L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 20 d’octubre del 2011

Curs de plantes medicinals al Centre Excursionista



 El divendres dia 21 d'octubre a les 20'00 hores al Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna tindrà lloc una exposició de fotografies i la presentació del Curs Plantes Medicinals, per part de Vicente López Ferrandis.

Aquest curs es realitzarà els dijous des de les 20'00 fins les 21'30 hores, el primer dijous sera el dia 27 d'octubre i finalitzarà el 22 de desembre, excepte el dia 08 de desembre, per tant consta de 8 dies.

El C.E.T.V. com una entidad que desenvolupa les seues activitats al aire lliure, i per tant es troba relacionada amb la natura, ha organitzat aquest curs de plantes medicinals amb la finalitat de donar a coneixer a tots els valldignencs la flora que tenim a les nostres terres i l'ús que podem fer d'ella, com abans feien els nostres avantpassats. Creguem que si la gent coneix el que tenim, ho podra valorar i per tant ho conservarà i cuidarà.

Per a donar el curs tenim a Vicent López Ferrandis, una persona amant de la natura i que ha dedicat molts anys per anar recopilant els coneixements que avui te de les plantes i de les seues propietats. Així mateix vorem exposada una xicoteta mostra del seu treball en l'exposició de fotografies que es fara al local social del centre.

Volem fer constar la gran acollida d'aquest curs per part de la gent, el que vol dir que hi ha una gran sensibilitat per la natura i el medi ambient.  També fer constar la col.laboració de la Mancomunitat de la Valldigna, Ajuntaments de Tavernes, Benifairo i Simat, aixi com les empreses Herboristeria de la Carretera, Ke Foto i Federico Giner. 
-

6 comentaris:

QUALSEVOL NIT SORTIRÀ EL SOL!!! ha dit...

Una iniciativa molt interessant i que ens permetrà aprendre millor les nostres plantes autòctones i altres també, així com les seues propietats alimentàries i medicinals. molt bona iniciativa!!! Gràcies!!! Ens vegem a la presentació!!!

Anònim ha dit...

Me apunto, pues estoy un poco tocado de todo y las medicinas tradicionales me estropean el estómago, muy buena iniciativa, si señor.

Bello, naturopata ha dit...

Però no oblideu el metge, ni que és mal autoreceptar-se. És una consell que no hi ha que desperdiciar. Mira que li ha passat a Jobs. Medicina natural, però a l'estil del Jan, això no em correspon a mi, has d'anar al metge. Viuen molts del cuento.

QUALSEVOL NIT SORTIRÀ EL SOL!!! ha dit...

...y jo, que sempre havia pensat que les medicines tradicionals eren les que els vells i els savis extreien de les plantes i dels aliments i minerals, etc...!!!!
Salut i salut!!!

Bello preventiu ha dit...

Un bon govern no seria tyornar a l'època medieval. Coneixer la història de la farmacologia no vol dir que sigam diganosdticadors. La veritat es que hi ha metges naturistes amb molt de seny. Deiea Plató que les medicines eren els aliments amb fonaments. Però ha plogut molt i necessitem una Sanitat Pública rigorosa i de qualitat. Que no la destrocen esl de la privada.

Anònim ha dit...

Per a Bello preventiu, jo vaig anar a un curs de plantes medicinals impartit per Vicent Lopez, i el puc dir que aquesta persona no es dedica a curar ni a receptar res a ningú, al contrari diu que tens que anar al metge, encara que si que es un defensor de la medicina natural per a curar algunes malalties. Aquesta persona el que t'ensenya es a coneixer les plantes, i per tant a respectar la natura i crec que no fa cap de mal i no viu del cuento per aconsellar-te que per a despres de menjar el prengues un timo, un te de roca o per si tens conjuntivis el diga que es bo fer-te banys de camamirla o rabet de gat als ulls i altres coses per l'estil.