L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 15 de novembre del 2011

Les comportes del canal de defensa contra les avingudes del Xúquer estan ja operatives després d’uns anys d’abandó



El govern municipal ha deixat operatives les comportes del canal de defensa contra les avingudes del Xúquer després d’haver eliminat l’arena que impedia el desaigües a la mar i haver fet un repàs i manteniment general de tots els aparells que calen per alçar-les.
L’actuació arriba després d’alguns anys d’abandó i de falta de manteniment. Ara, el nou govern municipal ha procedit a retirar l'arena acumulada a les dues bandes del canal, una arena que impedia l'obertura de les comportes i les deixava pràcticament inservibles en cas d'avinguda o de fortes pluges.
Al mateix temps, s’ha fet una revisió i manteniment general dels mecanismes i maquinària d'obertura i tancament de les compartes, així com de neteja i engreixat de les cadenes que serveixen per a pujar-les.
Les fotografies parlen per elles soles. A la primera foto, adalt, podeu vore quin és l’estat ara de les comportes, lliures d’arena i, al costat com estaven abans. A la segona fotografia, davall, podeu comprovar la diferència d’una maquinària completament lliure de rovell i ben engreixada i al costat com estava abans. 

El govern municipal, amb aquesta actuació, corregeix una deficiència de temps passats i soluciona els greus problemes que tenien les comportes derivat de la falta de manteniments dels últims anys.
L’actuació de l'Ajuntament ha hagut d’esperar un temps fins a tindre els permisos de la Demarcació de Costes del Ministeri de Medi Ambient, un tramit preceptiu per estar siutades les comportes en zona d’afecció marítima. Les Les obres s’han efectuat nomes rebre el permís.
Els agricultors de Tavernes poden sentir-se tranquils en comprovar que el govern municipal vetla pels seus interessos i pels de la població en general.
 I hem de suposar que també quedarà ben tranquil·la l’oposició municipal  que, mira per on !, en el ple d’octubre, i de manera incomprensible per tal com havien deixat el canal i les comportes, no paraven de recordar al govern de Jordi Joan i en especial a la regidora d’agricultura, Carmen Canet, que calia netejar el canal i les comportes. 
-

8 comentaris:

Anònim ha dit...

jeje, pero que torpes sou. Ara voreu el primer temporal on va tot a parar.
Que vos ha costat la factureta de la màquina. Tirar els diners.

Anònim ha dit...

Ho ha pagat el rei moro.

Anònim ha dit...

Ara ols falta fer el mateix a l'avió de formigo que hi ha al llac de la goleta q encara fa mes any q esta abandonat. L'ultima riuada tingueren q ser els propis veins els q llevaren l'arena amb aixades per poder desavauar d'aigua la goloeta

La Cotorra de la Vall ha dit...

L'arena de dins de l'avió, és a dir la canal subterrània que va des de la comporta del llac fins al mateix avió es va netejar el passat estiu, com ací vam informar.
Homes de la brigada,amb cabassos i llegons, van traure tota l'arene que hi havia acumulada.

Fes una recerca o repassa els mesos d'estiu i ho trobaràs.

Ú de la sardina ha dit...

Ja era hora...

Un de la Goleta ha dit...

Pues dóna gràcies a qui corresponga perquè si fora pel PP encara estarien igual.
Quants anys feia que no les repassaven? Tres, quatre...
A mi em comentava un de la brigada que ja ni se'n recordava.

Anònim ha dit...

Enhorabona per la reparació, però cal denunciar que l'empresa que hi ha fet desconeix completament el treball en ambient de costa.

Els materials emprats es rovellaran en poc temps. Per què no han utilitzat els materials adequats? Preu, desconeixement, poc nivell tècnic?

La Cotorra de la Vall ha dit...

No és per res però com nosaltres no som tècnics no podem asseverar o negar les seues informacions. El comentari queda publicat.

Però mentrestant: ¿Perquè no ens informa més a nivell tècnic i ens explica en què es basen les seues observacions? També podria dir-nos els materials que calia usar, etc.

A nosaltres, veient el que veiem no ens sembla que hi ha cap canvi, simplement la neteja, més neteja i una bona engreixada dels aparells de pujada i baixada, que falta feia.

Esperem els seus aclariments. I gràcies de bestreta.