L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 21 de novembre del 2011

Els resultats electorals del Congres a Tavernes

 

Les eleccions al Congres de Diputats de Madrid (podeu vore els resultats al gràfic que encapçala la notícia) ha suposat el triomf a Tavernes del PP. Un triomf que ha quedat un poc agredolç perquè ho fa amb una baixada de 700 vots respecte al 2008, una pèrdua en percentatge del 3%. Un resultat que confirma el que va passar en les eleccions locals quan van perdre xifres semblants de vots. És un dels partits que, com podeu vore, té una fletxa roja de pèrdua de vots i de confiança en l’electorat.
El segon partit en nombre de vots ha sigut el PSOE que n’ha obtingut 2.104 però en perd 1.600 respecte a les eleccions del 2008 i més de 13 punts en percentatge. Es marca també en fletxa roja.
Una de les sorpreses de les eleccions ha estat Compromís-Bloc, la coalició que ja va obtindre un bon resultat en les eleccions autonòmiques en aconseguir 6 diputats. Ara torna a ser la bona noticia per als valencians perquè l’escó aconseguit a Madrid serà la veu en clau valenciana i sense dependre de ningú en les Corts estatals.
Tavernes ha ajudat a aquest resultat amb les bones xifres obtingudes pel partit que lidera l’alcalde, Jordi Juan, del Bloc, que ha multiplicat per més de 4 els vots del 2008 i passa de 338 a 1410, a més de pujar en 10 punts el percentatge de vots.
Enguany Compromís-Bloc és juntament amb EU un dels dos partits que puja en la valoració dels electors vallers. EU incrementa en més de 200 els vots respecte el 2008 i en més de 2’5 punts el percentatge. Es marca amb una fletxa verda a cadascun.
Un altre partit que ha constituït una sorpresa ha estat UPyD que de 31 vots passa a 327 i incrementa en vora 3 punts el percentatge de vots. Un molt resultat a Tavernes, i a la “provincia” de València i pensem que a partir d’ara un maldecap i un motiu més de preocupació per al PP i el PSOE, partits dels quals es nodreix aquesta formació, també d’estricta obediència espanyolista.
El resultat dels altres partits no són significatius i només esmentar, per la seua presència a Tavernes, a Esquerra Republicana que encara que mínimament perd vots i percentatge respecte al 2008.
-

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona pels resultats, és agradable veure com el PPSOE perd força a casa nostra i que per fi tindrem un diputat Valencià compromès amb el País Valencià.

Ara bé, és una vergonya que la gent haja votat a un actor fracassat com en Toni Cantó. Això ens demostra el nivell cultural d'algun tipus de gent.

Anònim ha dit...

Ui diria que la font original de la fotografía (que per cert, no esmenteu) no és exactament igual.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Jo per contra si m'alegre de que Baldoví estiga al congrés, eixa es la diferencia entre nosaltres i vosaltres, penseu-ho i refleixoneu-ho.
En quant a lo d'actor fracasat, está fent un gira amb companyia propia i creant onze llocs de treball i, a més, amb molt d'exit per tota Espanya, vos convidaré quant vinga per açí.
J'aneu amb els descalificatius quant no teniu més arguments.

Així i tot, una abraçada a Compromís i EU, de part de 327 vallers i un 1.127.000 veregonyosos espanyols .

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivament la fotografia no és exactament igual i saps ben be perquè. La nostra missió no és copiar tal qual sinó donar a entendre bé la informació.

En el 2008 apareixia la coalicio amb el nom antic i com si fora una coalicio diferent. El mateix passa amb ER.
Simplement hem posat a la columna del 2008 on tocaven anar. I pensem que guanya en comprensió.

No anàvem a posar Compromis-Q en 2011 i com a una cosa diferent i diferenciada Bloc-IdPV-EV en el 2008 quan és la mateixa coalició. I igual en ER. Y eixes coses pensem més que son una falta de desconeixem de l'ABC (edicio general) que del que són en realitat.
I la font ja l'hem esmentada. Era l'unica que vam trobar ahir que donava les dades de Tavernes quan ho varem redactar. Això no canvia els resultats.

Anònim ha dit...

Enrique Estruch Ferrando, nosaltres també ens alegrem que hi hagen més partits que trenquen el bipartidisme que ens volem imposar.

Ara això no lleva i convindrà que UPyD, com li diuen alguns comentaris, de partit valencià i d'obediencia valenciana estricta res de res.

Anònim ha dit...

Soc votant del partit popular i espere que Mariano Rajoy comence a buscar solucions i no fassa com Jordi Juan que el unic que fa es donar la culpa al antic govern i solucuions ninguna.

LSP ha dit...

Si jo fos votant del Partit Popular, com a mínim denunciaría a tots els corruptes que hi ha en eixe partit, a Tavernes, a la Generalitat i al PP de tot arreu.
Per que un partit al govern pot fer-ho millor, pitjor, agradar o no agradar, però els corruptes sols tenen un lloc i eixe lloc és Picassent. A no ser que tu sigues un dels esmentats i et vaja a la parà. Salut.

Estruch ha dit...

Anónim de les 11:58 evidenment no som d'estricta obedencia valenciana ni eu hem pretengut mai, ni ens definim com un partit valenciá, som un partit espanyol, federalista, progresista i laic , gracies per les teues felicitacions, que abunde la gent tolerant amb els altres com tú i que, entre tots, acabem amb la nefasta llei d'hont que fomenta el bipartidisme.
A vore si Baldoví convenç d'acó a CIU, BNG, ERC, CC i PNV, i tots junts més IU fent força i fem canviar la llei, que ningú pacte res amb el PP a la resta d'Espanya si no eu fan, i ahí entren CIU i ERC en Catalunya i CC a Canaries.

Estruch i Ferrando ha dit...

Moltes gràcies, moltes gràcies a tots els vallers : gràcies per haver multiplicat per deu, de 31 a 327, els nostres resultats de fa quatre anys a Tavernes.

Si això eu hem conseguit treballant mitja dotzena de persones, que no conseguirem quant hem sigam deu vegades més? Erem un projecte, ara som una realitat.

Des de açí anime a totes eixes persones a qu' ens unixquen a nosaltres en esta fructífera tasca que hem escomençat uns pocs a La Valldigna, on hem multiplicat per casi el mateix múltiple els resultats a Barx, Benifairó i Simat.

Ens podeu trobar a la plana del partit UPyD.es

GRÀCIES DE NOU A TOTS.

Felicitar especialmente también a mis compañeros de partido Vicente de Oliva i Lidon de Gandia, que han multilplicado por 8 sus resultados, i a Pepe de Xeresa que ha multiplicado por ¡¡¡15 veces!!! sus votos , enhorabuena, fenómeno, y que además han conseguido todos ellos unos magníficos resultados en el resto de La Safor, pateándose los pueblos vecinos.