L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 12 de setembre del 2011

TAVERNES EN FESTES: DIUMENGE-DILLUNS




Avui a migdia hem tingut la paella dels majors. Una novetat molt important: s’ha fet en la carpa-magatzem multiusos del Camp del Vergeret i ha resultat tot un encert, perquè el lloc facilita millor el repartiment del dinar, begudes i postres, tenen tots una bona ombra i, a més lleva molta faena a la brigada, que no ha de posar teles per a fer ombres ni llevar-les després, ni cal tallar carrers. I corria un ventet de llevant d’allò més bo.

Xe, que tot ha acompanyat per assaborir una paella i gaudir després del fi de festa de Vicente Torres, que ha amenitzat la sobretaula. 

L’alcalde, Jordi Juan, i demés membres de la corporació, ha compartit un temps amb els nostres majors i jubilats, i des de dalt de l’escenari els ha dirigit unes paraules. Després ha estat passejant pel pavelló saludant, xerrant i conversant amb ells. 


 I cal també comentar que ahir per la nit va ser el Festival de Bandes de Tavernes que enguany ha comtat amb la participación de la bande de Vilanova de Castelló (o si voleu Castelló de la Ribera) i la nostra, la de Tavernes.

Una nit de música selecta, atractiva i molt ben seguida, amb atenció i cura, pels molts aficcionats que es varen donar cita a la Plaça Major. I l’ocasió es va aprofitar per donar a conéixer que Batiste Camarena, l’abanderat de la nostra banda, es jubila. Després de 40 anys , enguany és l’últim que porta la bandera en unes festes del poble. 

A Santa Cecília deixarà la tasca i com no, és d’esperar que reba un emotiu homenatge de tota la familia musical vallera. Enhorabona Batiste, i gràcies per tot el que has fet per la nostra banda al llarg d’aquests quaranta anys.
-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

La foto de les bandes mostra una situació que esta provocant moltes molesties: els bars ocupen gran part de la plaça i la gent ha de pagar per sentar-se i vore l'espectacle o vore-lo de peu.

El dia del Balls Populars vaig vore a uns veins que es van queixar a l'alcalde perque havien taules buides als bars amb cadires cedides per l'ajuntament.

L'alcalde es va alçar i els va ajudar a portar (amb un gest que l'honra) les cadires del bar al lloc del public en general.

L'alcalde coneix la situacio de primera ma pero que veig la situació es va repetir anit.

Es diu que no queden taules per a sopar el dia de Xavi Castillo. Que farem els que no volem pagar per sopar i vore l'espectacle?

Hi ha que pendre mesures ja; que les festes van pasant.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivament, sabem de gent que va demanar dissabte mentre veia les xarangues una taula "per caritat" (és un dir) per a sopar i vore a Xavi Castillo mentres tant.
La resposta: Impossible. Tot ple.

Suposem que l'Ajuntament serà coneixedor que s'espera una bona presència d'espectadors i suposem que haurà pres mesures perquè es puguen seure el màxim de persones.

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR ...

Recollons pandereta, quin poderio tenen els fotografs de la cotorra.

Yo pensaba que las fotos se realizaban a pie de calle, pero la foto de las bandas de musica esta una realizada desde lo que por perspectiva debe ser el balcon del ayuntamiento, o me equivoco.

Pero bueno lo importante son las bandas de musica que narices un 10 alos musicos y a los directores de las orquestas un magnifico trabajo.

Mucha gente en la comida de la "gent major", si sera como en EL JUEVES, se apuntan a un bombardeo, estos mayores la esencia de la juventud nunca se pierde, cerca de ellos se puede encontra los inicios de las primeras esencias de la valldigna.

Un saludo, Bones Festes

Anònim ha dit...

Ja és dimarts de festes i tots els dies pel mati mire "la cotorra" per tal de comprovar-ho. Fins ara, d'una o d'altra manera, s'han mencionat tots els actes celebrats a la Plaça Major. Llevat del XXXIV festival de balls populars que com tots els anys va tindre lloc el passat dissabte. La celebració del festival suposa un important esforç per part d'un nombrós grup de persones que treballen de valent per mantindre les nostres tradicions. Una simple menció seria agraïda per tots ells. Gràcies Cotorra.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Teniu tota la raó del món.
Però no tenim PER ARA cap fotografia de l'acte i estàvem esperant a vore si ens les facilitaven per no posar només unes paraules.
Sabeu que sempre hem estat atents a les vostres activitats i sabeu del nostre recolzament.

¿Seria possible que ens fereu arribar a

lacotorradelavall@gmail.com

la foto o fotos que voleu i allò que voleu remarquem?
Gracies de bestreta

Anònim ha dit...

El que em sembla malament és que al segle XXI encara s'establisquen diferències socials involuntàries. Ho dic per la sensació que, com cada any quan vaig a escoltar les interpretacions de les bandes participants al festival (dic escoltar per dir alguna cosa), experimente en veure'm segut a un lloc de la plaça (populacho) envoltat de taules de gent sopant (burgesia).

Crec que els responsables d'eixe acte hauren de prendre mesures ja que diu molt poc d'ells i del poble en les condicions en què se celebra.

Considere no és el lloc ideal per assistir a una audició musical del calibre que es tracta i un menyspreu al treball i esforç dels músics i directors. No es pot permetre que durant l'execució de les obres musicals s'intercalen, com a elements sonors, el sorll provocat per les forques en punxar l'ensiam de l'amanida, o el got que cau a terra, o la veu del cambrer especificant els diferents plats de la carta, etc, etc., o de que la gent parle i en lloc d'escoltar els matisos musicals, escoltes les converses dels sopaors. Estan en el seu dret de raonar i sopar on vullguen. No seré jo qui critique això però, entenc no lliga sopar i escoltar música, de la què estem parlant, en directe. No lliga que els infants còrreguen, criden i en definitiva juguen a les seuses en plena interpretació. I tant que poden jugar i fer el què els vinga en gana però si eixe lloc és d'ells, els de la música haurien de buscar-ne un altre ja que no poden compartir espai.

No són ganes de culpar ningú, ni posar el dit a la nafra ni res semblant, ni criticar als governants d'ara ni als d'abans. Per a mi, si hi ha algun culpable, i que no s'enfaden, són els responsables o dirigents de la societat musical organitzadora què ja fa anys haurien d'haver posat remei a això. Cre que la Plaça no és el millor lloc del poble ni es fa en les millors condicions per escoltar la música que ens ofereixen les bandes participants a les què lloe per partida doble o triple. Déu meu, quina llàstima de treball i que els oients no pugam gaudir d'ell amb plenitud de condicions.

Sols vull siga una reflexió i/o una opinió què, supose, no serà considerada com moltes altres.