L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 23 de novembre del 2011

Ja comencen les politiques de Rajoy i del PP: Les retallades en Educació al País Valencià afectaran a l’economia familiar




Les ajudes públiques per a la compra de llibres, el transport o el menjador, seran reduïdes en els pressupostos de 2012. Aquest és l’anunci que ha fet dos dies després de les eleccions generals el conseller Ciscar.

Noves retallades arriben a l’àmbit educatiu: el bonusllibre deixarà de ser universal a partir de 2012,  una mesura  que afectarà l’economia de milers de famílies valencianes. Dos dies després de les generals sabem que no es percebran els 105 euros per alumne, que s’havien de donar pel pagament dels llibres. Unes ajudes que enguany encara no han estat abonats pel Consell als llibreters, que són qui realment han pagat els llibres a les families. 

El conseller ha avançat que estudia retallar altres ajudes públiques, com el bonus infantil, el transport escolar i les beques de menjador. Després d'anys d'estar repartint diners indiscriminadament tant a les famílies amb menys recursos com a aquelles que més tenen, cas de pagar el transport a les que viuen en les urbanitzacions de luxe al voltant de les grans ciutats, ara “les ajudes han de ser per als més necessitats”, afirma Ciscar.

El conceller també ha dit que es destinaran 130 milions d’euros dels pressupostos de 2012 per a “complir el compromís, d’eliminar aquesta legislatura, les instal·lacions escolars provisionals”, o siga els barracons.
 
Al límit pels impagament d’Educació

Mentre el conseller Ciscar anuncia les actuacions per a 2012, els directors dels centres públics de secundària i primària de València denuncien estar “al límit” d’una situació econòmica que no poden continuar suportant, ja que la Conselleria només els ha pagat el corresponent al primer quadrimestre de l’any. 

La Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de València ha afirmat que la conselleria està traslladant els seus problemes als centres al demanar-los que completen, amb els seus diners, les beques per al menjador, destinades als alumnes que no han obtingut l’ajuda per al present curs acadèmic. 
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I a les xicotetes empreses, als profesionals, als treballadors,als autónoms...segur que als grans i poderosos, ni fu ni fa.

De retallades i resecions ha dit...

Tota la gent d'Espanya que ha votat al PP no ho haguera fet si saberen els desastres que han fet ací. Si la política a nivell estatal ha de ser la mateixa que al País Valencià, podem anar preparant-nos. La sanitat serà tercer mundista, com l'hospital de gandia; cada vegada hi haurà menys mestres i més barracons, construir una escola? ni de conya! La llei de la depèndencia serà això, una llei, un ent abstracte sense cap tipus d'aplicació real. La gent no veu que les retallades sempre afecten als mateixos? A les famílies treballadores. Ells continuaran gastant-se els diners en campionats de golf, de paddel, d'hípica, copes amèriques, F1, visita del seu Papa, una clotxina super gegant i cutre que val un potosí i no se sap per a què s'utilitzarà perquè, a més, està plena de goteres, es gastaran diners amb els seus amics com ara Calatrava que cobrarà vora els 18 milions, un bon sou per un projecte tenint en compte que mai es durà a terme; tenim consellers que desvien diners destinats a ONGs per comprar inmobles a la ciutat de valència, diners per a ONGs senyors!! Si penseu que amb l'arribada de Mariano Rajoy al capdavant del govern la crisis s'erradicarà, disculpeu-me que ho dubte, sabreu que es farà del mode més senzill i menys agresiu per als seus, retallant en les economies familiars i reduint la capacitat adquisitiva dels treballadors, doncs els impostos indirectes no seran augmentats, així que les grans fortunes continuaran essent això: grans fortunes. Tanmateix me n'alegra molt veure com la credibilitat de la gent al País Valencià vers el PP, comença a decaure, ja hem sufrit prou la tirania política sectarista i unidireccional d'aquest partit prou de temps, no vos pareix? És gratificant veure que mentre a tota Espanya el PP augmenta el nombre de vots, al País Valencià comença una esperançadora reseció en vots peperils. Serà aquest el principi del fi? i'm a believer!!