L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 8 de novembre del 2011

ELECCIONS 20-N: L'aigua ja no és per a tots



Després de vuit anys de reivindicacions i mobilitzacions pel transvasament de  l'Ebre, el PP valencià renuncia a la seua demanda davant d’una possible victòria de Mariano Rajoy el pròxim 20-N. A pesar d’això, el PP valencià no ha parat d’injectar milions d'euros en les fundacions que eren el seu braç armat. 

El Partit Popular valencià ha estat molts anys manipulant i enganyant la societat amb el fantasma del transvasament i ara es comprova com a l’hora d’elaborar les mesures electorals han pesat més els interessos de les presidentes autonòmiques del PP, Maria Dolores de Cospedal i Luisa Fernanda Rudi, que les reivindicacions dels populars valencians. 

Agua y Progreso

“Potenciar i afavorir el desenvolupament d’un ús racional i solidari dels drets relatius a l’aigua, així com l’impuls cívic i institucional en defensa d’una política hídrica adequada a les necessitats dels valencians”. És la declaració d’intencions de la Fundación Agua y Progreso, que ara queda sense sentiat després que s’ha fet públic que el programa electoral del Partit Popular no inclou cap referència explícita als transvasaments de l’Ebre o del Tajo-Segura. 

Agua y Progreso, creada  per la Generalitat Valenciana en el 2004, per defensar l’arribada d’aigua fins a terres valencianes ha estat  dirigida per persones afins al partit conservador. Ha fet  costat al PP en cada manifestació per exigir els transvasaments i s’ha erigit com abanderada de la política hídrica del PP valencià , a les quals ara les actuals mesures de Rajoy dóna l’esquena.

Agua y Progreso té un dels comptes més sanejats de les entitats públiques valencianes: enguany 680.400 euros de subvenció i en la partida del 2012, la Generalitat Valenciana ha destinat un total de 498.890 euros en concepte de “despeses corrents de la fundació”. Agua y Progreso està entre les grans beneficiades, mentre altres col·lectius com les societats musicals, que promouen la cultura valenciana, passen estretors per la dràstica tisorada a les seues subvencions. 

Agua y Progreso va portar a terme una agressiva campanya mediàtica durant les eleccions autonòmiques del passat maig. Va defensar el transvasament de l’Ebre i del Tajo-Segura través de falques radiofòniques. Però ara resta en silenci, després de comprovar les intencions del seu partit rector. Cap membre ha demanat a Rajoy que escolte les reivindicacions dels valencians, i han oblidat que, durant anys, han emplenat autobusos per exigir l’aigua de les comunitats veïnes sota el lema “Agua para todos”.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Perque no tenen, com sí tenim en UPyD una política comú per a tota Espanya,depenen dels nacionalistes de turno, nosaltres diguem el mateix açí que allá, voteulos, voteulos i en voreu de més grans.

Anònim ha dit...

Que esteu a favor dels trasvassaments??? I l impacte medi ambiental que tindria?? no s ha oposat sempre l´esquerra a estes actuacions?? no cregueu que de dur-se a terme perjudicarien la ja de per si roina situacio economica en els nostres camps???

Anònim ha dit...

el trasvasament ya¡¡¡¡¡

si no que fem¡¡¡¡

Anònim ha dit...

Ací encara hi ha gent que no s'ha enterat que el transvasament només beneficiaria a Múrcia, i permetria als murcians fer la competència deslleial al País Valencià, tant en cítrics i verdures, com en urbanitzacions.

El PPSOE té clar que el País Valencià pot despertar dels 300 anys d'opressió espanyola.