L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 29 de novembre del 2011

Som la tercera autonomia amb més dèficit


El País Valencià es el tercera autonomia espanyola amb el dèficit més elevat, en situar-se en el 2.32%, quan l'objectiu fixat pel Govern d’Espanya per al conjunt de l'any és el 1,3%. La valenciana només va ser superada per altres dues regions governades també pel PP, Castella-la Manxa (4,84%) i Múrcia (3,03%).

La nostra autonomia té un dèficit del 2’32 % i això vol dir que la Generalitat registra un desequilibri en els seus comptes de 2.432 milions, que és quasi el doble que la mitjana,   1,19%.  El dèficit és conseqüència d'un desfasament entre les despeses no financeres (10.595,8 milions) i els ingressos (7.929,3 milions).  Tot i això, el Consell renunciarà a 75 milions pels avantatges que es dóna en l'impost de patrimoni a les grans fortunes. 

Aquestes dades són ja gestió ja del nou president, Alberto Fabra i les xifres posen en qüestió el Pla de Reequilibri aprovat pel Consell amb el beneplacit de Madrid gràcies al compromís adquirit de retallar 1.800 milions, inclòs el sector públic. No obstant això, no només ha reduït el seu dèficit sinó que l'ha augmentat respecte al segon trimestre, i ha passat del 1,92% a l'esmentat 2,32%. I això que l'execució de setembre no incloïa la factura de farmàcia, uns 140 milions.

Totes les comunitats autònomes, excepte el País Basc (+0,60%), registren un saldo negatiu i sis incompleixen l'objectiu del 1,3%: Castella-la Manxa (4,84%), Múrcia (3,03%) la Comunitat Valenciana (2, 32%); Extremadura (1,98%), Astúries (1,57%) i Catalunya (1,34%).

- Extracte de la premsa d'avui
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Unixte al canvi....dia el PP, a mi que no m'esperen...

GEKKO ha dit...

Si la previsió és tindre un dèficit de l'1,3% i estem en el 2,3% això vol dir que hem de seguir amb les retallades per tal d'aconseguir l'objectiu marcat per l'administració central que, al mateix temps, ha adquirit una serie de compromisos amb l'UE.
Per tant hem de seguir retallant i guanyant en austeritat. On retallem?
Vosaltres mateixa.

Indesidenter ha dit...

Sanitat, Educació,Obres Públiques i Dependència-Prestacions Serveis Socials, principalment.

Les "juergues i saraos", com diu Morera, coneguts oficialment com a "grandes eventos" eixos ni tocar-los!!!