L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 25 de novembre del 2011

El Consell Valencià estudia seguir el camí de Catalunya cap al "repagament" en la sanitat pública



El conseller Rosado en la presentació de pressupostos (L'Informatiu)
 
El govern català ha fet el primer pas cap al “repagament” de la sanitat pública a través d’una nova taxa que s’aplicarà als medicaments. A València, les declaracions a l’esitu del conseller de Sanitat eren d’oposició al sistema, però ara les coses han canviat i sembla ser que vol seguir el mateix camí que Catalunya.  Unes paraules: està “avaluant” les mesures catalanes perquè ja afirma que el sistema de finançament valencià actual és “insostenible”.

El conseller de Sanitat valencià, Luis Rosado, mantenia la postura contra del “repagament”,  paraula més correcta que “copagament” perquè nosaltres ja hem pagat abans el servei amb els nostres impostos. Ara el nou president d’Espanya és Mariano Rajoy i el discurs ha canviat amb una porta oberta al nou model de finançament. 

Rosado va dir dimecres que “avaluarà” la mesura del govern català : crear una nova taxa per a les receptes farmacèutiques que pagaran els malalts. Les paraules del conseller contrasten amb les que va dir mesos enrere: “No ens ho plantegem, no és la nostra responsabilitat”.  El Consell Valencià evitava parlar de “repagament”, ara en canvi el discurs ha canviat.. 

L’onada neoliberal impregna la política del govern català i el PP valencià sembla disposat a seguir l’estela catalana.  El conseller valencià evita utilitzar la paraula “repagament”’, però sí que reconeix que cal introduir canvis en el model de gestió actual, per "insostenible" perquè seguir amb el model actual suposaria destinar “tots els diners públics a la Sanitat, i açò no és possible" ha dit Rosado. I damunt es mostrava a favor “d’eliminar allò superflu” però no ha dit els canvis a fer. 

Les seues paraules han estat criticades per diversos sectors, en considerar que aquells que estan patint més la crisi seran encara més els afectats.  Davant les crítiques, Rosado ha assegurat que la intenció no es fer “repagament” sinó establir mesures de corresponsasabilitat dels ciutadansies i que no es faça mal ús dels recursos.

Però com diu el refrany castellà: “Cuando las barbas del vecino veas pelar….”.  Temps al temps per saber-ne el final.

- Basat en un text de l'Informatiu  
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

I vos estranya? que paguen els que li han votat al PPi al Psoe.