L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 8 de setembre del 2011

L'estrany cas de la cesió de locals a Creu Roja i Cáritas


      L'ajuntament no és propietària encara dels baixos promesos

Tots els dies ens trobem amb alguna novetat. Per una casualitat ens hem assabentat d'uns fets que desmonten totalment eixa cançoneta tant repetida els darrers mesos pels palmeros del PP: el tripartit ha anul·lat la cesió d'un local a Caritas i Creu Roja.

Tot el món ho sabia: el govern municipal actual no ha anul·lat cap cesió, però ells res, a repetir-ho. A vores si colava. Ahir, mira per on, ens ho confirmaven que d'anul·lament de cesió de locals per l'actual govern... res de res.

Però  del que ens va dir es desprén  que la cesió de baixos a Caritas i Creu Roja, era virtual, més propi del món de Matrix, que el de la realitat vallera del dia a dia. I era una venta de fum,  perquè no hi ha proposta del PP en document oficial de cesió d'eixos baixos, tampoc estava prevista de manera oficial la cesió ni s'ha firmat cap conveni de l'Ajuntament amb Creu Roja ni Caritas pe fer-la possible,  mai no es va presentar al ple una proposta en eixe sentit i poder cedir-los un local.

 Però és que damunt, resultaria que els baixos no són de propietat municipal. Els baixos no són encara de l'ajuntament! I si no són de l'Ajuntament.... ja em direu com es poden cedir! Primer, l'Ajuntament haurà de tindre la possessió i després... ja vorem que es fa i com es fa eixa cesió. 

Perquè problemes sembla ser que els hi ha. Ens diuen que una part dels baixos serien dels veïns de la finca per tot aquell folló derivat de les cotxeres sense condicions. Sembla ser  que Manolo Vidal va dir que els podria canviar  per unes places en altre lloc: No sabem si pensaria en l'aparcament del Passeig.

Però la venta de fum del PP va arribar a l'extrem de que uns dies abans d'eleccions, un dimecres, van citar als responsables de les entitats a l'Ajuntament, en un bon ordinador els van mostrar els plànols, els van vendre la cesió com a cosa ja feta i va arribar la cosa a l'extrem que van demanar suggeriments a les entitats i que digueren els canvis que volien -sobre planols- per preparar els locals. Si fins i tot els van dir que posarien un dispensador de números per a la cua, com els de Mercadona, en la part de Càritas! 

Però eixos planols, eixes modificacions suggerides per les entitats sembla ser que ara ja  no existeixen a l'Ajuntament. Ha desaparegut tot. El govern actual no té constancia de res i així ho va confirmar a les entitats en una passada reunió en la qual era present un alt càrrec del PP local. Suposem que prendia bona nota, perquè obrir la boca ens diuen que no la va obrir. 


PD: Havíem oblidat indicar que la nostra font és "molt roja"  i no té cap relació amb el govern municipal actual. 
-

25 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja ho tens ahi!!! una altra més...
suma y sigue... i lo que ens queda per vore!!!!

Mira que serà entretinguda esta legislatura!!!

Com estan donant-se a conéixer alguns..............

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR ...

No entenc esta noticia i mira que es sencilla, pero no o entenc.

A ver me dicen aqui que era una cortina de humo lo de los locales, joer pues que be, pero a ver pongo en duda esta situacion simple y llanamente por una simple y baja teoria.

Que levante la mano el que no hay oido hablar de comprar una casa sobre plano, o el que no haya ido a su terrenito y haya pensado aqui pondre esto lo otro y construye su casa ideal sobre un terreno imaginario sin naranjos.

Pues supongo que es como este caso, se esta en tramites de conseguir unos locales en propiedad el ayuntamiento, y sobre esta idea contactan con los entes X e Y, y se ofrecen y se les dice como les gustaria, y sobre ahi se adelanta trabajo, para cuando este la propiedad solucionada, tener trabajo realizado.

Esto para mi se llama prevision.

Y sobre este tema cuando el tema de la casa de las indalecies, aqui todos decian pues podriamos hacer o se podra utilizar o tal o cual, y aun no era propiedad del ayuntamiento, entonces por esta misma regla de tres eso tambien es una cortian de Humo.

A todo eso como esta lo de la casa de les indalecies.

Un abrasito.

Anònim ha dit...

O siga és igual tindre 1 milio d'euros en consignació i pressupost per a comprar una casa, aprovat pel plenari els diners i la compra que no saber quan serà teu el baix, no saber quan se solucionaran els lios que hi ha amb la constructora i IVV i a pesar d'això, els ofereixes a unes entitats en plena campanya electoral.?

Les Indalecies tenen una consignació, un compromís de compra, una decisio del ple en aprovar el prestec, una compra que ja estaria feta si no fos pel problema del registre.... en el baix no hi havia res, una previsió i damunt a compartir una part en els veïns de la finca.
Que res, que eren eleccions, com el Cantalot fa quatre anys i enguany.

Si tu ho veus així, no anem a discutir. Cada dia et declares més.

Anònim ha dit...

Cotorra, no digues aixo,no digues que no saps res i que ho saps del carrer.
Eixa proposta la tens en el programa del pp fins i tot els tecnics municipals tenen els planols i mes coses que tu saps.
Ara no et faces el sorpres de algo que esta mes que parlat. Com que la gent vostra ja deia que eixe local era per al nou centre jove que eu tancat.
Si no voleu fer els locals no els feu pero no digau que no ho feu perque no podeu o que no ho feu per culpa del pp.

Anònim ha dit...

Atès que la campanya d'intoxicació del PP no cesa i que, damunt, prenen per imbècils als ciutadans, és més que important que es pose en marxa una campanya de transparència informativa per part de l'Ajuntament.

Perquè no es pot viure de rumors ni de llegir els blocs, que poden, algún, donar bona informació, però no és la informació oficial segellada.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs, t'ho cregues o no... no sabíem res del tema. Sabíem la promesa del PP i prou.

Tot el demés, detalls que hem dit i alguna cosa més que sempre és millor no dir, ens ho van contar ahir i per gent d'una de les entitats i que mana prou dins.

Es de suposar que els tècnics municipals tenen els plànols cosa prou normal si son habitatges fets en terreny municipal i de VPO.
No parlavem d'eixos planols sino de modificats fets aquell dimecres (ja veus fins el dia ens han dit) sobre pantalla d'ordinador.

Eixos plànols modificats eixe dia ens han dit que no s'han trobat en l'Ajuntament. Bé ja saps que el nou govern es va trobar mols ordinadors buits. Igual en un estaven els plànols modificats per les entitats.

I tal com ens ho han dit ho diguem. I si no t'ho creus, doncs ves a buscar-ho. A nosaltres les persones que ens ho contaren ens mereixen tota la confiança i no dubtem del que ens van dir.

I no és qüestió de fer o no fer eixos locals, el problema és que estem parlant d'uns locals que sembla ser no són encara municipals.

I ens sembla una broma de mal gust per a les entitats prometre-les en periode electoral la cesió de locals publics a unes entitats privades, sí privades encara que humanitàries, uns locals que encara no tens i per als quals i per a usasr-los no has fet cap proposta al ple, no has dit res al ple, ni tens cap projecte aprovat ni en vistes d'aprovament.

I no hi ha res més.

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR ...

Yo no digo que sea lo mismo para nada es lo mismo.

Pero hacer previsiones, de objetivos o de proyectos, no es malo, por eso se llaman proyectos y previsiones, hay proyectos y previsiones que se cumplen y otras que no, pero todo en esta vida se basa en previsiones.

Un presupuesto es = a una prevision.

Un balance = A unas conclusiones

Amigo preveer es la esencia del avance y del progreso.

No es ser o dejar de ser.

Un saludo,

P.D. voy ha hacerme el cafe luego hablamos

Anònim ha dit...

Jo es que flipe amb estos defensors del PP.
Es veuen pillats, saben que els han pescat i damunt, li peguen voltes al nano per justificar lo injustificable i negar todes les evidencies.
Com diu algu fa poc ¿ pensaran que estem imbecils?

Un de tavernes ha dit...

Jo vaig veure a Manolo i una comitiva de Cáritas anar a veure el local.
Cal recordar que Cáritas estava mol calent amb Manolo per retallades al pressupost etc... de la Creu Roja ni parlem.

Això ha estat una pantomima, una cortina de fum, ni Dustin Hofman, ni Alpacino, açò és una de l'oest o millor de Pajares, Manolo Pajares. A mi m'agarra rissa!

Anònim ha dit...

Observador, tu saps el conte de la lletera?

Això mateix em pareix a mi el conte de donar uns baixos a Creu Roja i Caritas de Tavernes.

En el conte de la lletera, li va caure la llet del cap, en el conte dels baixos ni eren seus ni els tenia Manolo Vidal ni ara és l'alcalde.

Les previsions fetes sobre premises falses porten això: al fracàs, son simplement el conte de la lletera.

Anònim ha dit...

Amics del PP deixeu-vos de tonteries i demaneu que vos ho explique l'alt mandatari del PP (tots sabem qui és) ell estava allí, ho va vore tot!! I no va obrir ni la boca!! Quin empastre!! Ara a que jugueu?? A qui voleu enganyar??? La gent del poble ja no es creu res de res, l'heu clavat fins a ras de mànec!! Ni hi havia locals per a Caritas ni res de res!! Enganyar-los com els vau enganyar és patètic!! Ahí!! Quantes coses es diuen en eleccions!! Amic observador et tenia per una persona inteligent, deixa de fer el rídicul per favor, reconeix que t'han enganyat a tu també, com a tot el poble, i ni locals de Caritas ni de Creu roja, amic meu, ni de creu roja, reconeix que t'han enganyat...

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR ...

El conte de la lletera si has pensat en la moraleja i en lo que vol donar com a ensenyansa.

Podem dir que es fer somnis, construir castells en els aires, creo en el futur del que podria ser si tot rodara com els meus pensaments tenen.

Coneixes a algun autonom, preguntali com va ser la decicio del fer realitat el seu somni, un somni que no es com es la realitat de ser autonom.

Pero eixos castells eixos somnis, se fan realitat si som valents, cautes i caminem amb pas ferm i decidit, saben que un moviment en fals, com el de la lletera, si no hagues botat no hagues escampat la llet, tal volta hagues complit el seu somni, no creus.

Sols dir que els valents i cautes consegueixen els seus objectius, les seues metes, encara que estiguen molt lluny del inici de la cursa.

Anònim ha dit...

I ara perque no contes una pelicula de vaquers? Quant estas rodat a parlar a parlar sense to ni so.

- Hi havia locals a donar?
- El PP va dir a Creu Roja i Caritas que tot estava ja a punt per donar-los?
- Van anar a l'ajuntament perque modificaren els planos al seu gust?
- L'ajuntament podia donar uns locals que es diu compartia amb els veins de la finca?

Contesta això i deixa les teues monsergues.

Anònim ha dit...

AIXÒ ES PRECISAMENT EL QUE NO VA FER EL PP. ESPEREM QUE EL NOU GOVERN DEPRENGA.


Pero eixos castells eixos somnis, se fan realitat si som valents, cautes i caminem amb pas ferm i decidit, saben que un moviment en fals, com el de la lletera, si no hagues botat no hagues escampat la llet, tal volta hagues complit el seu somni, no creus.

Sols dir que els valents i cautes consegueixen els seus objectius, les seues metes, encara que estiguen molt lluny del inici de la cursa.

Anònim ha dit...

pues ahora vosotros que gobernais hacer todas las gestiones necesarias y pertinentes y culminaais la cesion de los locales.
porque uno lo haga mal los otros no tienen que hacerlo peor

La Cotorra de la Vall ha dit...

Que la Cotorra no és el govern municipal! Ho hauràs de demanar a la coalicio de govern.

De totes maneres ja t'avisem que la solució sembla ser que no és fàcil i IVVSA s'hauria trobat amb probles per qüestions de costos d'urbanització. I és IVVSA qui primer ha de donar els locals a l'ajuntament.
I els costos d'urbanització sembla ser que està pendent d'un recurs al Suprem de Madrid.

Com veus quan més parlem, la cosa s'enreda més. I tant fàcil que ho va fer el PP a les entitats!

Un de tavernes ha dit...

Però algú els va demanar eixos locals?

Manolo anava loco per fer convenis després de les desfetes.

són necessaris?
naixen d'una proposta de les entitats per a contestar a alguna necessitat?

perquè pa la foto amb photoshop també la podem fer! o millor amb Gimp que és gratuït.

Anònim ha dit...

Si tal com heu dit en algun dels comentaris, la cessió dels locals era una proposta electoral, com voleu que estiguen els informes ftes? Estarien si el PP haguera governat durant esta legislatura,per tan, Cotorra, no emboliques i conta la veritat.
Per que no preguntes que passa amb la ciutat esportiva i eixos projectes faraònics que duia el sr. JJ en el seu programa electoral?
Com estan els projectes? O encara es un simple dibuixet en la revisteta que van repartir?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Senyor anonim:
La veritat és la que contem i sembla que cou. Encara no hem llegit cap comentari que diga que el que hem explicat siga fals.

Ací qui ha parlat d'informes dels tècnics? No enrede.

Ací el que s'ha dit que mentre sí hi havia una proposta presentada i aprovada en el ple de destinar 1 milio d'euros a la compra de la Casa de les Indalecies, en l'assumpte dels baixos per a Caritas i Creu Roja no hi havia proposta, ni cap document per passar al ple, ni cap projecte de conveni per poder fer la cesió D'UNS LOCALS QUE NO EREN, NI SÓN DE L'AJUNTAMENT. I vorem quan seran.

Ho hem dit ja: i és que la cosa té més suc, perquè sembla ser que tots els compters dels costos urbanitzadors no es poden traure en net fins que el Suprem (de Madrid) decidesca sobre el cas Altur (no heu parlat molt els del PP sobre eixe afer. Per què). Igual li pot costar al poble una quantitat sucosa.
Aleshores, sembla ser, es quan l'IVVSA podrà entregar els baixos a l'Ajuntament.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Puc i dec certificar com administrador d'eixe baix que aixina son les coses, el anterior alcalde ens va prometer una placa d'aparcament bé a eixos baixos bé en el soterrani, i sempre ens ha comentat qu'estos eren pa creu roja i cárites,i que les obres estaben ja contratades, segon mos pogueren enterar, a Rafa Buheso, i que eren d'inmediata excució. La nostra sorpresa es cuant es posem en contacte amb Carmen Canet i mos diu que no saben res del tema. I aixina estan els veins, esperant una solució, pues tampoc el IVVSA ens ha cedit l'atra placa que fea falta al entresol i que anava a materialitzarse la semana adés les eleccions, pa solventar la gran cagada de fer un elevacoches al que nos pot accedir de cara pa eixir dels garatges donat que te una boca de tan sols 2,40 ml , com una placa rallada de cualsevol cochera, i com podeu comprende els que conduiu, ahí no es pot entrar si no enfiles el coche recte a ella , lo que no es posible en este cas si no sacrifiquem les dos cocheres que enfronten amb l'elevador, convide a tot aquell que vullga comprovar-ho a fer-ho. Jo ni pose ni lleve, al César lo que es del César...

La Cotorra de la Vall ha dit...

És el que hem dit moltes vegades i el mateix administrador de la finca confirma: Tot ha estat una venta de fum.

El Sr. Enrique Estruch suposem que sabrà -i mai no ens hem volgut estendre i millor que queda ara simplement a nivell de comentari en estar "sub judice" - que l'adquisició dels baixos per l'Ajuntament està relacionada amb el tema del pagament de drets d'urbanització de la zona, i eixos compters sembla ser que no es podran aclarir fins que el Suprem de Madrid dicte sentència al respecte després de l'afer de la fabrica de plegables que hi havia.
I que pot representar un altre "embolado" per a l'Ajuntament i per al senyor Jordi Juan

enrique estruch i ferrando ha dit...

Ara m´explique perqué el baixos que suposadament son de l´Ajuntament encara seguix pagant les despeses l`IVVSA, en lo cual pa la finca es possitiu donat que per a que un ent públic com l´Ajuntament tenía que fer una cabriola legal per a poder cedir una part del baixos públics a uns particulars, l´IVVSA com a societat anónima es pot cedir sense cap de problema, per lo cual esperent-mos sentaests els de la finca a que s´acabe el pleit judicial, el cual per atre costat vos puc contar si vos interessa saber de que va el tema.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Al césar lo que es del césar : Debo señalar que Manolo Vidal, desde el primer momento se puso del lado de los propietarios y dió la cara por ellos ante el IVVSA, habiéndose desplazado en diversas ocasiones para tratar de soluionar el tema del parking , no habiendose llegado a buen puerto por pocos dias.

Enrique Estruch ha dit...

Por poner un poco más de luz, me comenta el Secretario Municipal que no han recurrido la sentencia y que están haciendo el papeleo correspondiente, y dentro de poco podemos disponer, si el ayuntamiento tiene el dinero, de los locales, ójala, a Cáritas le hacen mucha falta, ahí sí vale la pena empeñarse un poco más..

Anònim ha dit...

Encara estem esperant que algú justifique perquè s'han de cedir-donar a Caritas. Al cap i a la fi, seria donar-cedir una propietat pública a una privada religiosa, Caritas, en base a què? I a canvi de què? De la benidicció del retor que després posa a caldo a l'Ajuntament i no respecta l'estat aconfessional en què estem?
I perquè no a les mil ONGs que hi ha inscrites?