L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 21 de novembre del 2011

ELECCIONS 20-N: La Comunitat Valenciana ofrena noves glòries a Espanya

 Joan Baldovi, Mònica Oltra i Morera satisfets del resultat de Compromís

El PP aconsegueix la majoria absoluta en el Congrés (186 escons) recolzat en el daltabaix d'un PSOE (110) castigat electoralment per la crisi i la seua política conservadora per a afrontar-la.

El País Valencià va reproduir el mateix esquema, amb un PP immòbil pel que fa a la seua massa electoral respecte a 2008 i un PSOE en franca decadència. EU va recuperar la representació encara que no va arrancar l'escó d'Alacant, mentre Compromís va cedir  votants respecte a les autonòmiques però aconseguia un escó i els nacionalistes espanyols d’UPyD poden enviar aToni Cantó a Madrid.

El PP va aconseguir ahir la seua segona majoria absoluta en el Congrés dels Diputats i la més gran de la seua història en nombre d'escons. Mariano Rajoy va obtenir a la tercera un suport major (prop de 550.000 vots més) que en 2008, però si esta vegada es va endur el gat a l'aigua no va ser per açò, sinó pel daltabaix del PSOE que es va deixar en la seua última legislatura 4 milions i mig de votants. Bona part d'ells van optar per l'abstenció (la participació va passar del 73'85% de 2008 al 71'69% d'ahir), i una altra bona porció va optar per donar suport a altres formacions. 

IU s'impulsava fins als 11 escons amb 700.000 vots més que en 2008 mentre que el partit UPyD —apreciat com clarament ultraconservador i espanyolista en les nostres terres— van ser els principals beneficiats. 

Precisament UPyD va ser la principal sorpresa de la nit electoral en clau  valenciana. La formació nacionalista espanyola pescava en el calador espanyolista i antivalencià alimentat durant dècades per la dreta autòctona, i després d'una breu estada en el cap i casal  Toni Cantó tornarà a Madrid per a continuar amb la seua carrera interpretativa, ara passant més temps en el Congrés dels Diputats.

Compromís aconseguia la fita histórica de tornar a col·locar en el Congrés espanyol un diputat de l'esquerra nacionalista valenciana.
Els resultats en clau valenciana
El PP sumava un escó als obtinguts en 2008, però es deixava més de 25.000 vots pel camí. Una erosió certa però insignificant, que evidencia que el partit conservador fa temps que va tocar sostre en les nostres terres, encara que no evidencia cap desgast malgrat el seu govern autonòmic que ens posiciona com a l'autonomia en pitjors condicions que la majoria de regions de l'Estat.

El  PSOE es deixava quatre escons i de 14 passa 10, en obtenir poc més de 695.000 vots en comptes dels 1.124.414 de 2008; una xifra molt baixa, però que supera els vots obtinguts per la formació en les recents autonòmiques. 

EUPV aconseguia tornar al Congrés després de l'absència de la passada legislatura, encara que al final de la nit quedava el regust amarg de no haver obtingut el segon escó a Alacant.
Compromís aconseguia la fita de tornar a col·locar en el Congrés espanyol a un diputat de l'esquerra nacionalista valenciana, però no aconseguia rendibilitzar la desfeta socialista i donar un acompanyant a Joan Baldovi,  primer diputat nacionalista valencià des de la segona república.

La Coalició Compromís, a pesar del seu èxit autonòmic amb 6 diputats, tenia ahir una veritable prova de foc, a causa del comportament fluctuant dels vots que ha tingut el nacionalisme valencià, abocat a la por de no ser un vot útil i fer un transvassament cap a altres forces d’esquerra. Ahir no passava totalment això i, encara que la falta de confiança d’aconseguir un diputat per part de l’electorat li feia perdre vots respecte a les autonòmiques, a la provincia de València quadruplicava el vot respecte al 2008 i obtenía sobre els 85.000 vots (el 6%).


L’efecte Compromís es va iniciar el 22 de maig després d’un gran treball d’oposició al PP en les Corts Valencianes i que feia, a pesar de les enquestes que no li donaven res, que els nacionalistes valencians obtingueren 6 diputats a Corts Valencians i a escasos centenars de vots del 7. 


La crida al vot útil que havia fet el PSOE les darrers setmanes ahir es va notar però no li va passar tan gran factura com en altres comicis i es consolidava a la ciutat de València amb quasi 25.000 vots, set vegades més que al 2008. Uns 120.000 vots a tot el País Valencià donen una fita de consolidació electoral. La marca taronja ja estava al parlament valencià i ara al parlament espanyol. Joan Baldovi ja ho deia anit: “Sóm la veu que incomoda i molesta al PP en les Corts Valencianes i ara anem a fer el mateix treball a Madrid”.


Una delegació del Bloc de Tavernes, amb l’alcalde Jordi Joan al davant, es desplaçava anit a València per a felicitar a Joan Baldoví i viure eixos bons moments amb la resta de membres de la Coalició (Vore fotografía). D’una cosa si que podem estar segurs: Joan Baldoví, que coneix perfectament Tavernes com va demostrar en el mitin electoral per circumstàncies familiars i de treball, será la veu que defense els interessos de Tavernes a Madrid. Esperem que no siga l’única.


El Senat per a PP i PSOE
El repartiment de senadors va recaure íntegrament entre PP i PSOE, els conservadors col·locaren els seus nou candidats i els socialistes tres. 


-Treball efectuat a partir principalment de textos de l'Informatiu, Levante-EMV i la nota remesa per Bloc-Compromís de Tavernes
-

7 comentaris:

Estruch i Ferrando ha dit...

Enhorabona d' un nacionalista español feliç i content a Compromís i EU , encara que vosaltres no em desitjeu el mateix, eixa es la diferencia, penseu-ho i reflexioneu.

El coco i 326 más ha dit...

¿UPyD antivalenciana? Socorroooooo que están el coco y 326 personas más a Tavernes y más de 1.100.000 en toda España, a las barricadas!!!! que ahora sí tienen claro que se van a presentar a las locales.

Anònim ha dit...

UPyD és centralista i espanyolista i com a tal antivalenciana, antiautonomies, anti valencià i només castellà.

Anònim ha dit...

Si que pasa para que queremos el valenciano. Solo una unica lengua mundial el xino. Viva la unión del progreso xino i la democracia única des de Pequin. De esta forma sacariais mas votos y tendrias el dinero xino y su población desinformada a vuestro servicio. Que l'astima que eta ja no este, no se que le vais a decir a Rajoy, si todos los votos se los habeis queitado al Pesoe?
Como te puedo felicitar.

Anònim ha dit...

Llegint comentaris com el teu es comprenen moltes coses de les que passen en estes terres.

Jo el meu vot el done a qui vull i quan vull. A mi no em furta ningú el vot del PSOE per donar-lo a EU, Compromís o el PP.
Els vots no es furten: es guanyen.

Vols dir tu que el PP, que ara te majoria, quan va començar com AP que tenia pocs diputats, ha anat furtant els vots a uns i altres? Té els vots furtats?

Hauries de saber que els vots són del poble, dels ciutadans, els vots no són ni els tenen els partits a perpetuïtat. Son un prestec: ara te'ls deixe a tu i d'aci quatre anys a un altre.
Per això fa 8 i 4 anys el PP no va guanyar i ara si. Jo no diré com tu sembla hauries de dir que li ha furtat vots al PSOE, sino que ara ha rebut més vots de confiança que el PSOE.

Hauriem de fer comentaris amb un poc mes de trellat. I ara jo el pregunte : ¿Rajoy quans vots li ha furtat al PSOE? Caldrà felicitar-lo per ser un lladre, amb el bon sentit de la paraula i tal com ho entés tu?

Trellat, per favor

Anònim ha dit...

no tienes ni idea, eso que tu dices es arribismo, i no entiendes el lenguaje politico, sino no te llamarias un nacionalista espanyol feliz de joder a otros. punto final

Estruch ha dit...

Lo de nacionalista español me lo habeis adjudicado vosotros, y sí, estoy feliz porqué Toni,Baldovi y Sixto estén en las Cortes Generales,ójala estuviera también Serra. Yo joder sólo jodo a mi mujer cuando puedo, i, si ganar la confiana de la gente es robar votos, soy Curro Jiménez.
¿Antiautonomies? sí, somos federalistas y laicos, pero sin derechos histéricos, perdón, históricos, de nadie, ningún español es menos que otro por haber nacido en Barcelona o en Valencia, ¿tu no lo crees así?