L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 11 d’octubre del 2011

TEMA DEL DIA: Pressupost del 2011. El PP vota en contra dels "seus" pressupostos


 
El regidor responsable de l'àrea economica, Victor Borrás, venia a dir-li això al PP quan afirmava que "no comprenia com el PP votava no a un pressupost que ells havien executat un 90% i com es podia votar no a l'esforç que feia el nou govern per a pagar a proveïdors i empreses als quals devem diners, quan ha sigut el PP qui els ha contractat".  

I és que tal com el regidor li recordava al PP,  l'anterior govern a pesar de la seua majoria absoluta,  havia prorrogat per enguany el pressupost del 2010 i damunt l'havia executat en un 90%.  En eixes condicions l'actual govern ha hagut de fer un pressupost de circumstàncies, ja condicionat per actuacions anteriors i només ha pogut redactar un pressupost que estava delimitat, concretat i quasi finiquitat per l'anterior govern.

El Pressupost de l’Ajuntament de Tavernes per a l’exercici 2011 va ser aprovat només amb els vots del Bloc, PSOE i EU i ascendeix a 19.887.624,56 euros, tant en despeses com a ingressos, o siga equilibrat i suposa una abaixada del 13,93 per 100 respecte de l’any 2010.

L'alcalde, Jordi Joan, afirmava que s'ha fet fet un gran esforç per a reduir les despeses i ajustar-les als ingressos reals a pesar de la dificultat que representava el fet que el PP s'havia gastat fins el mes de juny el 90 per 100 del pressupost total de despeses del 2011. Eixe percentatge contrasta amb el 8% gastat pel nou govern en els quatre mesos que duen "cosa que demostra la responsabilitat i la bona voluntat de reduir la despesa".

 
El pressupost ha hagut d'augmentar en 650.000 euros la quantitat destinada a atendre pagament dels exercicis anteriors que no tenien consignació, de tal manera que la partida pressupostària denominada “Reconeixement extrajudicial de crèdits” apareix consignada en 1.150.000,00 euros. Son diners destinats a pagar factures del govern anterior que no estaven contemplades en pressupostos.

També s'han consignat 187.055,62 euros per a liquidar el deute pendent del 2007 i quatre primers mesos de 2009, amb l’empresa encarregada del tractament de residus, encara que després el PP va dir que si eixa quantitat no l'havia pagada era perquè estava sotmesa a un procés de revisió.

Segons explicava l'Alcaldia, l'anterior govern municipal havia unflat de manera irreal els ingressos del 2010 per a finançar la despesa i quadrar el pressupost. Això ha donat lloc a que la liquidació de l’exercici 2010 siga negativa en 2.441.455,57 euros, una quantitat a la qual cal sumar 1.363.839,66 euros en factures sense consignació pressupostària. Es a dir, que el vertader remanent de tresoreria de l’any 2010 va ser negatiu en 3.805.295,23 euros, quantitat que afecta el pressupost aprovat ahir per el quart trimestre i que l'alcalde ja avançava que segurament tindrà també un remanent negatiu.

L'alcalde va dir que, a banda dels 1.363.839,66 euros en factures sense consignació pressupostària del 2010, s'havien trobat amb factures sobre els 300.000 euros d'inversions fetes també sense finançament, el pagament de les quals haurà d'atendre el nou govern municipal de forma prioritària.

De tot això, l'alcalde va deixar ben clar en parlar de les inversions de l'Ajuntament que "no tenim cap marge de maniobra. No comptem en recursos propis per a poder finançar-les ni tenim accés al crèdit bancari perquè la ràtio d’endeutament és del 109%, molt per damunt del 75% que permet operacions de crèdit".

També va explicar que el pressupost que s'aprovava ahir contempla reduccions en les partides de salaris i indemnitzacions a regidors per 60.000 euros anuals; reduccions als salaris dels funcionaris i treballadors municipals; reducció de productivitats i hores extres; congelació de l’aportació als grups polítics municipals, però es mantenen les subvencions a associacions esportives, culturals, educatives, socials, veïnals i ONG’s.

-

33 comentaris:

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Porque saben que eran irreales.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sr. Enrique por favor....
vosté hauria d'haver anat al ple.

Li ho expliquem: són irreals perquè no eren xifren basades en la realitat. I lo ho aclarim amb un exemple:

Exemple: L'any 2009 l'ajuntament va conceptuar ingressos per valor de 8 (valor fictici) en impostos de construcció i finalment amb la crisi en va ingressar només 2 (valor fictici).
Quan tots sabiem que estavem en plena crisi en el 2010 i una gran aturada de la construcció, l'ajuntament va continuar dient en el pressupost d'eixe any que en conceptuava 8, quan l'any passat va cobrar-ne 2.
Era o no irreal?

Anònim ha dit...

Aquesta és l'herència del Partit Popular i del seu cap Manolo Vidal, no han tingut ni la vergonya de votar una cosa que és seua. Han demostrat la seua incapacitat i irresponsabilitat per governar, gastar diners i provocar endeutament és molt fàcil, prometrer per prometer i fer les coses a la babalà és senzillíssim i amb açò només hi ha un perdedor: el poble de Tavernes. El govern ho té difícil però és gent seria i responsable, ho aconseguiran!! Amb el seu vot en contra senyor Manolo Vidal, només ha demostrat, a tot el poble, que vostè vota en contra de la seua feina com alcalde, ni vostè mateixa confia ja amb el seu treball.

Anònim ha dit...

el PP vota en contra dels seus pressupostos? vota en contra més exactament de què? l'altre dia diueu que el bloc no havia votat en contra dels camps nous eixos del vergeret ... i vau especificar el perquè ... doncs per favor, podeu informar també en aquest cas. Gràcies.

Un ami de Tavernes ha dit...

Si'l vous plait. Ce monsieur Estruch il e de la citée de Tavernes de la Valldigne ? Ne comprendre pas puorquoi ne parle pas la langue de son peuble? A la France tout le monde parle francaise. Il aime aussi?
Monsieur editeur ne comprendre pas. Au revoire, Cotorre.

La Cotorra de la Vall ha dit...

doncs per favor, podeu informar també en aquest cas. Gràcies.

Segons el que va dir el PP, el seu vot en contra va ser perquè el pressupost del 2001 modifica la plantilla de personal en contemplar la contractació d'una persona per a gabinet de premsa, publicacions municipal, protocol informació al ciutada.

Anònim ha dit...

Voleu dir que el PP està en contra de la creació de llocs de treball?? És a dir, no volen aprovar els seus presupostos, per què s'està creant una plaça de treball?? No ho entenc... Com no és un amic d'ells, s'enfaden i no juguen??? Quins irresponsables!!!! Per cert... Quin empastre de deute ens han deixat!!!

Anònim ha dit...

Monsieur "Un ami de Tavernes", vous avez trompé. Dans la France il y a plus de langues que le français : le catalan, l'occitan, le basque, le breton et le cors, pour vous dire quelques-unes. Seulement que les Français ils ont réussi à exterminer toute langue non-française et les castillans ont échoué.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Monsieur "Un ami de Tavernes", vous avez trompé. Dans la France il y a plus de langues que le français : le catalan, l'occitan, le basque, le breton et le cors, pour vous dire quelques-unes. Seulement que les Français ils ont réussi à exterminer toute langue non-française et les castillans ont échoué.

Senyor "un ami de Tavernes" s'equivoqueu. A França hi ha altres llengües que el francés: el català, l'occità, el basc, el bretó i el cors, per esmentar-vos-en algunes.
Només que els fracesos han aconseguit exterminar les llengües no-francés i els castellans han fracassat.

(Gràcies google per la traducció).

Anònim ha dit...

Que passa, que per a comentar açi has de ser llicenciat en filologia catalana o que? Qué poca vergonya! "Ami de Tavernes" listo, que eres un listo!! ¿Per què no dones classes de català gratuïtes? O de francés ja posats. La Cotorra estaria encantada, mentre no siga en castella ¿no? Sempre esteu amb el mateix.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Anònim de les 19:38: ¿Per què et claves amb nosaltres? T'hem dit alguna cosa?

Per a la teua informació, ací no fem renuncia de la part que ens pertoca de la cultura en castellà.
Tan de bo tinguérem la mateixa formació en anglés, francés, italià i alemany.

Tema a banda i per convicció, a més d'altres motius que pots pensar, entre ells que la nostra llengua materna és el català de Valencia, ens expressem en eixa llengua.

De tota manera, no som tan doctes per a rebutjar una bona lliçó en castellà i considerem que sempre ve bé aprendre. Ara li direm una cosa: dubtem que vosté ens la puga donar amb el tarannà que demostra amb el comentari.

Anònim ha dit...

Açò és in-creible.

No ve a compte, però he de dir-ho:
vos vaig votar (bloc) per un canvi[encara que no m'agradeu com a partit polític], però el poble ja el portava necessitant des de feia anys. Vos escric açò per a dir-vos que millor manera de donar una oportunitat al poble oferint-li única i exclusivament totes les coses que li correspon, és a dir,
-fer alguna obra= que les fajen empreses del poble
-material ofcina= enpreses del poble
-plantes= altres empreses del poble
I TOT EN PRESSUPOSTOS REALS
En fi, que els diners se'ls quede el poble i que no s'engorden les butjaques dels de sempre.

crític ha dit...

Llegint l'article sembla que el pressupost només l'haja defensat l'alcalde. Dedicar 7 paràgrafs al Sr. Alcalde i només al pricipi per compromís nomenar al regidor responsable d'elaborar-los és passar-se una miqueta, ni tan sols una foto per veure qui és el regidor d'Hisenda.
Cal recordar-vos que governeu juntament amb el PSPV, i EU i que si alguna volta se'ls nomena no passa res.

Anònim ha dit...

Amic de les 22:29, no patisques que això que tu demandes així es farà, si el poblé necesita millores que aquestes les facen empreses del poble, però no només una única empresa, sinó varies, així que l'economia del poble, en la seua justa mesura perquè malament està gràcies al PP, es reactive.

PER SUPUESTO ha dit...

Es el mòn al revés. Manda c....s, jo faig el pressupost i no l'aprove per què el Govern posa a una persona a ocupar les tasques de Comunicació, Premsa i Protocol.
És el sumum de la incompetència i el destrellat. Ja no és pot caure més baix. El fons que han tocat ha fet tremolar tot el poble.
Es que dona risa del ridicul que han fet estos senyors!
Però criatures, si era el vostre pressupost! El v..o..s..t..r..e..
De ustedes. Vuestro. Yours.
Perdoneu..me...per..o ..de ...la rissssa..no ...puccc...escri...uuureee!!!!

Per a mi, lo millor del mileni!!
Que risa, mare!!!Que fortttt!!!!
Però com se pot ser tan ruc?????

Ara no ens l'aprovem, que vosatros voleu que l'aprovem, i no volem aprovar-ho, perque.. perquè... perquè no volem, recollons!!

millor escoltar a Manolet que a Benny Hill!

Anònim ha dit...

¿Esta gente de donde salió? ¿Como pudieron estar 12 años gobernando el pueblo?
Joder con los fotomatones del pp. Van camara en ristre por todo el pueblo ¿y no quieren que nadie más tenga derecho a hacer fotos?
Creo que estan un poco DESENFOCADOS.
Su OBTURADOR cerebral anda un poco falta de ENCUADRE. Necesitaran una REFLEXión profunda de su imagen NEGATIVA.

Anònim ha dit...

Jo voldria saber que pensen totes les empreses que Manolo Vidal i el PP llogaren per fer coses per l'ajuntament i que segons Manolo Vidal i PP, amb el seu vot en contra, no deurien de cobrar?? Que pensen?? Això està bé?? Doneu-li les gràcies al PP.

La cova d'Alí Babà ha dit...

"1.363.839,66 euros en factures sense consignació pressupostària".
MARE MEUA!!!
Açò vol dir factures amagades en un calaix. Açò vol dir despilfarro i gestió incompetent. Açò vol dir que les normes de gestió democràtiques i transparents se les han passat pel forro dels calçotets. Açò vol dir, en resum, què ens han amagat eixes despeses, al popble i als altres partits, que ara s'hauran fet creus en vore el merder que els han deixat els representants de les castes virtuts i de la hipocresia.
I esta gent encara té la CARA DURA de voler donar lliçons de moral?
Esta gent s'auto-anomena cristiana?

Com m'alegre que ens puguem assabentar d'estes coses.

Com torne escoltar a algun pepero criticant i enmerdant, què és l'únic que saben fer, l'enviaré a prendre per la part baixa de l'esquena, eixa on mereixen estar amb el cap dins més de quatre.

Serà possible!!!!

UVE DE VICHENTE ha dit...

No es claveu amb Manolo. Ja fa massa l'home, que porta al sèquit de la mà, i s'ho té de fer tot ell. Clar, com te 4 carreres...
Estic escoltant un grup que es diu CAGALLÓ PER SÉQUIA. Son autèntics!
Bueno, lo que vos dia. Deixeu de molestar a Manolo, que l'home te que pensar moltes coses importants.
M'han dit que está en el paro. ¿Que sabeu de aixó?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic critic no ens ha caigut ni ens cauren mai els anells comentar a cap regidor dels grups que formen el govern municipal i de fet pots vore que els esmentem i fins i tot amb fotos quan les tenim. Mira cap arrere a les notícies per comprovar-ho.

El senyor alcalde va llegir en el ple el seu "Informe de l'alcaldia sobre el pressupost", que és realment un resum del resultat del pressupost 2010 i explicació general del 2011 sense grans numeros enfarrgosos, en les dades del qual ens hem basat en considerar que és més senzill i entenedor per als lectors.

I no s'ho prenga a mal, però som nosaltres qui hem de decidir en cada moment d'acord amb la línia que tenim quina, com i quan publiquem la informació.

Anònim ha dit...

El govern (BLOC-PSOE-EU) ha pujat l'impost de circulacio per a l'any que ve.

Si no tenim ni per gasolina ara venen estos i ens buiden la butxaca per a pagar-li el jornal al de protocol i premsa

Anònim ha dit...

Cotorra, podries dir-nos els diners que ens costava el troiano de la Casa de la Cultura, posat a dit pel PP incomplint la legalitat, quasi prevaricant, al botar-se les borses de treball del Consistori i desenvolupar feines d'animador cultural, en lloc de tasques de vigilància?
Es cert que ens costava al poble, sols eixe lloc de treball encobert quasi 2.500 euros al mes? O el que és el mateix, QUASI 30.000 EUROS A L'ANY?
És cert que eixe xic, és pressumptament un militant o simpatitzant del PP i el varen posar a dit després de les eleccions de 2007?
Ens podries confirmar si això és de veres?
I si és de veres...perquè l'Ajuntament no posa eixe tema i altres semblants davant el JUTJAT per via penal, si son casos que clamen al cel?
Saps si tenen pensat aplicar la justícia davant els presumptes prevaricadors que hi puguen aparèixer?
Van a fer justícia?

Anònim ha dit...

Per que l'ajuntament no penja a la web municipal l'ordre del dia dels plenaris per a saber el que es va a tractar?

Per que l'ajuntament no penja a la web municipal les actes dels plenaris per a coneixer el que s'ha aprobat i el que ha opinat i votat cada partit?

Crec que es guanyaria en transparencia i es podria opinar amb fundament. Ara tot son comentaris intersats i rumors.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres per la nostra banda intentem informar al màxim i millor possible els temes.

Explicar tot, fil per randa, tot el plenari és impossible: caldria transcriure tots els documents de cada punt de l'ordre del dia i a més les intervencions.
Estem parlant de què podriem tindre un parell de centenars de pàgines per plenari.

estruch ha dit...

Me refería al PP, que nos lo vota porque sabe que los suyos eran irreales, no me haveis entendido la frase.

Paco c ha dit...

Tambe has de tindre en compte que l'organigrama i estrucutura de este nou govern en sous, dietes i treballadors polítics permet estalviar a l'any 60.000 euros. Per molt que alguns es dediquen a dir que si el cap de policia, o protocol. Cobren menys i s'estalvien molts diners.

Anònim ha dit...

Es parla molt de la plaça de l'intendent i el seu cost, però ningú diu que eixa plaça vindria a ser la plaça que acaba d'anul·lar-se per haver estat el funcionari policia nomenat de manera il·legal, segons dictament del Consell Consultiu. I això es va dir en el ple, per a vergonya del PP que no va dir ni mu. Va acatar l'anul·lament i prou.

L'estalvi d'exia plaça més l'estalvi de les hores extres de l'anterior cap vindrien a ser el cost del nou intendent, amb la qual cosa estaríem fent un canvi de diners.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Anonim de les 19:33, tienes toda la razón en cuanto a lo del cap de policia, ahora callan pero bien que lo han puesto verde en otros blogs mediante medias verdades.
Señor franchute, entiendo también su lengua, si siguiera este blog diariamente sabría porqué escribo en castellano, muy a mi pesar, pero en un curso volveré a la lengua materna, quizás antes pues me lo están pidiendo mis amigos del Bloc Vicente Y Lucía,me dicen que mas vale un mal valenciano que un buen castellano.
Au revoir.

Anònim ha dit...

Resumint, el PP no vota favorablement el pressupost de 2011 perquè es preveu contractar una persona que pot suposar-li a l'Ajuntmanet uns 3300 € ja que si es contracta serà novembre i desembre.
D'un total de quasi 20 milions d'€ el PP no està d'acord en 3300 €.
Vergonyós.

Anònim ha dit...

Per què en altres blogs de politica del poble no es parla d'aquest punt?? Per la seua extensió i contingut és veu de sobra que és el més important!!! Aquestes coses no interesen al PP??? Es veu que no volen que se sàpiga quant mal ho han fet.

Anònim ha dit...

Elemental, benvolgut Watson, que diria el sr. Holmes.

Mentre parlen de si han creat un lloc de gabinet de premsa i si es farà o no el Festivern, o si han pujat una taxa simplement perquè per llei l'havien de pujar, cosa que ells la llei no complien, no parlem dels 4 milions de deficit del 2010 i els 1'6 milions que han deixat amb factures sense consignacio pressupostària.

Si el fixes bé, tampoc han parlat de la nul·litat d'una plaça de policia local que ells nomenaren a dit i que es va tractar en el ple mentre es claven amb la plaça de l'intendent.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Tens tota la raó, a ventilar merda,amb perdó, a vore si esguita a tots i metres tant els distraguem del passat.

Juan D. M. ha dit...

Por lo que se ve, la estrategia del gobierno anterior és destrozar con saña todo lo que se ponga por delante para distraer la atención pública y del gobierno actual acerca de su gestión municipal.

Por lo tanto son medidas desesperadas de gente desesperada. Lo cierto es que yo, en su lugar, estaria más que preocupado, puesto que los indicios que estoy leyendo a través de este blog, apuntan a motivos de peso para preocuparse, aunque haria falta un estudio preliminar de los detalles aqui apuntados para poder hablar con pleno conocimiento de causa.

Ahora bien, con su postura de pitbull al deguello le estan sirviendo en bandeja al gobierno el que quede legitimizado plenamente para actuar a nivel judicial. Como se dice en mi pueblo natal, el que siembra truenos, recoge tempestades. Al final, a cada uno lo suyo.