L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 19 d’octubre del 2011

Compromís recorre al Constitucional l'elecció de senadors en Les Corts Valencianes



La  diputada de Compromís, Mònica Oltra

 El grup Compromís ha presentat un recurs per la vulneració de drets fonamentals contra la Mesa de les Corts per repartir els senadors territorials entre el dos partits majoritaris, sense haver escoltar a la tercera força política més votada en el parlament autonòmic.

Compromís va presentar ahir davant el Tribunal Constitucional un recurs d'empara per vulneració de drets fonamentals i llibertats públiques contra la Mesa de les Corts pels acords presos en relació a l'elecció de senadors territorials. El passat 20 de juny, la Mesa fixava en cinc el nombre de senadors territorials que corresponia designar i establia que els cinc senadors es repartirien a raó de tres per al PP i de dos per al PSOE, sense volder admetre la proposta nominal de candidats que feia Compromís.

Compromís va criticar que es menyscapte “la representació que tenen individualment atribuïda tots i cadascun dels diputats electes”, ja que no tenen la possibilitat de proposar-hi candidats
El recurs, signat pels lletrats Enric Bataller i Mónica Oltra, argumenta que la Mesa de Les Corts va vulnerar l'article 23 de la Constitució Espanyola, que estableix el dret dels ciutadans a participar en els assumptes públics a través dels seus representants i els consagra el dret a accedir en igualtat de condicions als càrrecs públics. En aquest sentit, es fa referència a la representació de Compromís en el parlament autonòmic, que amb sis diputats és la tercera força més votada, i a l'escassa consideració que es va tindre amb la coalició en la tria de senadors territorials. 

“L’assignació prèvia als grups del nombre de senadors desvirtua el sistema democràtic, desvirtua la proporcionalitat i en definitiva el que fa és presumir que els diputats votaran allò que els seus grups diuen trencant així el mandat representatiu que diu la Constitució”, va destacar ahir la diputada Mónica Oltra. Per a Compromís, s'ha vulnerat “els drets dels diputats i els drets dels ciutadans a participar en els assumptes públics” perquè “s'aplica una llei profundament antidemocràtica”, perquè no s'ha realitzat una selecció dels senadors segons la proporcionalitat de representació que presenten els diferents partits polítics en Les Corts. 

-          Basat en l’Informatiu. Foto l’Informatiu. 
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Lo que se tiene que hacer es una reforma profunda de una institución única, en la mayoría del resto de Europa no existe, y que sólo sirve de cementerio de políticos en deshuso (ej. Fraga)o comprados (ej, Chiquillo).

NO VOTEU AL SENAT ha dit...

Jo ja ho tinc decidit.
NO VAIG A VOTAR AL SENAT
No val per a res