L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 7 de desembre del 2011

Compromís denuncia qu el Consell Valencià ha manipulat les estadístiques per a justificar la retallada en prestacions sanitàries. La Generalitat ha eliminat 262 llits als hospitals valencians per estalviar-se diners.


Fabra i Rosado semblent contents i pagats per tal com va la sanitat

El departament de Sanitat de la Generalitat asegura que ha estalviat des de l’octubre 2 milions d’euros després de tancar 262 llits als hospitals públics valencians. L’informe oficial indica que l’eliminació ha estat posible pels “baixos índex d’ocupació",  però Compromís ha explicat que quan hem damanat l’informe “ens han fet arribar un pamflet infumable que inclou manipulacions estadístiques i que en cap cas justifica el tancament de 262 llits hospitalaris".

El Consell diu que hi ha desocupació hospitalària  i el conseller de Sanitat, Luís Rosado, ha assegurat que “l’ocupació hospitalària arriba al 80%”, però les llistes d’espera al territori valencià no han disminuït, sinó tot el contrari. Les últimes xifres publicades pel Ministeri de Sanitat situen la Comunitat Valenciana a la cua del nombre de llits per ràtio de tot l’estat espanyol. 

“El problema és que el PP creu que quan hi ha 15 llits buits en un hospital eixes places hospitalàries ja no són necessaris, i no tenen en compte que els llits mai han d'estar al 100% coberts perquè s'ha de poder afrontar possibles accidents, possibles epidèmies o altres contingències que es poden presentar i que no es poden preveure" ha afirmat la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra. 

Mentrestant, Oltra ha recordat que el pressupost destinat a les empreses de caràcter privat que gestionen alguns hospitals públics, continua augmentant. “És immoral que el govern del PP retalle en la sanitat pública mentre augmenta el que li paga a les empreses privades que gestionen alguns hospitals públics.  Tampoc ha eliminat l'organització d'esdeveniments improductius i continua mantenint una impressionant xarxa clientelar de gent amb padrins que cobren de l'erari públic" ha denunciat Oltra.

- Segons L'Informatiu
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

A gandia ja están amb els llits "C" = tres per habitació, i mentres, el nou hospital parat i els que ahí en treballat, arruinats per no cobrar de la consellería... apuntat al canvi.