L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 30 de setembre del 2011

Més sobre el morrut roig: I damunt sense subvenció!!!



  
Sí, ho sabem. Ja ho hem dit, explicat i informat, però no és nostra la culpa de què apareguen novetats al voltant del morrut roig i bastant sucoses. I més encara després de la nota de premsa del PP publicada fa uns dies en diversos mitjans locals i comarcals on s'acusava al govern municipal de falta de previsió a més de frases, entre altres, com les que reproduïm textualment preses de La Veu de la Valldigna:

"la lluita contra el morrut roig es realitzava en els mesos de juliol i agost amb una gran efectivitat, però la desorientació del Tripartit i la dispersió de les funcions de govern sense una coordinació efectiva ha motivat que el tractament es fera ja ben entrat setembre". (nota de premsa del PP)

"A Tavernes fa diversos anys que es van detectar les larves del morrut roig, però el personal de l'Ajuntament, dirigit per l'anterior regidor de l'àrea de jardineria, Mario Enguix, aplicava un tractament preventiu durant els mesos de juliol i agost que havia aconseguit, fins a la data, evitar el desenrotllament del cuc". (nota de premsa del PP)

Doncs bé, avui el diari Levante-EMV informa que amb el tractament que ha posat en marxa el govern municipal "del Tripartit", Tavernes és el primer poble de la Safor a fer un tractament com cal, el més novedós i el que s'aplica al palmerar d'Elx. I pensem: ¡Redeu, amb tants mitjans polítics, humans i tutti quantti que tenia el PP en la Generalitat i a l'Ajuntament i no s'havia assabentat que el tractament que feien a juliol i agost no servia per a res! ¡Dos anys perduts! Amb tant fàcil com era fer una telefonada o una visita a Elx! O consultar amb la Conselleria d'Agricultura, que avala el protocol i les mesures que ara ha iniciat el nou govern! 

Però ara ve la bona: la Conselleria d'Agricultura avala el tractament i damunt el subvenciona, però Tavernes no pot accedir a les ajudes i subvencions. I no pot accedir-hi perquè el nou govern ara ha pogut comprovar que el nostre municipi no té fet el cens de les palmeres que hi ha en el terme. Després de "diversos anys que es van detectar les larves", segons diu la nota del PP, no havien censat les palmeres. Després de "diversos anys"!!!  i sense cap catàleg, acusaven al nou govern de falta de previsió per no polvoritzar en juliol i agost, quan els tècnics diuen que es perdre temps i diners perquè no s'està dins del cicle vital de l'insecte! ¡¡Que el tractament és fa a la primavera i la tardor, coincidint amb el cicle vital del bitxet!!

El diari informa que el nou govern està confeccionant eixe catàleg de palmeres. A vore si a la pròxima ens podem beneficiar d'alguna ajudeta. 

- Basat en la informació del "Levante-EMV" i "La Veu de la Valldigna"
-


14 comentaris:

Anònim ha dit...

Tan greu ha estat la situació per les canyes i la pluja?

Bowie ha dit...

Una mostra mes de la desorientació de Manolo i els seus. Es molt bo per al poble informació com aquesta, per a que sàpiguen la realitat. Seguiu per aquest camí i tireu del fils que hi ha per a escriure un llibre. Temes com :piscina, aparcament, alta tensió, contractes, obres... etc

Fuera Alta Tensión ha dit...

Lo que no entiendo es como el antiguo gobierno aún tiene ganas de hacer notas de prensa, lo único que consigue es que nos demos cuenta que en estos 16 años, no han hecho absolutamente nada en beneficio del conjunto de la población. Han dejado al pueblo en quiebra económica.

Anònim ha dit...

No volies caldo, pren dos tasses!! Molt bé pel govern de TAVERNES!!!

Anònim ha dit...

Algú sap que feia ahir un regidor del PP, màquina de fotos en mà, per la zona del Tol·lo?
Estarà preparant-se per al ralli fotogràfic de l'any que ve o com que plovia, voldria vore si les mesures de neteja del riu són bones?
Igual buscava algun morrut roig despistat.

Fotomatón ha dit...

Anònim de les 13.00 hores: la resposta la tens en el Ventilador, tot i que la foto no és de bona qualitat.

Anònim ha dit...

Quin tractament tan novedós?D'on treieu tanta informació d'allò que està fent-se?

El que s´ha de fer és menys tirar les culpes polítiques els uns als altres i més intentar salvar les palmeres.

Els tractaments fets anteriorment poden tindre més eficàcia o menys,PERÒ EL TALLER DE FORESTAL NO TÉ NI IDEA DELS TRACTAMENTS QUE S´HAN FET ANTERIORMENT

La Cotorra de la Vall ha dit...

Home, si el Taller de Forestal (sic) no té ni idea del que s'ha fetg anteriorment, i està enmig de l'all i aplicant el tractament tots els dies, igual serà perquè abans no es feia cap tractament.

De tota manera informació se n'ha donat massa ací, en la premsa comarcal, en els webs d'internet i se'n pot buscar més encara en Google.
La informació la té qui té interés en tindra-la.

FOTOMATONS ha dit...

Els fotomatons. Així els diuen pel poble ara als del pp. jajajajaja

Anònim ha dit...

Tant de quixarse el del PP pero si en valencia o governa la seua benvollguda Rita estan aplicant el mateix tractament no sera tan mal com diuen, la cosa es queixarse perque es em vist el plumero de que ells no feen res de res.

Belo, belo contra les mentides. ha dit...

Molta gent del Pp s'esta adonant de les presses de l'posició en significar-se. El tema del parc dels vents, i ara el morrut roig son exemplars. Quan hi ha escrits de tècnics contra els anteriros atractaments que portaven contra la plaga, ara sense més vergonya ataquen la correcció. Molta gent esta vegent que no volen el be del poble, volen el profit que porta el poder. Per cert estic preocupat que no saluden els del PP a altres persones que han format candidatures al poble. No feien el mateix quan les candidatures eren d'esquerres. Com sempre la llei de l'embut, lo ample per a mi, i lo estret per a tu. Aixina arribareu molt lluny, fora del poble, ja que ací ara es quan van ocneixent a la gent que no volen que es toquen els eurets que ocbren. Tots teniem dret a ser politics, pero no tots tenim dret a dir mentires. Miren la Cotorra i el ventilador, prou.

Vull vacances ha dit...

Saben que estan fent el ridicul a l'atacar el tema del morrut roig, pensen que a l'estar a l'oposició tot val, però ni pensar-ho. Sols en vore la diferència entre la Cotorra i el Ventilador els lectors ho tenim clar. Informació la Cotorra, actuacions el govern del tripàrtit, desinforamció sectaria el Ventilador. He deixat de llegir-lo des que van obrir en les insidies del Parc dels Vents. Llacer els va deixar tocats de l'ala. I ara si tingueren vergonya , cosa que alguns votants seus ho reconeixen que han fet mal amb el tema del morrut, callarien.

Anònim ha dit...

Jo també vaig vore a l'antic Regidor d'agricultura fent fotos al riu, ja veus tú com es trasformen les persones, en compte d'avisar al govern per a que actue i evite una possibel catastrem, fent fotos per a Blogs destructors.

Per cert, espere que el govern no es relaxe amb el morrut: 4 cicles a l'any y cada posta 300 ous, es a dir una màquina de matar. veig molt difícil la soució, hem de començar a pensar en anar substituint les palemeres conforme vagen siguen atacades.

http://www.youtube.com/watch?v=EinD__ujt3Q&noredirect=1

Agricultor ha dit...

Corre per Tavernes el comentari que el morrut no mata en tres mesos que porta el tripartit al govern. Per tant mentides les mínimes, respostes de tractaments les màximes.