L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 20 d’octubre del 2011

La “III Jornada sobre el Valencià” se celebra este dissabte a Tavernes per primera vegada.



La Taula de Filologia Valenciana organitza la tercera “Jornada sobre el valencià”, jornada que és la primera vegada que se celebra a la nostra ciutat. L’esdeveniment serà el dissabte, dia 22 d'octubre, a partir de les 10 del mati a la Casa de la Cultura. Les intervencions es centraran en la pedagogia (llengua i literatura) l'ús social i normativa.
L'alcalde de Tavernes, Jordi Juan,  la regidora de Cultura, Pilar Altur i el regidor delegat en Matèria de Promoció Lingüística , Josep Llácer, seran els encarregats, junt amb els representants de la Taula de Filologia Valenciana, de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i de Caixa Popular, de la inauguració de l'acte i del lliurament dels premis.
El regidor Josep Llàcer ha destacat que “ des de la Regidoria de Promoció Lingüística ens congratulem de ser enguany  la seu de la jornada que organitza la Taula de Filologia Valenciana. És voluntat d'aquest Ajuntament promoure i defensar l'ús del valencià, i amb l'organització per primera vegada a Tavernes d'una jornada tècnica, volem afavorir la divulgació del treball que han estat realitzant a nivell acadèmic els millors lingüistes i filòlegs del nostre àmbit lingüístic”.
Els premis s’atorgaran a “A la llum del Procés de Bolonya: ¿És superior l'educació superior?”  de José Luis González Geraldo, de la Universitat de Castella-La Manxa (Conca) i a “¿Com s'ensenya el valencià? La perspectiva d'una alumna castellano-parlant”, de M. Carmen Barcos, de la Universitat de València, Ajuntament d'Almàssera / Museu de L'Horta.
La III Jornada sobre el Valencià comptarà amb la presentació de diferents comunicacions. La jornada conclourà amb uns treballs didàctics i una presentació de llibres.

8 comentaris:

NOE ALBEROLA ha dit...

M'AGRADEN AQUESTES INICIATIVES,TAMBÉ ALTRES QUE ES DUEN A CAP EN ALTRES LOCALITATS COM GANDIA,ON GENT DEL TERRENY S'OFEREIX DESINTERESADAMENT,PER AJUDAR A ENTENDRE I APENDRE LA NOSTRA LLENGUA A EMIGRANTS I CASTELLAPARLANTS.DESDE FA ANYS ES CREEN TERTULIES DE CAFENET O XARRADETA ON ES CONVERSA EN VALENCIÀ I NO ES POT FER US D'ALTRA LLENGUA.SON BENEFICIOSES I GRATIFICANTS,DESCONEC SI ES FA ALGUNA COSA PAREGUDA AÇI,SI ES AIXI ESTARIA BE COL.LABORAR.REFERENT A LES JORNADES NO ES POT SER A DOS LLOCS AL MATEIX TEMPS,L'HORA ES COMPLICADA PER A SEGONS QUEDEURES.SI ES REPETIRÀ L'EVENT O SEN FEREN D'ALTRES PAREGUTS ESTARÀ BÉ ASSISTIR.

Estruch ha dit...

Vaig cap allí en una estona, a tots els que critiqueu la meua valenciania per pensar diferent a vore si vos veig allí, fent patria i llengua, diguem-li com li diguem, saludeu-me al menys, ja que jo no vos conec, segurament em voreu amb gent del Bloc o Psoe, tincs molts i bons amics ahí.

Estruch ha dit...

Vinc d' allí ara mateix i no he vist a cap que no fora filólec entre els presents, i molts pocs, ni un 5%, de gent del poble, on estaveu tots eixos puristes de la llengua que tant m'ataqueu perque escric mal, i em digeu que no soc valenciá, que no estime la meua terra ni la meua llengua?Jo ensenyanme coses a la casa de la cultural, i vosatros?

CRITIC ha dit...

Que li costa al poble esta "III Jornada sobre el Valencia"?

Segons diu Estruch hi ha menys d'un 5% de gent de Tavernes i, per tant, s'ha fet per als de fora.

Indesidenter ha dit...

Crític amb pla constructiu o destructiu?

Segons diu el fullet i tota la informació que ens han donat als participants inscrits (jo també hi he participat com assistent)
l'Ajuntament és COL·LABORADOR de la Taula de Filologia Valenciana, entitat recolzada per l'Academia Valenciana de la Llengua que no cal explicar que és l'organisme oficial de la Generalitat per assumptes del valencià.

Supose per tant que la col·laboració haurà estat la que és habitual en aquests casos: cedir la Casa de la Cultura i oferir de manera voluntaria algun refrigeri, en aquest cas la picadeta (coques variades i beguda) a l'hora d'esmorzar, on hem vist per cert al senyor Estruch tastar-les.

Per tant, ben baratet per a l'Ajuntament per a un esdeveniment que més de quatre poblacions haguerem pagat per rebre-la, donada la qualitat dels professors universitaris participants i les ponències i el bon ressó cultural que tindrà Tavernes en els cercles culturals valencians per acollir la 3a Jornada sobre el valencià.

I sobre el 5% del poble(ni que fos el tope electoral autonòmic) és normal essent com era una sessió acadèmiques dirigida principalment al món educatiu, llicenciats i filòlegs.
Però al igual que el senyor Estruch també ha vist alguns particulars, cosa que el honra.

Espere haver-te aclarint alguna cosa.

Indesidenter ha dit...

Oblidava: no és que s'ha fet per als de fora: era una jornada a nivell autonòmic, no per a Tavernes i/o la Valldigna específicament.

Estruch ha dit...

Inde, un abraç, dis-me qui eres doncs ahir erem pocs i ben contats del poble, sols mitja dotzena, per lo que eres .... dismeu, per fa, ja estic intrigaissim.

Estruch ha dit...

P.D. molt bones les coquetes per cert.