L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 31 d’octubre del 2011

El PP valencià reconeix el treball de toreros, organismes religiosos i alcaldes franquistes, mentre oblida a militants i escriptors d’esquerres, mestres i gramàtics en valencià.


     Fabra atorga al torero Barrera l'alta distinció de la Generalitat

 El darrer 9 d’octubre, fou com és habitual un dia de reconeixements i a l’acte institucional al Palau de la Generalitat reté homenatge a Vicente Barrera, el primer torero valencià en eixir per la Porta del Príncep de Maestrança a Sevilla. També va homenatjar la tasca de l’organisme religiós Caritas Diocesana i en la mateixa línia, la congregació religiosa Terciarios Capuchinos de Nuestraa Señora de los Dolores, fundada al 1889 a Massamagrell.

El govern valencià va reconéixer el Mèrit Cultural al fotògraf taurí Francisco Cano, Canito, a l’actual vicepresident del Consell Valencià de Cultura, l’escultor Ramon Soto i a la Societat Filarmònica de València i la Banda Municipal de València. En el cas de les persones físiques, se’ls dona també un sou vitalici de 12.000 euros. Després de vint-i-quatre anys de guardons, la Conselleria de Cultura ha gastat 250.000 euros en aquestes. Cal assenyalar també que el pilot de Fórmula 3, Roberto Merhi, i el ciclista Angelino Soler  foren premiats amb la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu.

L’altra realitat
Però hi ha un altra realitat que no és homenatjar a toreros, religiosos i esportistes. El passat juliol, l’alcaldessa d’Elx Mercedes Alonso, del PP canviava el  Jardí Dolores Ibarruri, dedicat a la lluitadora pel dret de les dones en la II República,  pel nom de República Argentina com a “gratitud amb els 2.000 argentins censats a Elx”. També li canviava el nom a l’Avinguda del País Valencià i l’Avinguda del Ferrocaril s’anomenava Avinguda de l’alcalde Vicente Quiles Fuentes, el darrer alcalde franquista de la ciutat d’Elx. Tota una declaració de principis de Mercedes Alonso qui sembla que pretén reescriure la història, un cop més, des del bàndol vencedor.

Més tard,  era Sedaví amb alcalde del PP, Rafael Pérez, qui substituïa el nom del més gran poeta valencià modern, Vicent Andres Estellés, pel carrer Vicente Ruíz Monrabal, diputat per UCD entre 1979 i 1982 i militant d’Aliança Popular, que havia faltant al mes de setembre. 

Manuel Sanchis Guarner va naixer ara fa 100 anys. I ni la Generalitat ni l’Ajuntament de Valencia han mogut un dit per fer un recordatori al primer catedràtic de Valencià de la Universitat de València, al fundador de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i el primer degà escollit democràticament a la Facultat de Filologia. Ha sigut la Universitat qui li va retre l’homenatge en el centenari del seu naixement, un acte al qual hi assistiren representants de tots els partits excepte del PP, ni tampoc representants de l’Ajuntament ni de la Generalitat.

Res d’estranyar d’uns politics, els del PP, que ni com a membres del govern valencià, l’any 2000  no van gosar assistir al soterrar de l’escriptor i gramàtic valencià Enric Valor. Posteriorment tampoc va arribar cap record institucional.

- Segons l'Informatiu 
-



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Vergonya!! Cavallers... Vergonya!!

Anònim ha dit...

Doncs molt mal, i eu diu un bunker-barraqueta, nacionalista español al que volen fer fora alguns de Valencia i altres d'Espanya, o tots o ningú.