L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

diumenge, 6 de novembre del 2011

BATIM RECORDS: La política d’ocupació del PP a les terres valencianes són un fracàs i tornem a batre records: 530.307 valencians estan registrats a les oficines públiques d'ocupació.


L'escalada de l’atur al País Valencià no dóna treva i després de les dades de l'Enquesta de Població Activa del tercer trimestre de l'any, hem sabut que les dades de l'octubre, ja dins del quart trimestre del 2011, ens diuen que els desocupats registrats han augmentat en 4.575 persones, un 0,87% més que al setembre i un 5,41% més respecte al mateix mes de l'any passat.

Som la tercera autonomía amb més taxa d'aturats d'Espanya, un nombre de 530.307 que  només supera Andalusia i Catalunya. L'atur va augmentar sobretot en els serveis (5049 més), que sumen 303.151 dels aturats valencians registrats. Va pujar menys indústria (698 més), fins a deixar el número en 86.191 i va caure ben poc la construcció (1041), encara que el pes de la rajola en l'economia valenciana era tan important que es manté com el segon sector amb més aturats: 88.599. L'agricultura té una millora a penes perceptible, amb un descens de només 134 desocupats.

I és que el País Valencià per a uns, la Comunitat Valenciana per a altres – això de l’atur no és qüestió de noms – no va cara a l’aire amb les polítiques d’ocupació del PP. Hem assolit sota el seu govern les cotes més elevades d’atur i de destrucció de treball  i això el mateix president de la Generalitat, Alberto Fabra, ho sap i potser per això declarava que havia rebut les noves dades amb "desànim", però això sí, com qui no es consola és perquè no vol, tot seguit ho emmarcava en la pujada general registrada a l'Estat. 

Els sindicats han demanat al Govern autonòmic estímuls per activar l'economia i un nou model per a l'orientació i la formació per a l'ocupació. Tant UGT com Comissions Obreres creuen que la dinàmica destructiva del mercat laboral valencià es deu "model productiu que segueix vigent".

I en el cas de Tavernes, amb més de 1800 desocupats, se segueix la tònica general. A l’espera de que la delegació vallera del SERVEF ens posa les dades al web municipal, les polítiques dels darrers 12 anys de  fiar-ho tot a la rajola, seguides al País Valencià i a Tavernes pels governs del PP, ens ha dut a la greu situació d’aturament del poble. 

No cal ni dir quina va ser la política del govern local en la década 2000-2010 per massa coneguda: oblit total de l’agricultura, projectes faraònics -o si voleu PAIs - que no tocaven terra real, mentre oblidaven el teixit productiu tradicional i no potenciaven ni polígons industrials, ni el turisme ni la platja ni els seus sectors, ni l’agricultura o el comerç que se’n deriva. I així ens ha anat.  I ara igual demanen que amb eixe deserts de realitats que es Tavernes i amb la falta de previsió que tingueren quan era temps de bonança, els d’ara solucionen l’atur valler. 
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Quanta raó que teniu. A les webs i blogs populars del poble ja comencen a demanar al nou govern allò que ells mai no han fet: polítiques d'ocupació.

Anònim ha dit...

Per aixó torne i torne a recalcar que n'hi han altres opcions més que PP o Psoe, qu' han portat per igual ruina al poble, uns en el govern central abans creant una economía ficticia i amb peus de plom, i altres seguint-la i fent apanyos tard i mal, i no digam en les autonomíes governades per uns i altres, ruina total: deixem pas a noves idees i formes de treballar, no tot es balu o roig, també cap el rosa o el groc, o l'arc de Sant Martí, cadascú el que vullga, pero no li doneu la majoría absoluta al PP o més de lo mateix : els bancs fense rics a la nostra costa, recorts socials a manta,i els pobres més pobres cada día, fins ens tindrem que pagar al pas que anem les medicines, llegiu lo que han possat al escaparate al menys de la farmacia de la platja, no se si a les demés del poble.

Anònim ha dit...

Si que feien política d'ocupació: donaven treball sempre als mateixos.