L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 14 de desembre del 2011

Compte enrere per al Festivern



 Obrint pas

Tal com s'acosta el Cap d'Any pren més ressó la celebració a la nostra ciutat del Festivern. Són molts llocs de la xarxa els que s'ocupen i s'ocuparan del Festivern. Tavernes està al bell centre, al nucli, de la música en valencià. Com a prova, reproduïm integrament, la noticia que publica un dels diaris digitals més importants en la nostra llengua: L'Informatiu.

El festival que marca l'inici de l'any al calendari de la música en valencià repeteix enguany a La Safor, i, de nou, amb Obrint Pas com a cap de cartell. Tavernes de la Valldigna acollirà un certamen que enguany no ha comptat amb els problemes institucionals de la darrera edició
Amb el parèntesi de 2009, el Festivern ja fa anys que s'ha consolidat com una de les opcions favorites perquè els seguidors de la música en valencià passen la nit del 31 de desembre. L'edició d'enguany, a priori, ofereix poques novetats respecte a la passada edició: Obrint Pas repeteix com a cap de cartell i La Safor tornarà a convertir-se en la seu del festival. 

Això sí, una ullada més a fons evidencia més d'un canvi. De Gandia, a on aterrà a última hora en 2010 a causa de la negativa de l'Ajuntament de Sagunt (del PP) a albergar-lo, el Festivern passa enguany a Tavernes de la Valldigna, un municipi amb alcalde presumptament afí, Jordi Joan, del Bloc. I si en anteriors edicions el festival durava només una nit, esta vegada s'allargarà durant dos jornades.

El Festivern servirà per acomiadar per sempre un grup mític com Voltor i per celebrar el gran any d'Obrint Pas

El dia 30 de desembre, obriran el foc Feliu Ventura i Arthur Caravan. El xativí presentarà a Tavernes el seu darrer disc, Música i lletra, acompanyat pel guitarrista Borja Penalba, mentre que els alcoians tornaran a interpretar al complet el seu espectacle de versions Si t'arriba el dematí, un recorregut per la música en valencià que, com hem destacat a l'Informatiu en diverses ocasions  és una de les propostes més interessants sorgides els darrers anys a les nostres terres. Eixa nit tocaran també Atzembla, Termofrigidus i Voltor. Serà un concert especial per a estos últims, que s'acomiaden per sempre dels escenaris, després d'haver-se convertit en una de les propostes més importants al llarg de la història del metal valencià. 

El dia gran del festival serà com sempre el dia 31, que començarà a la una del migdia amb la presentació del projecte de l'Arròs Movie a càrrec del col·lectiu Compartir Dóna Gustet. Els primers a actuar seran els Arrap, guanyadors del darrer Premi Ovidi al grup revelació, i Panoràmix, un dels grups mítics del punk en valencià. Els seguiran, passades les campanades, La Raíz -que enguany s'han recorregut mitja península presentant La hora de los rebeldes-, La Pegatina, New York Ska-Jazz Ensemble i Obrint Pas, que tancaran de manera immillorable un 2011 històric per a ells -amb gira per Japó inclosa-. 

Com ja és habitual, el Festivern torna a comptar enguany amb una zona d'acampada per als assistents, un torneig de futbol i la possibilitat de comprar-hi el sopar. Les entrades es poden adquirir des de fa uns dies al web “Productes de la Terra” i a diversos punts de venda físics, com el CSB Terra, El Racó de la Corbella o l'Octubre CCC.

- Text i fotografia: L'Informatiu
-