L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 13 d’octubre del 2011

TEMA DEL DIA: Camps no ha evitat enfrontar-se a un jurat popular.


  
El jutge ha rebutjat la petició de la defensa perquè l’expresident imputat per delicte continuat de suborn passiu siga jutjat pel Tribunal Suprem en la causa dels vestits. Per tant, Camps té cada vegada més a prop l’oportunitat d'assaciar les seues “ganes boges” davant de la Justícia, com va dir en alguna ocasió.

 El Joan Sense Por valencià, al qual “res” no li preocupa perquè “res” no tem respondre, deu estar d’enhorabona. I és que ara ja sí “queden un o dos graonets i aquesta qüestió absurda serà passat”. Ho deia Francisco Camps, el juliol del 2009, angoixat perquè tenia “unes ganes boges” d’explicar públicament el que hi ha, que és “res” pel que feia a la seua implicació en la trama Gürtel

Dos anys i escaig després, el dia perquè l’expresident s’explique davant la Justícia està cada vegada més a prop. Finalment, a l’imputat per rebre suposadament regals de la trama corrupta no el jutjarà el Tribunal Suprem –com reclamava la seua defensa en l'última maniobra de Camps per guanyar temps i evitar seure a la banqueta - sinó que serà jutjat per un tribunal popular. 

Així es va saber fa uns dies en fer-se públic l’acte dictat pel magistrat-president del tribunal del jurat constituït pel cas Gürtel en la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Juan Climent. El magistrat rebutja en l’acte la petició de l'advocat de l'expresident perquè el TS es faça càrrec de la causa dels trages. Els regals, segons considera Climent, haurien sigut lliurats a València i no a Madrid i, per tant, el delicte continuat de suborn passiu s’hauria produït en terres valencianes, per la qual cosa és el TSJCV qui té la potestat de jutjar-lo.

L’actitud de Camps, en haver intentat evitar enfrontar-se a un jurat popular, revela que ja no té tan clara aquella sentència que sostenia el passat 12 de maig del 2010. “Ningú no es pot creure que el president d’una comunitat puga vendre’s per tres trages. És absurd i no només ho crec jo, ho creuen tots els meus compatriotes des de Finisterre al Cap de Gata”. Tanmateix, per esbrinar si l’expresident valencià és creïble o no, amb nou persones, i residents a la província de València, n’hi haurà prou. El jurat popular que jutjarà Camps -segons marca la llei- estarà format per nou ciutadans, triats per sorteig per la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens Electoral, a més del magistrat-president. 

Sembla que el fet que dos dels imputats en la mateixa causa, l’exvicepresident del Consell Víctor Campos i l’excap de gabinet de la Conselleria de Turisme Rafael Betoret, reconegueren la seua culpabilitat en juliol no ajudarà la defensa de Camps. 

Un altre assumpte que juga en contra de l’expresident és la notorietat que se li ha atorgat als mitjans a les notícies relacionades amb la trama Gürtel: serà difícil trobar entre el jurat una persona que no estiga informada sobre el cas. 

- Segons L'Informatiu. Foto L'Informatiu
-

1 comentari:

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Mare en cague, que diguem per açi, si lo tiene tan claro, ¿a que le tiene miedo? luz y taquígrafos señor Camps, y si pudieramos seguir el juicio en la tele, mejor, pero no en la suya que lo que no interese lo cortarán.