura, Carmen Canet, ha afirmat “què la actuació preventiva de neteja del Vaca a l'estiu ha impedit que la primera avinguda d'aigua causara mals majors. Després de la ràpida actuació del Govern Municipal,  està procedint a la retirada de les canyes arrossegades. Es una tasca que farem mentre dure la situació meteorològica prevista estos propers dies”.

L'alcalde de Tavernes, Jordi Juan ha celebrat “la bona coordinació entre les Regidories d'Agricultura i Medi Ambient, així com la col·laboració de la Mancomunitat de la Valldigna i el Grup Muntanya Valldigna, perquè entre tots han aconseguit que el Vaca, al nostre terme municipal, estigués preparat per afrontar la primera ploguda de gran envergadura”. 

- Segons la nota oficial
-

22 comentaris:

Anònim ha dit...

Com esnota que no teniu ni punyetera idea de lo que pot arribar a fer tanta cuantitat de canyes juntes, sou un grapat de irresponsables.Se que no teniu el valor de dir la veritat i que no aneu a publicar este escrit pero la retira de estes canyes quin cost va a tindre. I com pensen retiraro del riu amb aigua.CARME CANET aura pogut dormir esta ni ,i l´ALCALDE.Com sempre ben tranquils NO

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sempre s'ha dit que la gallina de dalt caga la de baix. O siga,les canyes de Benifairó i Simat van a a parar a Tavernes, que són les que ahir vam tindre, com tot va a parar després a Xeraco.

I tenim idea, potser més que tu, de que poden fer tones de canyes juntes i empentant el pont o altres zones del riu.

I sempre hem dit la veritat, si ens caracteritzem per alguna cosa és per no dir mentires. Pots estar d'acord o no en la línia que tenim, pero mentires cap.

El govern municipal va fer dos netejes este estiu passat i això es va publicar en premsa. I les canyes triturades es retiraven. Si no has llegit en la noticia llig-ho.

I que valdrà de retirar les canyes? El que coste. Com sempre s'han retirat i s'ha pagat.

I jo crec que dormiran tranquils, Carme Canet i l'alcalde, perquè les coses s'han fet ben fetes. Llig-ho a la noticia que sembla ser que no l'has llegida.
Altres no dormien pensant que passaria si s'inundava Vergeret amb construccions en zona inundable al costat del riu.

RIU RAU ha dit...

Les feines ben fetes no senten bé als del pp. De segur estic qque hagueren vollgut, més de 4 irresponsables, que ens haguerem ofegat.

Així, encara que els veïns estigueren fotuts, ell podrien tirar-li la culpa al govern.

Ells si que foren uns irresponsables, perque jo recorde ara fa uns anys, manant ells, que el riu es desbordà per la merda que no havien netejat, i en aquell entonces recorde que la culpa li la donaven, vou jure, a Zapatero!!!

Tot menys acceptar que qui ni ha tingut ni punyetera idea de governar, i ara els veïns estem veient-ho, han segut els peperos.

A vore quan pareu de fer el ridicul amb la vostra actitut de xiquets malcriats enrabiats. Deixeu de clavar merda, que la majoria del poble estem hasta els collons del tema, que ja fa un poc d'olor a merda.

Anònim ha dit...

Un 10 pel govern. Si no haveren netejat el riu, ara estariem aigua al coll, que és el que haguera passat si estigueren els del pp.

Menos mal!!

Anònim ha dit...

Si fas, perque has fet. Si no fas, perque no has fet. Quin poc trellat te alguna gent

Anònim ha dit...

he lligit la notic...perdó, anava a dir noticia, del airejador.
Que risa...si en lloc de 40 litres foren 140 litres...redeu, si en lloc de 140 foren 300 més un terratremol d'intenssitat 7, més un boing estavellant-se a la plaça, si a més una plaga de llagosta ens atacara pel sud, si ens plogueren xurrascs de punta...

Jo vos jure que este espectacle esperpentic sense gràcia, amb odi destilat en cadascuna de les seues pseudonoticies, no ho havia vist mai a Tavernes.

Visca la tolerancia i el saber perdre. Salut.

Punyetera idea per dormir ha dit...

Com està el pati!!!! Tu sí que tens idea, veritat? És que no es doneu compte que tot el que s'havia fet fins ara no servia de res, aixina ens han anat les coses gràcies a la vostra punyetera idea!! En fi... Un deu per a l'ajuntament, pel seu bon treball i per fer les coses ben fetes. Jo sí que dormiré tranquil, fa poc més de 100 dies que dorc tranquil! Zzzzzzzzz...

Anònim ha dit...

De la zona del To.lo no cal dir-ne res. Ja que no es competencia del Govern de Tavernes, pos que la Gallina de dalt, curiosament del PP, que siga la culpa seva, no?

Anònim ha dit...

Està clar que el que s'ha de fer és canviar la geografia de la Valldigna i així "no ens vindran canyes de dalt".
A mi en casa em deien -si no saps perdre no jugues! i això és el que hauria d'haver pensat el PP, a qui agrada molt "jugar" a la democràcia però sols quan guanya!

Anònim ha dit...

Me parece ridiculo (por no utilizar otros calificativos) el que se critique una actuación municipal bien hecha. Y si como consecuencia de las lluvias hay cañas en el rio, pues no hay más problema que quitarlas y ya esta. Valga lo que valga. Que pretende el primer comentarista? !que se queden allí! Seguramente, con lo rabiosos que estan los del PP, la solución sería que en lugar de contratar una máquina para triturarlas, las trituraran con sus rabiosas bocas.

Enrique Estruch ha dit...

Yo no se de donde venían las cañas, pues no creo que éstas llevaran nombre, en el Ventall electric hay dos peleándose por quién manejaba la máquina que limpió el río, leedlos, es de lo más divertido. Yo solo pido que se tome como experiencia para que no se repita, y se coordine la limpieza con los dos pueblos hermanos para que no vuelva a suceder.

UVE DE VICHENTE ha dit...

Yo pienso que en el caso de hace algunos años, el rio se desbordó por la cantidad de cañas que habia en el mismo. Es posible que, desde entonces, el antiguo concejal del pp, Mario Enguix, sufra de constantes pesadillas, donde le persiguen las cañas, y es por eso que ahora se dedica a hacer una especie de cruzada contra la caña. Y por eso esta vigilando constantemente el cauce del rio para, en caso de necesidad, dar aviso urgente a la policia local, cosa que imagino QUE HARIA CUANDO ESTABA HACIENDO FOTOS AL RIO, ¿NO?
¿O es que solo hizo fotos y NO AVISÓ NI DIO PARTE DE LA SITUACIÓN COMO TENDRÍA QUE HABER HECHO CUALQUIER CIUDADANO PREOCUPADO SINCERAMENTE POR SU PUEBLO?

¿Alguien me lo puede aclarar?
¿El propio concejal, por favor?

¿Avisó usted a la Policía Local?
¿O es que su telefono móvil solo sirve para hacer fotos? ¿Al final será cierto que ahora les llaman a ustedes los del FOTOMATÓN?

Belo,belo, metoròleg. ha dit...

110 litres al Massalari, i 40 a Tavernes ciutat. Un politic sempre necessita sort, i el poble coenix la màxima de "llueve porco governo". No AMICS del PP si polu a Tavernes la deixarem caure. Que de canyes i pont en sabem una miqueta. I com tenim informació sabem que es fa, ocm es fa, i quan es fa. Després del morrut roig, no teniu credibilitat. Sort pel govern de Tavernes.

LOS RICOS TAMBIEN LLORAN ha dit...

Sempre plorant estos del peeepeeee.
Maemeua ke jinfantils ke son. Tu masfetfora, pos ja no tachunte!!!!
Algu no tindra una indicsió de relachant muscular pa chutarse a la vena?

SANTISSIMA TRINITAT ha dit...

L'assumpte ja s'ha empastrat. Ara ja han clavat a Blasco Ibáñez pel mig. Cañas y Barro, diuen els sofocats, perdó, els ventilats.
Ara la cosa va de cinema. Acò va prenent cos i sofisticació, chè!.

A que al final vos enviaré un altre diluvi...

Vaig a fer-me una canya amb els del pepé, i ja vos ho contaré allò de la vena cinematogràfica.

Jo els proposaré que roden també remakes de les pelicules:
Nobleza Vallurra, A mi la Legión, Les llamaban Trinidad, Ultimatum a Tavernes, La ultima aventura de PEPE Grillo, El sid Vallpeador, De los Apeninos a Tavernes, Manolito Gafotas o Cinco horas con Mario.
Se rueda!!!!

Anònim ha dit...

Ostres tú, què bò...la gallina de dalt caga a la de baix...
en castellá: ME PARTOOOOOO!!!!

VOLUNTARI ha dit...

Com a voluntari de la segona jornada de netetja del riu vaca, puc confirmar que en diferents punts del terme de Benifairó localitzarem molta acumulació de canyes, ens disposarem a informar a l'organisme competent per a que aquest es posara en contacte en la conca hidrogràfica del Xúquer, només a aquests últims hi ha que demanar explicacions i no al nosttre Ajuntament...Per cert també localitzarem al terme de Tavernes varies tuberies d'extracció d'aigua del riu cap a camps de cutiu privats, algú ens pot explicar la legal.litat d'açò?

Anònim ha dit...

Anònim de les 10.40 ¿com saps que era Mario Enguix el que va fer les fotos? ¿el vas vore? Mario Enguix va ser un bon regidor d'agricultura, espere que la nova regidora compte amb ell i amb la seva experiencia.

Ambientòleg ha dit...

Netejar el riu és una bona pràctica per a previndre inundacions com ha passat ara. De fet és millor això que formigonar-lo, que és com matar el riu.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

A mi me estrañaría mucho que Mario hiciera las fotos y se quedara tan tranquilo, lo conozco y se que por encima de la política para él está su pueblo, por lo que antes de acusar presentad pruebas, y si es así, yo seré el primero en repudiar su actitud, pero creo que no me hará falta sincéramente. Carmen : contad con su experiencia y la pelagallos o fesol, hazme caso.

Anònim ha dit...

lo de la empresa que diu que a netejat el riu,es vall-casa?
si la empresa nomenada no te esta clase de maquines,quant de dines a costat?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Eixa informació com pots comprendre nosaltres no la tenim. Hi haurà una partida de despesa en el pressupost, etc. però desconeixem fins a eixe nivell el pressupost.
De tota manera ens pots fer un favor a tots: fas un escrit a l'Ajuntament per registre d'entrada fent la pregunta i una vegada tingues la resposta ens la dones a coneixer a tots.