L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dilluns, 10 d’octubre del 2011

El Concert del 9 d'octubre a l'Auditori de la Unió Musical.



La Banda Simfònica de Tavernes ens regalava un concert pel dia dels valencians i les valencianes entre les revindicacions del seu president aprofitant que l'ajuntament era a l'acte. El programa ben estructurat ens el presentava Vicent Gregori amb la seua excepcional veu, on prèviament ens havia fet sentir el dia de la presa de Valencia per les tropes del rei Jaume I.

El president Juan Jose Sala demanava l'ajuda a la valencianitat nostra i pròpia, com son les bandes, i criticava la retallada del 56% que ha fet el Consell en les ajudes a tot el teixit musical, cosa que portara a gent a l'atur.

El concert sàbiament dirigit pel seu director titular Carlos Revert tenia sorpresa i màgia. Començava amb un pasdoble de la terreta, "Encarnita la de Lluisa" que ens omplia els pulmons de notes per alenar de alegria durant una bona estona. Bona forma de començar. Però la peça que s'imposava era "Palindromia Flamenca"  que ens explicaven que era com cercar el bell principi del flamenc. Interpretada magníficament per Vicent Benavent al saxo soprano, junt a la guitarra flamenca de Josep Casanova i el calaix flamenc era tronada amb l'elegància pel nostre percussionista Jose San Roque. Els aplaudiments ompliren per temps la sala de l'Auditori.
Ben situada en el concert, tal vegada baixava el nivell a la peça " La torre del Oro" , que sense tanta força i al ser una miscel.lània, conjunt de moltes tocades, quedava una mica deslluïda. Destacaren en la seua interpretació el primer oboé i el primer saxo tenor de la banda.

La segona part excel.lent, amb la difícil peça de "Diagram" amb uns canvis d'intensitat i uns clímaxs llargs i sostinguts que ens agradaren molt. Destacar la interpretació del primer clarinet de la banda. Per acabar " Sendes" una suite de pel.lícula de l'oest, molt ben interpretada amb moltes aturades amb instruments diferents, com aturades al llarg camí de l'audició, i sonaven les campanes, l'oboé, la fusta en la percussió i fins i tot va arribar a aturar-se totalment la banda en dues vegades. Per continuar camí i aturada ara, el saxo, unes tocades al xilòfon com de bressol, l'oboé de nou, per acabar amb la senda llarga del camí i no deixar-lo fins el final.

El camí sempre endavant , com la nostra banda Simfònica, en un 9 d'Octubre digne d'una capital de la cultura per les sensacions i la bona companyia.

-

13 comentaris:

Anònim ha dit...

El concert una meravella, però vaig notar a faltar l'himne a Valencia, en un día tan senyalat.
No era un acte institucional? Els altres dies podem tocar el pasodoble Valencia, però en un dia com el de ahir.....
Per que no es va fer a la Casa de la Cultura?
Algu ho pot explicar.

Anònim ha dit...

Jo vaig poder gaudir del concert!! Un espectacle, en especial la Palindromia, molt bona. Enhorabona a tots els músics.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Pues si que tiene narices que ese día no toquen el himno, Junajo, explícanoslo por favor, no querría tener que arremeter contra la unión musical, a la que tu sabes que tanto aprecio.

Anònim ha dit...

L'article és encertat, sols cal afegir que si és un dia per recordar l'entrada de Jaume I etc ... caldria que el programa oferira totes les peces d'autors o temes valencians; ja que segur que en Andalusia o en altre lloc d'Europa , no toquen peces valencianes el dia de la seua diada.
"Perdoneu però algú ho havia de dir."

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Pues también tienes razón, amigo anónimo de las 13:11, muchísima razón.

Anònim ha dit...

Ja està be de política barata!!!
La música ès universal!!

bELLO, BELLO, apasionat. ha dit...

El dia de la música local era el dia set d'octubre en la presentació del CD de la Rondalla La Vall de Tavernes dirigit per Ximo Caffarena a la Casa de la Cultura. Que dos espectacles he gaudit debades. Fora d'ací valdrien un potosi. Per cert allí faig sentir un himne, i a l'Auditori de la Banda també, el de la bona companyia, el de la llibertad. Recordeu que alguns veneren un poble que va cridar VIVAN LAS CADENAS, en cap lloc del món, s'ofereixen glòries que no siguen per a la pròpia patria. Quan cantem " Sot els plecs de la nostra senyera, tots a una veu germans vingau ..." Llegiu el delicios llibre de Vicent Flor, altre temps també enganyat per oferir-li flors, valga la redundància amb el seu cognom, a altres i llevar-li-les als germans. O parlem de Botiflers: "Lladres que entreu per Almansa. No sou lladres de saqueig, que claveu la cova en casa, i des d'ella governeu..." Qui parla de ser valencià quan desprecia la llengua d'Ausias March, o no enten el que diu Villa al País de com estava en Valencia. Alguns de segur que no beveu del Clot de la Font, segur que agua embotellada de lejos de aquí. Tan bon pou que hi ha a Simat si vullguera embotellar-ne, per cert. Res que vull sentir la llibertat amb la llengua de mon pare. TATREBILL AJ.

Anònim ha dit...

Si amics, la música es universal, però un dia com el 9 d'octubre hi ha que recolzar la música valenciana.

Un músic

Anònim ha dit...

Estic d'acord en que hi hagués pogut haver més presència de música valenciana. Completament d'acord, però també dir, que la Banda, cada any, per reforçar aquesta música valenciana, participa en la campanya del Retrobem, on la banda fa un concert i el programa que interpreta la banda és íntegrament de música valenciana. S'hagués pogut fer coincidir amb el dia nacional del País Valencià, però des de l'organització d'aquesta campanya es demana, que aquest concert es faci abans de l'1 d'octubre, així que no es pot fer coincidir. Ho dic, perquè no crec que hi hagi molta gent que sàpiga que això és així. La banda també recolza i s'implica en la música valenciana.
Per a mi, com a músic component de la banda i interpret al concert, puc dir que el treball que ha fet la banda i cadascú dels membres de la banda és admirable. Hi ha un gran esforç darrere del concert del diumenge. No cregueu que muntar un concert és tan senzill i que basta en tocar i ja està!! No, no!! Hi ha llargues hores d'assajos i estudi en casa per poder fer un concert com el de diumenge.
Cert és que s'hagués pogut tocar alguna obra representativa pel dia nacional del País Valencià. Al finalitzar el concert, es va tocar el pasodoble Valencia. Alguna referència és va fer, però, per què l'himne regional? Hi ha gent, a la que ens hagués agradat poder tocar La Muixeranga, ja que era el dia nacional del País Valencià, com molt bé va dir el presentador del concert.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Si alguien quería oír la muxaranga, en villalonga la tocaron, pero que yo sepa el único himno oficial es el de Serrano.
Hablar a estas alturas de botiflers y batallitas de Almansa, que quieres que te diga, pues me parece como recordar cuando se expulsó a los judios, o cuando los nacionales ganaron a los rojos, ¿para qué sirve? Es algo ya "demodé" como dicen los modernos, hay que mirar hacia adelante, para atrás sólo lo justo para no tropezar con la misma piedra. Dejémonos de guerras entre hermanos y caminemos juntos hacia el progreso, yo ya lo he hecho pero veo que hay gente que no puede.
P.D. yo soy de los que canta "Junts baix els plecs ..." pero no por eso dejo de sentirme tan Español como si cantara lo otro, ofrendas las justas pero sin perder la solidaridad entre los pueblos de España, si no nos hubiese ayudado la UE en su momento y ahora , seríamos un país más atrasado, pero tenemos que seguir siendo solidarios con los pueblos de España más pobres.

Espantamosques ha dit...

Això amic aprenent de politic es com quan parlem de gent que roba al poble, opressors que anulen les voluntats de la majoria, militars que donen un colp d'estat a les institucions. Que més dona.
Vosté es un perill utilitarista, tot dona igual mentre vosté mane i xuple del pot. I si faltara el meu vot per a manar el Pp, quan valdria ? De segur que s'ho ha preguntat, ja que no el vegem manant ni per asomo amb el govern actual.
Per a que la ideologia, això no serveix per a res.- dirà vosté.

En fí espere que pague el curs que li està donant la Cotorra copiant la lliçó de seré un politic valent, diré el que pense i faré com Jordi Juan, cinc-centes vegades que es el nombre d'electors que li faran falta per a ser politic local.

anonimus ha dit...

Enriquito no me toques la guerra civil que me conozco. Que tu bebiste biberon azul. No jodamos. Que para los que engañan ya tenemos a los bancos.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Espantamoscas y anónimus, si decís que soy tan malo es porque me conoceréis , supongo, pero no lo creo, dad la cara como yo, no seáis cobardes.
¿aprendiz de político uno que desde el 89 está en política? Que risa ¿ Y que cuanto costaría mi voto en caso de no haber mayorías? Lo que el pueblo pida que cueste.
¿biberón azul? Mi abuelo, albañil, combatió en la batalla del Ebro con los republicanos mientras mi abuela, modista, cosía ropa para el frente y cuando fué a pedir al casino comida querían raparla por insurgente, cuando además a su hermano lo acaban de matar en Teruel.
Mi padre fué elegido concejal , un simple albañil que a los 14 años empezó de peón con su padre y llegó a constructor con los años,estudiando en la academia Almi por las noches además de ser secretario de la banda de música y músico, en las primeras elecciones democráticas locales franquistas, presentándose por el gremio de albañiles, ganándole la plaza a un reconocido hijo de franquistas locales , y en poco tiempo ascendió a tercer teniente de Alcalde, por algo sería.¿Por ello dices bebo del bando azul? ¿ Y de dónde bebieron los cargos socialistas , entre otros el que más alto ha llegado en política o algún que otro cargo del Bloc? ¿son por ello presúntamente de derechas? que poco o nada me conoces, entérate de lo que hablas antes de abrir la boca y no metas la pata, como ahora.