L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 29 de novembre del 2011

El Consell Valencià blinda les col·locacions “a dit” en la direcció dels parcs naturals




Qualsevol govern somnia amb una legislació adaptada a les necessitats per tindre-ho tot sota control. Això ho està aconseguint el govern de Fabra en el sector mediambiental en modificar dins dels Pressupostos de 2012 tant la Llei d’Espais Naturals Protegits per tindre llibertat per nomenar càrrecs com la Llei Forestal per avalar legalment les actuacions sobre sòl cremat.

La modificació de la Llei d’Espais Naturals Protegits és l’última estratègia del Consell del PP per confeccionar-se un marc legislatiu ‘a la carta’. Inclosa dins la Llei d’Acompanyament dels Pressupostos per a 2012, la nova norma entrarà en vigor a partir de l’1 de gener i  donarà via lliure al nomenament de directors generals com a “personal eventual” per eliminar la figura del “director-conservador” i crear la del “responsable de dinamització”, és a dir, una persona “de confiança” del partit en el govern.

La desprotecció mediambiental se situa com un dels primers grans gests del govern d'Alberto Fabra, perquè si fins ara era necessari tenir certes capacitats tècniques per estar al front d’un parc natural, amb la llei a la mà, la Generalitat podrà nomenar al seu gust el personal encarregat de dirigir-los. El passat setembre va quedar clar que el mèrit més important és comptar amb el beneplàcit del PP, quan, tot i no comptar amb el suport de la justícia, la consellera Isabel Bonig va nomenar els directors de dotze parcs naturals al considerar l’estreta relació que deu d’ells tenen amb el PP i obviant que cap comptara amb un perfil tècnic adequat per al lloc designat.

No  és l’únic canvi legislatiu dins la Llei d’Acompanyament que, inclou a més, la modificació de la Llei Forestal per poder requalificar el sòl cremat abans que passen els preceptius trenta anys.  Ecologistes en Acció alertava que l’aprovació de la nova norma donaria via lliure a polítiques especuladores, que posaren en perill la integritat de les serres.

- Segons l'Informatiu
-

1 comentari:

Estruch i Ferrando ha dit...

I fa uns anys atacá Las Provincias a la nostra amiga comú Llucia Bó perqué la nombrá UV directora del parc del Montgó, i per estar embarassada...no la tenen més dura, la cara, perque no n´'hi ha cement més dur.