L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 14 de novembre del 2011

ELECCIONS 20-N: ¿Quina democràcia ens volen PP i PSOE?


Canal 9 no sembla massa preocupat davant la possibilitat de no celebrar debats

Els caps de llista valencians haurien de tindre des de demà una cita a Canal 9 en tres debats polèmics des dels seus inicis. Amb els escassos 11 segons que tindrà Compromís per explicar el seu programa i els 27 d'EUPV, el debat es presenta, més que desigual, delirant. No obstant, l’última paraula del repartiment de temps la té el consell d’administració de RTVV que es reuneix avui.

Els caps de llista valencians ultimen la campanya mirant cap a la pantalla de Canal 9 i els debats a celebrar des de demà fins dijous a la televisió pública. Compromís, EU, PSOE i PP fan el darrer esforç per endur-se els escons cap al Congrés dels Diputats. 

Però no tots els partits debatran amb les mateixes regles del joc. Ni tan sols amb les que estem acostumats. I és que el recurs del PSOE a la Junta Electoral Central ha fet que EU tinga 27 segons per explicar el seu programa en cadascun dels quatre blocs temàtics en què serà dividit el debat i  Compromís tan sols 11.

El polèmic repartiment de temps decidit per la Junta Electoral Central (JEC) no ha deixat indiferent ningú. Moltes han sigut les crítiques que en els darrers dies han denunciat un debat que es perfila com un míting bipartidista enlloc d’un debat entre les forces polítiques valencianes. Avui es reunirà el consell d'administració de RTVV per intentar arribar a un acord i que Compromís i EU no arriben al debat en una situació d’absoluta inferioritat. 

La decisió de la JEC ha estat basada en els vots obtinguts per cada formació política en les eleccions al Congrés dels Diputats de l'any 2008, pero excloent a aquelles entitats que no tenien representació en les Corts Valencianes. Una manera ben rebuscada, d'evitar que UPyD, que pot erosionar el vot del PP, tinga veu al debat. 

Aquesta no era la idea original de RTVV. Fa unes setmanes, el Consell aprovà un cara a cara entre els candidats dels quatre partits amb representació en les Corts Valencianes amb intervencions pautades. Compromís, EU i PP votaren a favor de la proposta, però el PSOE es va oposar i  recorregué a la JEC i el resultat ha estat aquest. 

Ara per ara, Radio 9 no ha realitzat cap dels tres debats programats per a la passada setmana i estan en l'aire els televisius, que si no s'hi no arriba a un acord, podrien no celebrar-se. 
-