L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 14 de novembre del 2011

ELECCIONS 20-N: Acte Central de Campanya de Compromís: “11 segons i un somriure, i amb el somriure la revolta” (M. Oltra).




El míting central de la coalició taronja, un color que va envair la Sala Nexus de la Universitat Politècnica de València, va criticar el al model bipartidista del PP i PSOE i Compromís-Equo es va proposar com l'alternativa i amb un estil prou personal va realitzar un acte on la il·lusió i la reivindicació van ser la clau, encara que el tema de fons, la crítica al bipartidisme, va estar la base de la majoria dels discursos dels polítics de la coalició taronja. 

Les al·lusions al moviment 15M, tant de forma explícita com a través de les mesures del seu programa, van estar un punt essencial de la coalició, que es presenta com a l'alternativa al model dual. El cap de llista de la coalició per València, Joan Baldoví, va fer una metàfora musical sobre el sistema: “Compromís-Equo no vol un sistema que escolate la música només amb dos instruments, volem una orquestra simfònica, en què s'escolten tots els instruments, [...] inclosos la dolçaina i el tabal”.

Va estar un míting on va predominar una certa confiança amb uns resultats electorals favorables, sobretot, després de ser la gran sorpresa en les darreres eleccions autonòmiques. “En 11 segons tenim temps de sobra per a dir-les, que facen el que facen, Compromís-Equo tindrà representació a Madrid”, va exposar la candidata per Alacant, Aitana Mas. “Baldo no anirà sol, anirà amb Aitana, anirà amb Mira, anirà amb mi”, deia la número dos per València, Cristina Domingo. “Traurem millor resultat que mai”, va assegurar el candidat per Castelló, Roger Mira. L'enquesta publicada ahir pel diari El País li assegura un diputat al Congrés. 

 
Baldoví  va criticar el PSOE per cridar a la “responsabilitat del vot útil” i va apuntar la “irresponsabilitat” del partit socialista en donar permís a l'aeroport de Castelló, en fomentar l'AVE fins al cap i casal, en l'atur i en el pacte de la reforma constitucional i sobre el PP va destacar que “necessitem polítics que pensen més en les pròximes generacions que en les pròximes eleccions”.

Aitana Mas, candidata d’Alacant, va denunciar les pràctiques antidemocràtiques del PSOE a l'hora de repartir el temps en el debat de Canal 9, mentre que Roger Mira, va destacar que Manuel Cervera, candidat del PP per Castelló, és “qui ha derruït la sanitat valenciana als darrers anys” i va qualificar al candidat castellonenc del PSOE, Ximo Puig, com a “califa de la comarca dels Ports” que s'ha dedicat a practicar “el nepotisme i a posar padrins a alguna gent”. 

El portaveu en les Corts Valencianes, Enric Morera, va atacar les polítiques de dretes que ha aplicat al Govern socialista de Zapatero a la darrera legislatura i va dir que si el PP i el PSOE volen fundar el Partit Nacional a Compromís que no els conviden.

Entre les propostes la necessitat de tancar totes les centrals nuclears, solucionar problemes dels joves com les taxes universitàries o l'habitatge, l’aturada dels desahucis i la importància de canviar la llei electoral. 
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aixe t'espero i t'imagine...Els no-valencins , blauers, bunker-barraqueta, etc, també estimem a Llach.