L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 25 de novembre del 2011

Els impagaments de la Generalitat fan que la situació de l’Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents i els centres Lares CV siga insostenible.




El govern de la Generalitat deu més de 75 milions d’euros a l’Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents (AERTE) i són més de 14 milions els impagaments que suporten els centres Lares CV.  Una situació que pot fer que persones majors i malalts mentals acaben al carrer.

Nosaltres mai hem tirat ningú al carrer i menys als nostres majors, però no podem aguantar més”  assegura José Pascual Bueno president dels centres Lares CV. I demana a la Conselleria un protocol d’actuació que determine les actuacions a seguir amb les persones majors  si els centres del sector no poden continuar atenent-los.  El Consell els deu 14 milions d’euros  i reclamen a la conselleria de Benestar Social que diga què han de fer amb les persones majors si continuen uns impagaments que els han conduït a una “situació inassumible”.  Unes peticions que encara no han sigut escoltades per la conselleria de Benestar Social

Els centres Lares CV, vinculats a l’Església Catòlica reben ajudes del govern autonòmic per subvencionar les seues places.  Tenen 44 centres que atenen prop de 2.500 majors i el treball de 1.600 persones  també perilla. En total, representen sobre el 8% de volum del sector socio-sanitari.

Però no són els únics afectats i cada dia que passa la situació és més desesperada per a AERTE (Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents). Centenars de treballadors cessaren ahir l'activitat per protestar davant la greu situació que travessa el sector sociosanitari a tot l’Estat Espanyol, especialment al territori valencià, on el deute del Consell sobrepassa els 75 milions d’euros, denunciaven  la gravetat de la situació.

D’aquests 75 milions, AERTE reclama amb urgència els més de 13 milions destinats a qui pitjor ho passa: Unes 300 persones amb malalties mentals i discapacitats que estan tutelades per la Generalitat, a les quals no se’ls ha abonat res enguany.

Si s'allargara la situació podria provocar que, abans de Nadal, aquestes persones “es troben al carrer,  amb un miler de malalts mentals, 500 treballadors i una dotzena d’empreses”  ha dit la patronal, que representa el 85% d’empreses del sector de la dependència, amb 19 centres sociosanitaris a les tres províncies valencianes.

Els impagaments van provocar la desaparició de places residencials, el tancament de 9 empreses i la pèrdua d’uns 400 llocs de treball en el 2010. Ara  alerten que si el Consell manté el deute, s’entrarà en una situació crítica, que pot provocar el tancament de 200 empreses, la pèrdua de 13.000 llocs de treball i que prop de 25.000 famílies, amb un o dos dependents, perdent el dret a l’atenció.

- Segons l'Informatiu
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

A la meua sogra li tenen que pagar 76000 i pico d'euros de retrasos i eu farán, encara no meu crec fins que no eu veja, cada mes de Març de 2012 a 2015 a raó de 1.900 euros cada any, per supost, sense interesos, faltaba més.