L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 2 d’octubre del 2011

Les canyes del Tol·lo, del Camí Gandia, i la piscina del Vergeret i del Passeig Colom

                              Canyes acumulades al pont octubre 2007

Endevina, endevinalla: ¿A qui se li va desbordar el riu fa uns anys? ¿S'havia fet una bona neteja o no s'havia actuat gens eixe estiu?

                 Canyes acumulades al Camí Gandia octubre 2007

Endevina, endevinalla:  ¿Qui va deixar construir en una zona de Vergeret dins de l'àrea d'afecció del riu, i per tant inundable? ¿Es van posar mesures del tipus augmentar els  marges del riu per evitar que desbordara per la zona del Alfàndec i Passeig Colom?

 Vergeret i Passeig Colom octubre 2007

 No cal dir que episodis de fortes pluges, de desbordament del riu per acumulació de canyes arribades "des de dalt";  de quedar-se l'Avinguda de la Platja inundada n'hem tingut contínuament. I les que ens queden a viure encara.  I si ens posem a contar-ne dels darrers 16 anys, podríem escriure un missal. 

Però quan l'oposició sap que enguany s'han fet dues neteges de riu, cosa que es de sobra coneguda perquès s'ha publicat en premsa i mitjans d'internet, no és massa elegant tirar la culpa de la pluja al govern ni de l'acumulació de canyes en el Tol·lo , unes canyes que  majorment venen arrossegades des de lluny pel riu. Per cert ¿per què s'acumulen en el Tol·lo? Algú ho haria d'explicar.

A Tavernes, mai no es va vore a cap dels partits aleshores en  l'oposició (Bloc, PSOE i EU ) donar la culpa al govern per un temporal de pluja, i menys si sabien que a l'estiu s'havia netejat el riu (¿Es va netejar el riu aquell 2007?). Enguany l'oposició sap que s'ha netejat  dues vegades, com tots sabem que per  tots els termes que banya el Vaca no fan tasques de neteja. 

Tots els partits no són iguals. I hi ha qui perd de vegades l'oportunitat d'estar-se calladets, perquè són els que més explicacions haurien de donar per episodis anteriors. Això i sense voler recordar ara les promeses incomplides del govern del PP en  la Genetalitat  després d'aquell fatidic 11 de setembre, quan mig Tavernes va quedar inundat. Potser si s'hagueren complit les promeses, ni enguany ni fa uns anys ens recordaríem del Vaca.

-

14 comentaris:

Belo, belo, fan de la Cotorra ha dit...

Vaja Cotorra millor impossible. Com es poden ocmparar dos estils. Amagar informació a la gent de Tavernes, i tindre't a tu xafardera que ho saps quasi tot. La gent de dreta li agrada saber per a ixò també llig la Cotorra.
Felicitats per les fotos. I del morrut no en parlem que la gent diu que els del PP s'han cobert de glòria.

Anònim ha dit...

com sempre, excel·lent informació. Enhorabona a la gent de la Cotorra per donar-mos informació com estes.
Sempre parla qui havia de callar.Estos del pp no tenen un mínim de trellat. Bò, alguns, no tots els del pp. Els que estan al capdavant, que deurien donar exemple de bones formes i un mínim de coherència, i cada vegada que obrin la boca, la claven.

Anònim ha dit...

No sabeu el que digueu. Quan governaven els de la dreta, el riu no s'en va eixir. Va fer una volta pel casc urbà. I les canyes feien de substitutes de les valles, per tancar camins i carrers. Però estava tot previst, chè!!!
Açò ho pague jo!!

Anònim ha dit...

Manolo Vidal i el seu equip tenen gràcia per tractar sempre de fer pareixer als altres causants del seus propis mals. Sempre parla qui havia de callar.

Anònim ha dit...

Amén (en llatí): "Així siga", en este cas: així és.
En 100 dies de govern, ja es nota el canvi, ja.

Anònim ha dit...

Soc votant del Bloc i amic personal de Jordi, no estic gens conforme que intenteu defendre la acumulació de canyes diguent que venen de simat i benifairó cuant per el primer pont no poden pasar ja que l'aigua circula per vaix de un tub i es quedarien allí acumulades vaig estar mirant el pont al moment de la pluja i el riu pasà per dalt del pont en un moment puntual pero no portava gran cuantitat de canyes. Si es tallaren i estrituraren les canyes no ho pose en duda,, pero si intenteu defendrevos de una vulgar acusasió que ja tenen prou mal que no saben que dir es poseu tant nerviosos que ja porteu dos post del tema, no tindrieu que inventar que les canyes venen desde dalt encara que està clar quee algunes vindràn pero la majoria segons la meua umilde opiniò seràn les que la maquina no pogué triturar ja que no va de una en una i hem pareix una de les coses més normal ja que tampoc hi habia tantes canyes al tolo. NO CREEU CONFUNCIÓ QUE AL FINAL ES CONVERTIU IGUAL QUE ELLS I ELS CIUTADANS JA NO SABEM QUE CREURE.
si es evident que el riu es va netejar i que no ha pasat res després de la plutja ja queden prou mal ells diguent això deixeulos fer el ridicul.

Anònim ha dit...

aixo com es que cap terme hon banya la vaca no fan tasques de neteja,ja heu sabeu vosaltres,no es claveu en els demes termes i a clariuse en el vostre que com diu la dita la gallina de dalt.

Anònim ha dit...

No crec que sigues votant del Bloc i per supost que no amic personal de Jordi, jo sí que sóc amic personal de Jordi i no eres cap dels nostres amics, de fet cap de nosaltres acostumem a entrar a cap dels blocs de política del poble. Si eres amic de Jordi escriu les teues inicials i sabrem qui eres, ho faràs? És una poca vergonya que darrere l'anonimat hi haja gent que s'atrevisca a suplantar/inventar-se personalitats per desacreditar a segons quina gent, per supost sempre a Jordi, però com un amic de Jordi ha d'entrar a criticar-lo?? En la quadrilla tots ens estimem massa a Jordi per a fer-li això. Teniu molt poca vergonya.

Anònim ha dit...

¿Pero la culpa de les canyes no la tenia zapatero? Crec que li esteu donan masa la volta a este tema. S´ha fet una llavor bona per al Ajuntament. No ni han agut desgrasies material. ¿Que mes voleu? que el govern municipañ avera tragut les caneys en les dentes. Crec que ni ha molta gente sense faena i en ganes de "pasar al temps pensat en mico". Hi ha nia prou.

R.S ha dit...

Si que soc votant del bloc i amic de Jordi, quant el vega ja parlaré del tema en ell,encara que no soc de la teua colla, en ningun moment he criticat ni he parlat mal de Jordi, ni he criticat rés de les actuacions del nou govern,de fet valore molt positiu la neteja del riu, el que critique es a la cotorra, el rebombori i el cas que li fa altres blocs del poble on ventilen que fa riure.
El que no magradarïa, es que la política local es convertira com si fora Espanya," un merder" i que no es vulga justificar res, ja que no s'ha fet mal res baix la meua opinió. Les actuacions de la cotorra defenent tant a mort tot, posant fotos de anys anteriors, tots sabem com eren deixeu-los en pau no entreu en guerres absurdes que no apleguen a ningun lloc.

VOLUNTARI ha dit...

VOLUNTARI ha dit...
Com a voluntari de la segona jornada de netetja del riu vaca, puc confirmar que en diferents punts del terme de Benifairó localitzarem molta acumulació de canyes (a la zona de la depuradora i al badell del riu camí de Fontarda), ens disposarem a informar a l'organisme competent (guarda de barrancs)per a que aquest es posara en contacte en la conca hidrogràfica del Xúquer, només a aquests últims hi ha que demanar explicacions i no al nosttre Ajuntament...Per cert també localitzarem al terme de Tavernes varies tuberies d'extracció d'aigua del riu cap a camps de cutiu privats, algú ens pot explicar la legal.litat d'açò?

No volem dir en això últim que siga responsabilitat de ningú, però si que s'esclariren aquests fets que ara posem en coneixement de la Cotorra.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Vuelvo a decir lo que he comentado en otro artículo, le hacemos el ADN a las cañas y zanjenmo que la piscina se llene, pero de agua del rio en otra subida, por lo que debería prevenirse hasta que se hagan las obras de canalización del río, una protección por si acaso, no sea cosa que la inaguremos antes de tiempo.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Editor, se ha cortado mi comentario no se porqué y queda sin sentido, decía que zanjemos el tema de una vez, y que protegamos provisionalmente por si acaso ...
Esta semana y como profesional inmobiliario voy a visitarla con otro compañero para un posible inversor, a ver si hay suerte.

La Cotorra de la Vall ha dit...

El comentari s'ha publicat tal com ens ha arribat. No s'ha tallat res.