L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 27 d’octubre del 2011

Una més de la Conselleria d’Educació de la Generalitat



La Conselleria d’Educació ha denegat les festes escolars que havia aprovat el Consell Escolar Municipal de Tavernes. I ho ha fet en una resolució firmada el 21 d’octubre, pocs dies abans de la primera festa escolar sol·licitada, el pròxim 31 d’octubre, amb la qual cosa ahir dia 26 arribava la decisió a Tavernes, sense molt de marge de maniobra per a poder al·legar. Cal dir per exemple, que les poblacions veïnes, Benifairó i Simat, han estat respectades en les festes que sol·licitaven entre les quals està eixe dia 31 d’octubre, però cal també saber que els dos municipis coneixen la resolució aprovatòria des de principi de setembre. 

¿Per què la resolució no s’ha enviat a Tavernes com es fa sempre a principi de curs? El retard en donar la resolució i fer-ho damunt del primer dia de festa escolar ens sembla un menyspreu al Consell Escolar Municipal de Tavernes, òrgan que representa tots els pares, mares, alumnes, professorat i Ajuntament. És a dir, a Tavernes.

Però és que hi ha més encara: la denegació es basa en l’argument que les tres festes escolars (atenció diguem festes escolars que no han de ser festes locals ni patronals)  han d’estar el més pròxim possible de les festes locals (atenció diguem festes locals, no patronals) que haja designat la població. I Tavernes té marcades com a festes locals dins del curs actual, 2011-2012, el dia 26 de desembre i el pròxim dia de Sant Vicent. ¡¡ I eixos dos dies el calendari escolar les contempla com a que no són lectius!!. 

I si els dos dies de festa local Tavernes no són lectius... és impossible atendre la petició de la Conselleria de que estiguen pròxims, a no ser que la Conselleria d’Educació vulga que Tavernes marque les festes escolars... ¡¡¡el dimarts, el dimecres i el dijous després del dilluns de Sant Vicent!!!! Com veieu una decisió, la de la Conselleria, que no s’aguanta ni amb agulles i que esperem rectifique entre avui i demà, perquè les al·legacions en aquestes hores ja deuen estar allí.

I cal dir-ho: encara que alguns han volgut vendre la decisió de la Conselleria com a qüestió derivada de l’inici de cur, no té res a vore amb el canvi d’inici del curs escolar, del 16 al 14 de setembre. Com tothom sap i més els professionals de l’educació, el canvi es va aprovar en el Consell Escolar Municipal  i, ens han confirmat, la va fer bona i va ser acceptada per la Conselleria d’Educació. Divendres va passar a dimecres a tots els efectes i el professorat acudia divendres de festes del poble als centres per fer la tasca del dimecres. O siga, simplement un canvi de dia però no de faenes, ni d’assistència ni es perdien hores lectives d’alumnes. 

Ara, hi ha qui no s’ha encantat a tirar foc i flama contra el “tripartit” i donant-los la culpa a pesar que ells saben: primer, que són decisions preses i aprovades pel Consell Escolar Municipal i segon, que els arguments de la Conselleria no són viables pel que hem explicat de les dates de festes locals.

La rapidesa en culpar al “tripartit” contrasta amb el silenci que han mantingut – i ja portem més d’un mes – davant el fet que Tavernes ha perdut un cicle formatiu nocturn. A pesar de les entrevistes, peticions i demandes del govern municipal al llarg de tot l’estiu, la Conselleria d’Educació del PP ha eliminat un grup nocturn, això sí,  mentre n’ha col·locat de nous grups a Gandia on abans no n’hi havien. Clar allí governa el PP, ací el tripartit!

I eixes mateixes veus han callat i callaran i no criticaran a la Conselleria, i al PP, d’eixa eliminació.  ¿Com van a criticar que la Conselleria del PP, del seu partit, elimine cursos que poden ser necessaris en la formació dels joves de Tavernes? I ens atrevim a preguntar ¿realment els importa Tavernes i els alumnes de la Valldigna, o és millor no posar-se a males amb els “jefes” de València? Cadascú que s’ho responga a si mateix.
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

¡¡¡el dimarts, el dimecres i el dijous després del dilluns de Sant Vicent!!!!
Que no tenen prou festes ja en totes les Pasques?

Anònim ha dit...

poca vergonya és el que tenen!! amunt els mestres!

Anònim ha dit...

Este mati la Regidora d'Educació ha anat a Conselleria ha parlat amb l'inspector que molt amablement els ha atés i ha solucionat el tema.
Els dies que va elegir el Consell Escolar Municipal continuen avant.

Anònim ha dit...

Molt bona explicació, Cotorra, del que són les festes escolars i com s'apliquen en el calendari.

Anònim ha dit...

Pareix ser qu'el tema esta solventat, al menys aixi eu diuen en el Patronat, on senyales que si es festa.