L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 29 d’octubre del 2011

El govern municipal explica la situació economica municipal



 El govern municipal va explicar ahir a la ciutadania vallera l’estat econòmic financer de l’Ajuntament en un acte efectuat a la Casa de la Cultura. Tal com es va explicar, el nou govern va heretat el passat mes de juny unes arques municipals en fallida econòmica després d’uns anys en el que sembla ser, com es va dir, que tot valia i les despeses es feren sense cap tipus de control i previsió.

Les explicacions foren realitzades per l’alcalde Jordi Joan i el regidor delegat d'Hisenda, Víctor Borràs, recolzat per la presència a la taula de la resta de membres del govern. Unes explicacions que, en 2 hores i quart que duraren, no esmentaren cap partit ni criticaren ningú, malgrat la greu situació i simplement es limitaren a explicar la situació. Nosaltres anem a seguir l’exemple en aquesta notícia. A buen entendedor...
 
L’explicació venia a dir-nos que l’any passat, el 2010, es va redactar un pressupost completament irreal i damunt d’això, no va efectuar cap tipus de control estricte sobre les despeses, que se n’eixiren de mare respecte als ingressos aconseguits, superant-los en vora 4 milions d’euros.

Així sobre un pressupost del 2010 equilibrat en ingressos i despeses, com marca la llei, de 19.873.955 euros. Però la realitat era que al final d’any només s’ingressaven 16.950.371 euros encara que sí que es gastava tot el previst inicialment o siga, 2.441.455 eures per damunt dels ingressos, i damunt,  altres 1.363.839 euros més sense cap previsió ni consignació.   L’Ajuntament tancava l’any 2010 amb un deute de tresoreria de 3.805.295 euros. (Vore el quadre 1)

I s’iniciava l’any 2011 amb eixes dades totalment negatives, però sense la confecció d’un pressupost adequat a la situació real i..... prorrogaven el del 2010!!!! Vol dir això que començava l’any amb una previsió d’ingressos de nou irreal i que si no s’havien aconseguit en el 2010, difícil seria per tant en el 2011 en plena crisi.

I arribem al mes de juny amb el canvi de govern. Tal com explicaven Jordi Joan i Víctor Borrà, quan es fan càrrec del govern comproven que d’eixos 19.873.955 euros previstos per a gastar del pressupost, ja s’han gastat en 6 mesos el 90%:  ja s’han gastat 17.886.560 euros i han deixat només per als altres 6 mesos 1.987.395 euros.  També les factures sense consignació ni previsió pressupostària havien passat a ser 1.813.327 euros. Amb eixes dades a la mà, ja hi havia un deute de 2.195.278 euros. I encara faltaven 6 mesos de funcionament de l’Ajuntament. (Vore el quadre 2)


Damunt, segons es deia ahir, hi havia un total de 2.453 factures pendents a pagar, entre dins i fora de pressupostos, per valor de 6.633.646’91 euros.

En eixes circumstàncies, el govern municipal explicava que ha iniciat una política dràstica d’eliminació de despeses innecessàries que confia rebaixen prou el dèficit de tresoreria, cosa que se sabra en acabar l’any i es faça la liquidació del 2011.

El govern municipal va informar que Tavernes té un deute amb els bancs i entitats financeres de 15.192.593’53 euros. Això representa una ràtio de deute de vora el 110 %, molt superior al màxim legal del 75%, amb la qual cosa l’Ajuntament de Tavernes i el nou govern municipal no tenen possibilitat de demanar cap prèstec que els ajude a fer front als problemes econòmics heretats de les legislatures passades. (Vore quadre 3)

 El govern municipal va explicar també com entre els anys 2006 i el 2009 s’havien rebut anticipats la quantitat de 3 milions d’euros del cànon que paga l’empresa que gestiona l’aigua potable. Això significava que fins el 2026 cap corporació municipal cobrarà eixe canon, cosa que en saber-se alçava un murmuri en la sala. L’alcalde explicava com eixos diners, que s’havien d’haver dedicat a millorar la xarxa i infraestructures del servei, s’havien dedicat a pagar despesa correnta.

Jordi Joan indicava que les conseqüències d’eixa gestió farà que la present legislatura no veja grans inversions i tot l’esforç del govern es dedicarà majorment a solucionar el problema econòmic, pagar a proveïdors majorment empreses de Tavernes.


 El govern municipal va plantejar com a solució de la crisi econòmica municipal reduir les despeses amb una completa optimització dels recursos humans i materials, la redacció d’un Pla de Sanejament, la priorització dels pagaments als proveïdors i invertir únicament en allò que siga estrictament necessari, centralitzar totes les compres per aconseguir millors preus i amortitzar prèstecs.
-

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Quanta gent hi va assistir?

Anònim ha dit...

enorabuena al gobierno municipal, lo de anoche es de quitarse el sombrero pero creo que los del pp no tienen que salir tan bien librados hay que desenmascarlos

Vallero ha dit...

Per a futures explicacions públiques seria (molt) d´agrair que al torn de preguntes només agafés el micròfon qui tingués alguna cosa a dir. Cinc minuts perduts multiplicat pel nombre d'assistents són moltes hores perdudes.

La intervenció del polítics va estar bé.

Anònim ha dit...

Van assistir 984 persones adultes i 4 xiquets.

Anònim ha dit...

La veritat va ser un acte molt profitós i es d'agrair algo que no sa fet mai. Cada uno que traga les conclusions. Hui en el mercat no es parlava d'atra cosa. Bona faena per a esta gent.

NO HABRÁ PAZ PARA LOS MALVADOS ha dit...

Això només serveix per a saber el que es veia però, per a què? Els que ens han portat a eixa situació estan sentats als plenos i van impunes pel carrer. Això és justícia? Quines proves fan falta perquè paguen per la seua irresponsabilitat? Quina poca vergonya de personatges. L'actual govern hauria de denunciar-los per que no torne a passar. Quin exemple donen? Qualsevol pot arruinar un poble i no passa res?

Bello, bello, participatiu ha dit...

El pitjor es qui demana que seguisquen les formes que portava l'anterior govern del PP ja que ells estaven ocntents o els anava bé. Recorde, i no vaig poder parlar, que a ma casa no entrava aigua abans dels grans desaigües fets per l'anterior govern i ara no ens la llevem de damunt quan cauen unes gotes. També dir i denunciar que no som amos de les canonades que van des de la xarxa general del carrer fins al contador i ara per llei ens fan responsables d'arreglar unes canonades que noson nostres. Ja ho varem denuncair a la Cotorra en el seu moment, pero clar, qui va a defensar al poble de Tavernes sobre le tema de l'aigua si ha arreplegat pel canon fins a 2026 propo de tres milions d'euros. Si s'enadoneu son rehens d'aquestes grnas empreses que els paguen d'una forma o altra i no poden anar contra Aguagest o ocm es diga. Vull dir que apart del canon tenim que pagar o un segur, més euros o l'arreplo de les canonades que no son nostres. Ve això dels governs que ne èpoques de vaques grosses han fet acords maleits pel poble. I si son ignorants del fet no ho som tots i menys l'actual govern municipal. Necessitem molt força el 20 N per canviar les coses. Si es pot, si volem. Si ens deixxem enganyar sempre es riuran de nosaltres. Per cert m'hna dit que ahir alguns no van dormir molt bé. Gràcies per tant a la valentia, i noens enganyem d'un alcalde competent.

Anònim ha dit...

No varen dormir bé? si fora pepero m'en havera anat amb el cap caxo i entonant mea culpa, i si fora un dels seus concejals, acaxaria el cap i cap a casa.

Anònim ha dit...

De moment moltes paraules i gestos cap a la galeria pero de forment ni un grà.

Jo veig contradiccions i veritats a mitges en el que he llegit a la noticia.

Tindrem que esperar al pressupost que presentarà el Sr. Borras per al 2012.

De moment han pujat l'impost de circulacio i tenim un jefe de premsa

Anònim ha dit...

A vore si el PP no pujava l'impost tots els anys. Menja rabos de pansa i fes memoria, perque el meu tots els anys puja i manava el PP.
Nomes en el que estalvien en hores extra i coses innecessaries van dir que eren en estos 4 mesos 800.000 euros. Mira si es poden pagar un cap de premsa.

Padelman ha dit...

Està bé que ens queixem, i també que ens trenquem la camisa maleint a tots aquells polítics que ens han portat als Ajuntaments i Diputacions a la més absoluta ruïna, però ..............., anem a fer alguna cosa?

Sincerament, no sé COM, però veig un parell d'apunts que podrien solucionar moltes coses:

1r caldria canviar les lleis, i el polític que deixi un Ajuntament "a la porta de l'asil", hauria d'estar penalitzat i passar una bona temporada a Picassent (més d'un s'ho pensaria en fer aquestes barbaritats que fan per seguir "mamant" . perquè fan aquestes barbaritats per a que el poble els vote, no per que faça falta fer-ho

2n, mai, llevat d'excepcions puntuals, almenys a nivell local, el polític hauria de viure del càrrec que ocupa. Com a molt, uns pocs a mitja dedicació, i la resta al seu treball de sempre. Segur que aquests polítics que tindrien una càrrega addicional en el seu lloc a l'Ajuntament, no tindrien tantes ganes de seguir "mamant", i s'aconseguiria que es presentessin només aquells que realment tinguin ganes de complicar-se la vida per aconseguir coses per al poble, i no com ara que "escombren cap a casa". I algú es preguntarà qui ha de fer aquest treball, doncs eviedentemente els tècnics municipals són els que han de fer bones les directrius que marquin els polítics. No cal que estiguin tot el dia a l'Ajuntament.

Jo ja fa temps que no crec en els polítics, siguin del partit que siguin. Crec en bones persones que volen treballar pel seu poble, i acaben sent grans alcaldes, però d'aquests, cada vegada queden menys.

Anònim ha dit...

Si que estalvien estos xicots: 800.000 € en 4 mesos son 2.400.000 €/any el 12% del presupost de l'ajuntament.

En 4 anys serien 9.600.000 €

Si apliquen les mesures anunciades, pujen impostos com ja han fet, estalvien en jornals de politics, cap de prensa, bous .... acabaran en superavit i faran altra reunió per explicar-ho.

Llastima que tot siga una mentira "intencionada" perque partim d'una premisa falsa.

Anònim ha dit...

Va tu sabut/da, quina és la premisa falsa?

ú que diuen es de classe mitja ha dit...

Anem a ser raonables i realistes : els diners no els caguen els gossos, ni cauen del cel, el principal ingrés d'un ajuntament es, junt al impost de construcció i les remeses del govern, el IBI.Per lo tant, si s'ha de putjar, que es fassa, peró repartinlo,con han proposat , en varies vegades. Jo soc un dels principals afectats perque pague mes de 700 euros anuals per eixe concepte, m'eu he buscat jo per tindre una casa centrica i gran, i encara que a ningu ens ve bé pagar més en aquestos moments, una pujada de per eixemple un 10% en el meu cas no em va a deixar arruinat, en un sopar o un bon esmorzar familiar meu gaste de sobra, em fot mes el pagar els 700 de colp, eixe mes ja no puc fer ninguna extra . Eixe 5, 8, 10 per cent significaría molt per a les arques municipals, també estaría d'acord en una pujada proporcional a lo que pagues, pero tenint en compte la renta de cadascú, molst bellets o gent humilde tenen cases grans heredades.
En conclussió, si no augmenta, que no eu va a fer, la suma del impost de construcció ni les remeses estatals, donat els recortes públics del estat, algo vorem de fer : Victor, compta amb mi per a cualsevol solució raonable , i amb molta gent, vas pel bon camí i ahí ens tindrás sempre als que pensem en el cap i no en el cor o en la punta d'on tu saps.

Que risa Maria Luisa. ha dit...

Victor per ara compta amb molta gent, amb el Bloc, amb el Psoe, i amb EU. Si vols treballar entra en un d'aquestos partits i deixa d'enconyar. O si et sembla millor entra al Pp i posa trellat. Però no ens faces creure que un burro vola, Mister E., enveja: tic la solució.

Anònim ha dit...

Opinar es enconyar?, ja tenim a altre demócrata de tota la vida, estic colaborant amb tot el que puc amb ells i eu sabeu, tu qu'estás fent? en cuant al PP, que s'apanyen ells soletes, es que creíem que teníen solució ja ens em allunyat definitivament d'ells fa temps en lo local, no els volem ni em pintura, en lo nacional i autonomic mai he compartit res amb ells.