L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 18 de novembre del 2011

ELECCIONS 20-N: Ahir va ser l'ultim dels multimonòlegs de Canal 9



 
El pseudodebat electoral amb que tancava Canal 9 ahir la programació política posava a la palestra els caps de llista per València del PP, Gonzalez Pons; del PSOE (no confondre amb el PSPV) Rodriguez Piñero, Compromís-Equo, Joan Baldoví i de IU, Ricardo Sixto .

El programa, que ha estat moderat pel periodista Xavier Carrau, conegut per la seua afinaitat política al PP, va durar poc més de mitja hora dividit en quatre parts: Economia, Política Social, Infraestructures i Medi Ambient i un últim apartat de Conclusions que tots van fer servir per demanar el vot.

En Infraestructures i Medi Ambient, González Pons va lamentar la despesa de 1.000 milions del Govern central en el Programa Aigua, mentre Rodríguez-Piñero va recordar que el PP no contempla el  transvasament de l'Ebre i els va acusar d’engañar als valencians durant vuit anys en el transvassament. 

Ricardo Sixto va posar èmfasi en els trens de rodalies mentre Joan Baldoví recordava la posada en marxa de l'aeroport de "vianants" de Castelló, mentre les Rodalies segueixen abandonades. IU i Compromís-Equo expressaren el seu rebuit a les centrals nuclears i l’aposta per energies netes per "superar el model dependent de l'urani i el petroli" .

En matèria econòmica, González Pons ha criticat que el Govern d’Esapanya gasta més en pagar interessos deld eute que en política social, mentre que la candidata socialista, destacava que la crisi económica és internacional, de tots els països de la zona euro.
Per la seua banda, Joan Baldoví  responsabilitzava de la situació econòmica actual tant al PSOE, per la seua actuació al capdavant del Govern, com el PP per governar les terres valencianes durant 16 anys en base a una economía “ de saraus, expeculativa” 

En l'apartat de Política Social, la candidata socialista va asegurar que el PP fara com a Valencia retallar tots els serveis esencials i llevar pensions, mentre el candidat popular advertía que será difícil mantenir l'Estat de Benestar  i l'única política social era crear ocupació.

El candidat d’IU acusava el PSOE d’haver fet coses fora del seu programa i al PP de retallar tot el retallable, mentre el candidat de Compromis denunciava que la llei de dependència està sota mínims amb el PP valencia i es mostraba convençut que si havia un millor finançament, la Generalitat tindria més recursos recordant com els valencians rebem molt per davall del que aportem a l’estat.

Els diputats de Compromís, como els de la pel·lícula '300 '
Joan Baldovi en les conclusions va assenyalar que el PSOE està dient que faran el contrari del que han fet aquests quatre anys i el PP no té credibilitat perquè porta 16 anys de desgovernant el País Valencià. “Necessitem polítics que pensen en les pròximes generacions i no en les eleccions. Contra la por, sense por. Nosaltres que no som d'eixe món, vos demanem que voteu lliures”

Baldovi va recordar que en la legislatura passada i amb només  4 parlamentaris de Compromís a les Corta Valencianes vàrem fer molt més treball que 30 (en referència als del del PSOE)  per a dir “el vot útil no és el que ve cada quatre anys i se'n va. El vot útil és el que treballa per les persones tots els dies, de dilluns a diumenge. No mireu les banderes, mireu els abanderats. Mireu les persones que som Compromís, que estem al costat de les persones del poble”.

Baldovi va dir que els diputats de Compromís serán com els de la pel·licula “300”, defensant uns pocs tot un poble, en aquest cas defensant el poble valencià.

-

1 comentari:

bonic ha dit...

Dels que estan en la foto quants vingueren a Tavernes? Sols Baldovi. Un exemple de futur pel nostre poble Tavernes.