L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 8 de setembre del 2011

TEMA DEL DIA: El PSOE prefereix un ministre foraster a un representant valencià


El ministre Gabilondo, un basc en les llistes valencianes

 Ahir a la vesprada saltava la notícia: Ángel Gabilondo serà  el número dos a les llistes del PSPV per València per a les pròximes eleccions generals. La Cadena SER indicava que  l’actual ministre d’Educació formarà part del cartell del PSOE després que Alfredo Pérez Rubalcaba  i el secretari general del PSPV, Jorge Alarte, hi arribaren a un acord. La polèmica està servida. 

Havia dit Jorge Alarte a l’agost: “De sorpreses, alguna n'hi haurà a les llistes". Però ningú esperava que la sorpresa fóra Gabilondo i de fet, la seu de Blanqueries de València s’assabentà de la notícia mentre escoltava la ràdio.  A última hora de la vesprada, fonts del PSPV confirmaren  que les llistes no estan tancades i la possibilitat que Gabilondo ocupe la segona plaça es contempla seriosament. A més, també hi ha rumors que diuen que és possible que el ministre siga cap de llista, però ara per ara el nom que està damunt la taula per encapçalar-les és el d’Inmaculada Rodríguez-Piñero, la candidata d’Alarte. Cal dir que si la incorporació de Gabilondo com a número dos es confirma, seria la primera vegada que un ministre figurara per darrere d’una secretaria d’Estat

Els militants del PSPV no sabien res sobre què una persona aliena a la política valenciana formara part de les seues llistes. A més, molts han assegurat que no té cap sentit la incorporació de Gabilondo, ja que no té res a veure amb València, i seria incorporar a "un cunero" . Per a un sector del partit, Alarte ha tingut poc a dir en  la configuració de les llistes i per tant  no descarten que el ministre encapçale la llista perquè  no té cap sentit que un ministre vaja de segon. 

Un símptoma de "feblesa"
Moltes han sigut les reaccions. Un militant de base tan destacat com el Catedràtic d'Economia Aplicada Vicent Soler, indicava que la incursió de cuneros "evidencia la feblesa política dels valencians coma país. És un clar barem de la nostra invisibilitat política en l'escenari espanyol". Malgrat tot, diferenciava, “mentre en el PP açò sembla no tindre importància, al PSPV és un debat permanent. Per això, si el partit està fort, no s'atrevirien a incloure candidats forasters".
 
La presencia dels cuneros ací no és nova. Si mirem cap enrere, fins i tot el PCE, va escollir la madrilenya Pilar Bravo en dues ocasions –al 1977 i al 1979- per ser diputada al Congrés per la circumscripció electoral d'Alacant. 

Però en un context més recent, tampoc és la primera vegada que un dels dos partits majoritaris –PP i PSOE- deixen de banda els interessos dels valencians per imposar polítics que oblidaran els ciutadans que els varen donar el seu escó. És el cas del cartaginés Federico Trillo, qui ha encapçalat fins a cinc vegades les llistes del PP al Congrés per Alacant, o el madrileny Ignacio Uriarte, que el PP infiltra a València. També molt sonada fou l'elecció de María Teresa Fernández de la Vega, qui a les últimes eleccions generals fou la número u socialista a València i encara que siga valenciana de naixement, molts assenyalaren el nomenament com pura estratègia política que vulnerava els desigs dels militants del PSPV.

- Basat en "L'Informatiu
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

jeje, no vol anar ningú amb les llistes del psoe.
Com volen que els voten?
En 4 anys tindrem eixa foto a Tavernes

Anònim ha dit...

Cotorra, tu pots dir per que la web de tavernes.es no funciona?

La Cotorra de la Vall ha dit...

El web tavernes.es es va crear adscrita a l'alcaldia de l'anterior legislatura. No la duia cap funcionari ni informatic municipal sino una empresa externa.
Males llengües dien que es va crear per contrarestar les informacions que es donaven ací i com a mitjà de propaganda del PP cara a les eleccions.
La bona qüestio és que tots a l'ajuntament sabien que els contingus i tot el demes depenia directament d'alcaldia i potser per això no ha canviat continguts els darrers mesos, perquè ha canviat l'alcalde.
Sembla ser que l'empresa ha cobrat el manteniment fins l'any nou (ja es estrany això, amb tant com tarda l'ajuntament a pagar!) i des de fa un temps hi ha contactes del nou govern amb l'empresa de mantneiment per activat i donar invormacio als veïns de temes municipals.
Igual en poc dies hi ha novetat.

Enrique Estruch-UPyD Valldigna ha dit...

La web m'han dit personalment funcionará sobre Gener, pues vullc publicitarme en ella i m'han dit que torne a principi d'any.
En cuant a cuneros, mosatros portem a Toni Cantó, actor valenciá de familia valenciana.