L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 25 de novembre del 2011

L’alcalde, Jordi Joan, va assistir ahir a Cullera a la presentació de la campanya de sensibilització de violència de gènere, dins del marc del Projecte Iceberg, del qual forma part Tavernes.




L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, va acompanyar al conseller de Governació de la Generalitat, Serafín  Castellano, la secretària autonòmica de la Conselleria de Governació i els alcaldes de Cullera, Ernesto Sanjuán, i de Sueca, Salvador Campillo, en l'entrega dels  diplomes a les coalicions de voluntaris del Projecte Iceberg de les localitats de Tavernes, Sueca i Cullera.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, va estar acompanyat oficialment per l’intendent en cap de la Policia Local, Miguel Chofre, donat que Tavernes participa en aquest projecte pioner i  les accions són coordinades i guiades per la Policia Local. 

El Projecte Iceberg del qual forma part Tavernes pretén trencar el silenci al qual els maltractadors sotmeten les seues víctimes, donar-los suport i recuperar el veïnat com a mitjà d’ajuda i denuncia de situacions de maltractament. Compta amb recursos com metges, psicòlegs  i altres a escala econòmica, laboral, jurídica o educativa per a valorar de manera individualitzada les necessitats i riscos personals de cada dona.


Tavernes hi participa en el projecte al costat de Sueca, Cullera i també hi ha ciutats de França, el Regne Unit i Bulgària per tal de poder aconseguir un model vàlid i adaptable per a tota Europa.

Pautes d’actuació

Considerem interessant que els veïns i veïnes de Tavernes sàpiguen que davant la possible detecció d’un cas de maltractament s’ha de parlar amb la víctima en la intimitat i proporcionar-li la confiança suficient perquè trenque el seu silenci i ho denuncie. 

En cas que la víctima negue el maltractament, si hi ha sospites clares de patir algun tipus de violència, s’acudirà a Policia Local, on voluntaris i professionals aconsellaran què fer davant cada cas concret. Caldrà sempre recórrer de forma immediata a la Policia Local en els casos greus i evidents.
-