L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 29 de setembre del 2011

Tavernes aplica un pla novedós d'actuació contra el morrut roig eficaç, barat i sense impacte ambiental ni molèsties als veïns.


El govern municipal ha donat a coneixer mitjançant una nota oficial el pla d'accions per a la prevenció i tractament de l’insecte parasitari “morrut roig” (Rhynchophorus ferrugineus) que infecta les palmeres valleres.

Segons la nota de premsa  "els informes tècnics del consistori confirmen que fins ara mai no s'havia aplicat un tractament sistemàtic i continuat en el temps per lluitar contra aquest escarabat tan perillós i perjudicial per a les palmeres". 

També s'explica que el tractament recomanat pels experts és l'acció interna, amb la combinació de polvorització i injecció d’insecticida directament a la copa de la palmera 4 vegades a l’any, dues a la primavera i dues a la tardor, coincidint amb el cicle vital i reproductiu de l’insecte.  

El tractament s'ha de repetir d'ací uns dies i a la pròxima primavera per això cadascuna de les palmeres tractades té instal·lat un tub, de la copa fins a uns dos metres i mig de la base i, quan s’ha de repetir l’actuació, els operaris només han de connectar el tub i procedir a injectar el tractament preventiu. I afig la nota que " com és norma en accions fitosanitàries en zones urbanes, s'ha fixat un cartell informatiu del tractament i la data en que s’ha realitzat en cada palmera".

 
El regidor Josep Llàcer manifesta en la nota que el govern municipal "té com a prioritat la lluita contra el morrut roig i per previndre i lluitar contra la plaga ha adoptat aquest nou sistema eficaç, barat i sense impacte ambiental ni molèsties als veïns”.  

Josep Llàcer ha lamentat que els darrers dos anys, quan van sorgir els primers casos de palmeres infectades, no s' aplicara un tractament regular i adequat a les recomanacions dels experts. “És una llàstima que fins ara no s’haja realitzat cap tractament sistemàtic ni planificat per evitar l’atac de l'insecte a les nostres palmeres". El regidor confirma que a l'estiu passat van sorgir una desena de casos d’infecció perquè no es va aplicar el tractament insecticida al mes de març i abril i ha reiterat que una actuació sistemàtica de prevenció implica actuar 4 vegades a l’any, dues a la primavera i dues a la tardor, coincidint amb el cicle vital i reproductiu de l’insecte.

Segons la nota "és la primera vegada que un govern municipal de Tavernes tracta de forma seriosa, planificada i sistemàtica les palmeres afectades per l'insecte, que si no és eliminat, ocasiona la mort de l'arbre". 

- Segons la nota de premsa oficial
-

6 comentaris:

Una ciutadana de Tavernes ha dit...

Mira que aprendrem coses del morrut roig!!!! gràcies per la informació i transparència al nou govern.

Anònim ha dit...

Quina diferència amb la nota del PP!
Allí tot desqualificacions i coses negatives per al nou govern municipal.
La del nou govern municipal informant que és el que vol el ciutadà.

Molt bé, xicots. Endavant! I no els féu cas.

Anònim ha dit...

I Enrique Estruch de UPyD.

No te res a dir res de este tema?

Em sembla raro. M'agrada llegir la seva opinió.

Anònim ha dit...

SR Estruch es repeteix més que l'all i oli, no li dóna vergonya atacar així la recuperació del patrimoni local, confirma el que ja pensava ÉS VOSTÉ UN ANALFABET POLÍTIC, i si porta desde l'any 1989 en política ha perdut el temps, ja que la gent no volem polítics així, pregunte, pregunte...
PD: espere que eixe curset per a aprendre a escriure correctament siga intensiu...

Anònim ha dit...

Això és explicar bé les coses i posar els punts sobre les i, sense insultar ni desqualificar, contineu així. Molt bon treball!!

Anònim ha dit...

ja era hora que tinguerem una informació fiable i oficial, i no la pallorfa interessada que alguns volen fer circular.
Si senyor. I al morrut dels collons, a pendre pel cul ràpidament i salvem les palmeres, que valen un ull de la cara.