L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 26 d’octubre del 2011

TEMA DEL DIA: Aguirre va evidenciar ahir l'escàs pes valencià en el PP que pot governar el 21N i va demostrar que els interessos de València están subordinats als de la Meseta. Mentrestant, Rajoy no deixa clar el Corredor Mediterrani




Que el PP de la Comunidad Valenciana (PPCV) pinta ben poc a nivel estatal ho va deixar ben clar la presidenta autonòmica madrilenya en la visita ahir a València. Les declaracions de la baronessa del PP de la Comunidad de Madrid en casa del seu amfitrió demostraven que en una relació Madrid-València els interessos valencians estan subordinats i per davall dels de la Meseta.

La visita l’havia organitzada Alberto Fabra, president valencià, i volia escenificar una unió entre autonomies que suposadament hauria de generar benefici a ambdues. Però la impressió que va transmetre tot l'espectacle no va ser eixa precisament, sinó la d'un PP, el valencià, que després de la caiguda del seu expresident, Francisco Camps, ha perdut tot el pes que tenia en l'aparell del partit estatal. Una debilitat que, al seu torn, es traspassa a l'autonomia que els seus administren.

En la roda de prensa, Aguirre no va dubtar a assegurar que la priorització del Corredor Mediterrani enfront del Central - descartat de subvencions per la UE-  ha sigut una decisió presa per un govern "deslegitimat"  (en referència al PSOE) i que pot ser esmenada per un futur govern de Mariano Rajoy.  Que a casa del seu amfitrió no dubtara a assegurar que amb un govern del PP els interessos valencians es poden veure ajornats, és molt més que simptomàtic. I això es va produir ahir quan era preguntada per les discrepàncies entre els interessos de l'un i l'altre. 

Abans d'açò, bones i buides paraules de tots dos i també ciència ficció. La venta de fum continua en les paraules de Fabra que no va dubtar a dir que la comunitat de Madrid i la valenciana, són un "exemple a l'hora de prioritzar polítiques socials que milloren la qualitat de vida i el benestar dels ciutadans reforçant la qualitat dels serveis: en els col·legis, els hospitals, els centres de salut i els equipaments en general" precisament quan s'estan destacant per fer el contrari i tenen en peu de guerra els afectats per les seues retallades. 

Aguirre en canvi, va deixar ben clar la subordinació amb la qual contemplen les nostres terres des de la Meseta, i es va centrar-se a lloar un AVE que porta els madrilenys a "la platja" i possibilita als valencians anar a Madrid a "vore museus, tendes, els seus familiars" o en referir-se al de València com "el port de Madrid".
 
Tot açò es produïa unes hores després que Mariano Rajoy negara que si governa donarà prioritat al Corredor Mediterrani pel qual aposta Europa enfront "d'uns altres que també són importants", com el central, pel qual ja va apostar descartant el Mediterrani l'executiu d’Aznar del qual va formar part. Mentrestant el transvasament de l'Ebre, que durant anys els popularistes valencians han assegurat que es realitzaria d'arribar Rajoy al poder, no s'inclou ni en el seu programa. 

Poques coses clares, però del que no hi ha dubte és que en el PP tenen clar que en l’àmbit  estatal allò que interessa als seus votants valencians importa ben poc.

-          Text basat en l’Informatiu. Foto: L’Informatiu
-

-

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Que dos per a una paella, tenen les seues comunitats arruindades i volen ser el referent del PP a nivell nacional, deu ens ampare.
Espere que la gent obriga els ulls i done opció a altres alternatives, no tot el mon son PP i Psoe.

Anònim ha dit...

Res de nou, que el pp és un partit centralista, jacobí i antivalencià, es de domini públic.

Pels espanyols (PPSOE-IU, UPyD i demés grupuscles feixistòides), el País Valencià mai serà més que "el Levante feliz espaÑol", és a dir, platja i port recreatiu per les classes baixes espanyoles. I els valencians, "esos aldeanos tan simpáticos que tratan a los españoles como si fueran mejores que ellos".

Valencians, voteu a partits compromesos amb el País Valencià, NO a qui mos furta 20.000 milions d'euros/any. amb la col·laboració dels partits espanyols.

Anònim ha dit...

UPyD es el partit dels mes democratics que n'hi han en estos moments: hasta la mateixa Rosa Díez o Toni Cantó es presentaren a unes primaries, amb mes candidats, per optar a encapsalar la llista per Madrid i Valencia, votant tot afiliat en mes de 6 mesos de antiguetat i sense tindre que arreplegar aval ningún els candidats.Hasta un conegut politic ex-socialista pretenía anar de 2 i li digueren que es presentara i si l'elegíen, val.En conegueu molts més? Jo en se d'un que els nomena a dit i altre amb primaries unipersonals.Es aixó feixista?
Es feixista defendre el valenciá de la AVL i que els pares en lliberat puguen elegir l'educació que vullguen, o eu es obligar a qu'eu faja sols en valenciá, sempre i cuant es coneguen en el mateix grau les dos al acabar l'educació obligatoria? T'asegure que en el Patronat o les monjes aprenen tant de valencia com en els publics, ahí tens els resulats...
Es feixiste el demanar que tornen sanitat, justicia i educació al estat central per estalviar diners i que els españols sigam tots iguals, i no tingam que pagar, per eixemple, una vacuna en Valencia que en Madrid es gratuita? o que la Real Academia de l'historia siga qui la conte, i no cadascú conforme li vinga als nacionalismes ?
Es feixista el que es trien l'alcalde i concejals en llistes obertes , i el primer diréctament pel poble?
Si tot aixó es ser feixista,demá em posse a cantar el cara al sol i en compre una camisa blava.
Feixista es tachar d'aixó al que no pensa com tú, aixó si es ser feixista .

Anònim ha dit...

Sr. Anònim/Estruch:

UPyD és un partit antivalencià, la seva idea de socialisme rau en l'uniformisme, es a dir, en la política més antiigualitaria que existeix.

UPyD, igual que el PP, UV (vostè ho sabrà bé), España 2000, Democracia Nacional y demés grupúcles defensen l'imposició del castella i l'extermini del valencià. No sigui tan cínic de negar-ho. UNIFORMITAT LINGÜÍSTICA = TOT EN CASTELLÀ.

Tornar les competències de sanitat, justicia i educació al estat espanyol: equival a un suicidi pel País Valencià. Vostè creu que retornaran alguna inversió o passarà com els 20.000 milions d'euros que els espanyols mos furten cada any I NO TORNEN NI UN DURO! UNIFORMITAT EN IMPOSTOS = Vostè pague primer i si li cal res, vaja a plorar a Madrid.

Parla de vacunes que a Madrid són gratuïtes, per què la seua estimada Rosa Díez (exPSOE) no diu d'on ixen els duros per pagar eixes vacunes? Sr. Estruch, que no veu que a cada frase que escriu, està donant més arguments al lector intel·ligent per no votar-los mai? Li posaré fàcil: ESPOLI FISCAL DELS ESPANYOLS ALS VALENCIANS!

Menciona vostè la Real Academia Española, quina institució és eixa? La que mos deia que no va haver-hi dictadura? La que deia que Franco no era un dictador? La que diu que el valencià és un dialecte del castellà en contra de tot criteri filològic mundial? Per favor Sr. Estruch, no es pose més en ridícul!

I sí, li recomane que es posi la camisa blava que guarda al fons de l'armari i cante el "cara al sol", que veig que la coneix prou bé.

Sr. Estruch, les meues intervencions el deurien ferir profundament, ja que ara tracta d'escriure en valencià (un poquet tard), tot i que segueix tenint ideologia d'extrema dreta. A Unión Valenciana li van inculcar bé la disciplina de l'autoodi, que tant han extès pel nostre País Valencià.

Anònim ha dit...

Li torne a dir qu'el unic feixista es aquell que califica als demés d'aixo per pensar diferent a ell, fajaseu mirar...
Ara escric en valenciá? ja, que risa, busque vosté , busque, articles antics, lo que passa es que alguns feixistes de la llengua em van obligar a escriure en castellá, un dia d'estos es pasaré una de les ponencies de Dissapte sobre el tema...o no, inde?

Anònim ha dit...

Per cert, no tinc perque amagar lo que es mentira.Vinga vosté el Dijous 3 a les 10,15 al Bar Hostal i eu discutim, a que no n'hi han c...?

Anònim ha dit...

Vora vostè Sr. Estruch, com que l'he deixat en evidència i sense arguments, recorre a l'insult i l'amenaça: típic dels espanyolistes! De fet, ja fa 300 anys que sabem com sou els espanyols i els botiflers com vostè.

No patisca que no passaré pel "bar", tinc coses més interessants a fer que compartir converses de barra de bar, arguments etílics i molt menys embrutar-me les mans tocant un cagalló.

Ara bé, m'agrà vore com fàcilment ha revelat la seua veritable naturalea i la seua veritable ideologia, Sr. Estruch.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Comentari, resposta
Comentari, resposta

Esteu en pau. I s'ha acabat. En eixa línia de pseudoinsults i desprecis no en publiquem cap més.
Gràcies.