L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 9 de novembre del 2011

Així es gasten els diners dels valencians mentre no n'hi ha per a educació i sanitat


            Calatrava està content i ben pagat amb el PP valencià

L’arquitecte valencià Santiago Calatrava ha cobrat per la realització del projecte de les Torres de la Ciutat de les Arts 15 milions d’euros. Sí, com haveu llegit: Quinze milions. I això ho ha dit la Fiscalia, en corregir la xifra errònia de 2’5 milions que fins ara es donava com a bona i sobre la qual, el Consell ha guardat silenci.

Sempre s’havia cregut que l’arquitecte Calatrava, resident a Suïssa, havia cobrat 2’5 milions de bestreta, per anticipat si voleu, pels tres gratacels que mai s’han arribat a construir en CACSA (Ciutat de les Arts i de les Ciències) però la Fiscalia Provincial de València ha afirmat que es va pagar 15 milions d’euros a l’arquitecte pel mateix projecte. 

La construcción de les denominades “Torres de Calatrava”, segons el auto, van ser pagades a través de tres xecs nominatius de la Generalitat el 30 d'agost de 2006, 137.000 euros per les maquetes i els plànols de les torres; el 30 de març 6,2 milions pel segon termini de redacció de l'avantprojecte  i el 28 de febrer de 2007 altres 6,2 milions corresponents al tercer termini. En total, 15 milions per redactar i signar un projecte inviable. 

Però el millor de tot:  la Fiscalia ha arxivat la investigació oberta al no trobar cap indici de delicte. La Fiscalia ha arxivat el cas perquè no existeix la figura delictiva del malbaratament dels diners públics. Simplement s’ha pagat això, el que segurament es va acordar. Almenys, la revisió dels comptes ha servit per saber que la quantitat ingressada per l’arquitecte valencià en el seu compte de Suïssa, lliure d’impostos, és molt superior a la que havia deixat entreveure el govern de Francisco Camps.

I no és l’únic cas entre Calatrava i la Generalitat. La Fiscalia de Castelló va arxivar també el passat juliol un cas de similars característiques pel projecte del Centre de Convencions de Castelló.  Els contractes de l’arquitecte amb el govern valencià comencen a tindre un denominador comú: complexos no realitzats i pagaments milionaris com a honoraris. En el cas del Centre de Convencions el pagament arribà als 2,7 milions d’euros.

- Basat en un text de l'Informatiu
-


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs ja eu sabeu, n´hi més colors qu'el blau o el roig en el panorama electoral : están els de groc, els de rosa, altres rojos peró de veritat... Ara es má de castigar-los, voteu peró reflexioneu abans, n´hi que impedir una majoría absoluta del PP o ja saveu lo qu'ens toca : retalls i mes retalls, peró no en grands events.

NO HABRÁ PAZ PARA LOS MALVADOS ha dit...

On està la justícia? Quant d'aguant tenim? Estic fins la pipa de notícies com aquestes i no els passa res de res. Pitjor que una dictadura perquè ara ens roben amb consentiment. On està la democràcia? El 20-N no és més que una pantomima de dos que es reparteixen el pastís i no el volen amollar.

Anònim ha dit...

15 milions per a Calatraba, 18 per a la fórmula 1, no sé quants per a la visita del Papa, més per a la Copa Amèrica... i mentrestant, tenim una Fe que sobre ser nova està derruint-se i està mal fet, un hospital a Gandia que dóna pena de lo vell i malament que està, els nostres fills estudien en barracons. Per què no obriu els ulls d'una vegada?? obriu-los igual que s'ha fet ací al poble, que no hi ha més oscurantisme, ni es benefícia als amiguets de sempre, DESPERTEU JA D'UNA!!!

Anònim ha dit...

eñora de 70 años con enfermedad que le impide, entre otras cosas, caminar bien y largos trayectos.

Solicita la famosa y bien publicitada pero inefectiva ayuda de dicha ley, tardan dos años en concedérsela.

Dicha señora se compra un andador por el que paga 75 euros del ala, le señalan que le subencionaran 38 euros pero que se espere sentada a cobrarlos pues va entre año y medio y dos el tiempo en cobrarlos.

Y lo último : recibe una carta certificada de la Generralitat en la que, sorpresa, le dicen que le van a pagar más 7.000 euros por los atrasos : bien, piensa la señora, vendrán muy bien para poder ir un poco desahogada. Pero, oh desilusión, lleva trampa : se los pagarán a razón de 1900 euros y pico al año hasta el año 2015, el mes de Marzo de cada año.

¿Es o no es "pa matarlo"s? Dicen los del gobierno autonómico (PP) que es que porque el estado (PSOE) no pone su parte . Eso sí, para hacerse la foto los primeros.

Y yo digo ¿ para formulas 1 regatas y cia si hay dinero, y para esto y pagar a las farmacias no? Porque yo, si no puedo, no hago publicidad de mi empresa, que es lo que son al fin y al cabo, además de un negocio para amiguetes, dichos actos deportivos, antes tengo otras necesidades más precisas como comer o educar a mis hijos, y que tengan una buena sanidad, después ya vendrá lo demás.

El castigo a estas políticas se demuestra votando a otras alternativas, no todo es azul o rojo, hay más rojo, amarillo o rosa, piénsenlo, reflexionen y voten en consecuencia.