L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 24 de novembre del 2011

Ahir es complien 28 anys de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencia mentre la Generalitat arracona el valencià a l’administració



Ahir a Les Corts tots defensant el valencia!!! Després la realitat és una altra


Les Corts celebraven ahir que alguns diputats anaven a aprendre valencià mentre  la Intersindical i Compromís denunciaven l’estratègia de menyspreu que la Generalitat continua duent a terme a l’àmbit institucional i que es materialitza en el trasllat de tots els traductors i correctors de valencià per tal de “crear un gueto” i aïllar la promoció de la llengua a les diferents conselleries.

Ahir es compliren 28 anys de l'aprovació de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià. I per a celebrar-ho, Escola Valenciana portà a les Corts el Voluntariat pel Valencià. L’anècdota de la jornada fou que la diputada del PP, Maria José Català, ensenyarà valencià a la portaveu parlamentària d'EUPV, Marga Sanz; i que el diputat de Compromís, Fran Ferri, ajudarà a aprendre la nostra llengua a la diputada del PSPV, Ana Barceló.

Això ocorria a les Corts. Mentre la  Intersindical i Compromís aprofitaren aquest dia tan assenyalat per notificar la persecució lingüística que pateix el valencià a l’administració valenciana. I és que la Generalitat està traslladant a la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport  a tots els traductors que vetllaven per la presència del valencià als textos oficials.

Intersindicat explica que  concentrar tot el personal lingüístic en un sol centre, significa crear un gueto perquè aquest personal no puga contaminar de valencià la immaculada castellanitat de la Generalitat”.

A més de traduir textos, s’encarregaven de realitzar cursos interns d’ensenyament del valencià per als treballadors  en les diferents conselleries i serveis territorials on es trobaven.  Ara no ho podran fer. “No es tracta d'una mesura organitzativa, sinó d'una actuació política  que desmenteix els discursos del PP respecte del valencià” asegura el sindicat que ha demanat la paralització immediata d'aquest trasllats.

Que fort, el cas de Dènia!!!

Però les denúncies no acaben ací. La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, ha criticat que l'alcaldessa del PP de Dénia, Ana Kringe, haja obert un expedient disciplinari al seu tècnic de Promoció del Valencià per informe on advertia que que s’estava incomplint la llei perquè la retolació de les noves senyals urbanes està exclusivament en castellà.

En comptes d’una rectificació, ha comportat la vergonyosa persecució d’un funcionari per fer bé la seua feina. Kringe està demostrant uns tics totalitaris i poc democràtics que malauradament comparteix amb alguns altres dirigents del PP”  ha denunciat Oltra.

-

1 comentari:

Anònim ha dit...

El problema no es sols l'administració sino que a ciutats com Gandia o en casi tot Alcant, de valenciá ni un duro, eixe es també el problema.