L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 19 de desembre del 2011

De transparencia res de res: La Generalitat i el seu president, Alberto Fabra (PP) amaguen els tractes de Camps amb Urdangarín.



Urdangarín ha basat els negocis en "l'eix de la prosperitat" del PP

 La transparència, estendard del govern de Fabra, sembla quedar-se només en paraules. Així, EUPV, ha vist com se li ha denegat la documentació sol·licitada respecte a les jornades Valencia Summit organitzades per l'Institut Nóos i que actualment estan immerses en una investigació judicial. 

El govern d’Alberto Fabra li ha negat al grup parlamentari d'EU la documentació esmentada quan el gendre del rei Juan Carlos, Iñaki Urdangarín, n'era el responsable. La Generalitat continua així amagant la informació sobre aquestes jornades que es van realitzar els anys 2004, 2005 i 2006, quan “l’home dels trages” Francisco Camps era encara President del Consell. El fet no concorda amb la política de transparència que es predica a la Generalitat des què l'exalcalde de Castelló va arribar al màxim càrrec autonòmic.

La negativa la va donar la consellera de Cultura, Lola Johnson, justificant que els s'entregaren a la Policia Judicial per l'empresa pública Cacsa. Però sembla més factible que la policía se n’emportara una de còpia i que en l’empresa es quede una altra copia o l’original. No cal ni dir que els grups parlamentaris tenen dret a d’accedir d’acord amb l’article 12 del reglament de Les Corts. 

EU ha dit que el govern de Camps ja negava a l’oposició de manera reiterada els contractes de la Generalitat amb empreses de la trama Gürtel “i posà la mateixa excusa, atenent aleshores que aquesta documentació estava en un procés judicial”. 

L’ impediment a la tasca de control de l'oposició deixa palesa, en opinió d’aquesta formació,  la por del Consell a mostrar un expedient que possiblement demostra les irregularitats en els pagaments a Urdangarín”. A més, “la transparència de la què es jacta Fabra és una mentida, perquè l’opacitat en les institucions en les què el PP governa continua sent la norma”. 

El Tribunal Superior de Justícia de la CV va emetre una sentència que obligava al Consell a entregar a l’oposició els contractes de Gürtel, una fet que ara pot tornar a pasar.

- Basat en L'Informatiu
-

-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Es per sentit d'estat, el rei es el cap del estat i hi ha que perservarlo el máxix possible d'aquest escandol i amb ell l'imatge d'aquesta Espanya ja tan plena de corruptes.

Anònim ha dit...

Anònim, no creus que es tenir més sentit d'estat llevar els drets feudals anacrònics i instaurar la república?

Quin sentit té en ple segle XXI mantenir a costa de tots a ducs, comtes, reis i demés púrria parasitària?

Coherència, per favor.

Anónim republicá però juancarlista ha dit...

Tens raó però al igual que per el be comú tinguerem que tragar amb una consntitució amb ciudatans de primera i de segona,avorem de tragar una temporadeta més amb la monarquía, doncs de moment seguix seguent una figura d' estabilitat i seny. Quant no siga així, con sa huelo, cama.....