L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 21 de novembre del 2011

El País Valencià ja disposa d'una veu pròpia sense estar sotmesa a cap partit de Madrid. La coalició Compromis (Bloc-Iniciativa-Verds) obté un escó a les Corts espanyoles.

 
 Joan Baldovi, cap de llista de Compromís al Congrés dels Diputats per València, ha fet història en ser el primer diputat valencinista a Madrid des què es va instaurar la democràcia.

Joan Baldoví, ha destacat, després d'aconseguir un escó que Compromís "ha fet història" i ha explicat que serà el representant dels valencians que l'han votat i també dels que encara no ho han fet. En aquest sentit, ha comentat que espera ser un referent per a aquelles persones que s'han sentit excloses del sistema.

Baldoví ha comentat que aquesta és la victòria de l’"esforç, de la convicció, de la tenacitat i de romandre molt fidels a les idees que ens han portat fins aquí". A més, s'ha mostrat "orgullós" per ser el primer nacionalista valencià a obtenir un escó des dels temps de la República. 

El cap de llista de Compromís ha explicat que el primer que farà quan ocupi l'escó serà posar en marxa una iniciativa legislativa popular per reformar la llei electoral i així aconseguir que el parlament s'ompli "de nous colors". Així mateix ha afirmat que treballarà també per la dació en pagament ja que "no es pot tolerar el drama de moltes famílies que estan perdent les seves cases". "Les persones abans que els mercats i els bancs", ha dit.

El dirigent de Compromís s'ha mostrat il · lusionat per poder "oxigenar" el parlament espanyol, igual que la coalició ha fet a la Cambra valenciana i ha ressaltat que això li dóna "molta força, esperança i ganes de treballar". Segons ha comentat, aconseguir l'escó és una "alegria immensa" i ha subratllat que les alegries a les cases "de les persones modestes" es multipliquen "per mil".

Per la seua banda, el síndic a les Corts Valencianes, Enric Morera, ha mostrat la seua alegria per la consecució de l'escó i ha dit que no s'alegra de la victòria del PP. No obstant, ha augurat que el 2015 hi haurà un canvi a la Comunitat que protagonitzarà Compromís. La portaveu adjunta Mònica Oltra ha recalcat que el nou president del Govern, Mariano Rajoy, "ja té oposició" i que ara Compromís s'enfronta a quatre anys per intentar canviar un sistema "que no funciona". 

-Text traduït de "Europa Pres".
-

7 comentaris:

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

enhorabona de tot cor.

militant del bloc ha dit...

En realitat si que està sotmès a un partit des-de Madrid, ja que el número u de la coalició, es de EQUO, partit espanyolista el representant del qual es presentava per Madrid.
Els ase-sors de Baldoví ara qui seran valencians o mes be madrilenys de EQUO a qui es farà mes cas als interessos de EQUO com a dit Baldoví que la seua prioritat serà la iniciativa popular per canviar la llei electoral i la dació en pagament per les hipoteques propostes de espanyolistes de EQUO que encara que les vull al meu país i crec que es un objectiu important,, no es el objectiu per el qual vaig votar al bloc on segons Baldoví al seu discurs electoral deia que la seua prioritat seria defendré la terra prioritzar el corredor mediterrani aconseguir un bon pacte fiscal, millorar la xarxa de cerca-nies, assegurar suport a la llengua valenciana, llevar la concessió de la ap-7 no he llegit res de tot açò al discurs de Baldoví espere enganyar-me i que el bloc mane més ja que els valencians votarem al bloc no a EQUO a veure si ens tornen el favor i per lo menys vegem una verdadera veu nacionalista valenciana i no supeditada per ningun partit des-de Madrid encara que estiga en la coalició. un exemple la empastrà de trasbalsaments si trasbalsaments no tenen que vindre des-de Madrid per posar pau i dir-mos el que volen es a dir mos diuen la coalició no es trasbasista nosaltres volem decidir sobre el futur de la nostra terra des-de la nostra terra que no ens imposen la voluntat des-de fora. després de tot felicite a la gent del bloc i els anime a fer una bona oposició i que facen molt de soroll que encara que es un el valencians sabem com fer-mos escoltar.

Anònim ha dit...

Que Baldoví és d'Equo, un dels partits de la coalició? Tu somnies.
Joan Baldovi és del Bloc, exalcalde de Sueca pel Bloc i militant del Bloc.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Senyor Estruch, no ens pose telefons i dates personals de contacte en els comentaris.
Gràcies

militant del bloc ha dit...

expresidente de Greenpeace Juan López Uralde es el numero 1 de la coalició i es presentava per Madrid Baldoví es el numero 1 per València menys mal que tant sols a ixi't ell Peró tindrà algo que dir Uralde no?

Anònim ha dit...

Si es una coalicio, el programa que du la Coalicio Compromis + Q serà igual per a tots els integrants.

No oblides que es Compromís + Q

Per tant alguna cosa tindrà a dir Q quan isca un tema mediambiental, com tindrà a dir el Bloc com a partir, Iniciativa com a partit i Els Verds considerats com a partits.

Ara parles de coses que ja estan resoltes i per això hi ha una coalició i un programa de la coalició on va tot el que comentes en un altre comentari.
No cal que ni que hagueres dit perquè es consustancial al Bloc i a Compromís. Sembla rar que això un militant del Bloc no ho sàpiga

Es com si digueres: Baldovi no ha dit que defendra el valencià!
Fa falta que ho diga? Doncs igual passa amb el que comentes.
Fa falta que el Bloc i Baldovi diguen cada volta que obriguen la boca que defensaran el Corredor del Mediterrani, el pacte fiscal amb l'Estat, millorar la xarxa de rodalies (no cercanies), etc. etc o siga tot el que tu dius?
Si això és precisament la substancia, l'esser del Bloc!!

Bonic ha dit...

Ara es temps de felicitar el que tant de temps hem esperat i gràcies al bipartidisme no creiem que ho podriem vore. El temps dona o lleva raons. Tota la vida he estat en el mateix partit, es diga com cregam oportu que es diga. Si la gent d'Equo, es ocm la gent d'Iniciativa, no tinc cap inocnvenient en canviar-me el nom quan creguen oportu. Sumar pel Pais Valencià amb la gent del món que crega el que noslatres creguem, és necessari.
Visca Baldu, i l'ajudarem, Visca el nostre esforç conjunt.