L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 23 de desembre del 2011

El govern municipal vol que els veïns participen en la presa de decisions i amplia el Reglament de Participació Ciutadana del 1990 amb la introducció del Fòrum de Participació


El Reglament Municipal de Participació Ciutadana existeix des de 1990 a la nostra ciutat. Sí, com llegiu des del 1990, encara que ha estat prou oblidat i sobre tot les últimes legislatures. Ara s’ha modificat per a introduir-hi la figura del Fòrum General de Participació Ciutadana i complir així un dels objectius principals del govern municipal actual: implicar activament els veïns en el dia a dia del consistori. 

El Fòrum de Participació servirà a l’Ajuntament per a conèixer en temps real l’opinió dels ciutadans respecte a les polítiques que estiguen duent-se a terme i ha de servir per a engegar tot allò que des del punt de vista dels ciutadans és important per al bon funcionament del poble. Recollir idees i propostes per a millorar aspectes de la ciutat és un dels objectius i, com no, aconseguir més transparència i més democràcia.

La Cotorra ja va publicar l’aprovament de la creació d’un Fòrum General de Participació Ciutadana. Ho podeu vore ací:


http://lacotorradelavall.blogspot.com/2011/12/el-plenari-aprova-el-forum-de.html


i ara, us oferim una ampliació i més detalls.

Fem un poc d’història

El Reglament de Participació es va aprovar en el plenari del 5 de novembre de 1990 i va ser modificat el 12 d’agost de 2002. L’any 2008 la Llei de Participació Ciutadana va aportar noves figures de participació, com ara els fòrums ciutadans, i el 3 de juliol d’enguany la figura del fòrum general. És per això què, el govern municipal l’ha modificat per introduir les noves figures en el Reglament Municipal i així es marquen les bases d’aplicació real que fins ara no havia tingut.

Una de les primeres tasques fetes pel govern municipal ha estat treballar per a complir el títol primer, el referent a la informació municipal, tal com es va aprovar en 1990. S’hi indica clarament que l’Ajuntament informarà la població de la seua gestió a través dels mitjans de comunicació social i mitjançant,  l’edició de publicacions, fullets, bans, col•locació de cartells, tanques de publicitat, projeccions de vídeos, organització d’actes informatius, edició d’un butlletí informatiu municipal, etc. Algunes d’aquestes accions ja ha començat a fer-les el govern municipal. 

Arribats ací hem de recordar les critiques negatives, fins i tot amb desqualificacions personals, vessades davant la creació d’una plaça a temps parcial que precisament té com objectiu dinamitzar i posar en pràctica TOT EL QUE S’HA APROVAT DES DEL 1990. El govern municipal nascut de les eleccions del 22 de maig no ha inventat res de nou: du a cap i posa en funcionament el que estava aprovat i que no s’havia iniciat. I això pensem, i ho diguem clarament, ha de repercutir en una política de transparència municipal, totalment contrària a l’opacitat. I no cal dir que l’opacitat en la gestió municipal porta de rebot porta a un desinterés ciutadà en no sentir-se responsable ni copartícep de les accions de govern. 

La política a seguir quant a informació ciutadana, i tot el que comporta (publicacions, premsa, ràdio, cartells, BIM...), ho tenia aprovat l’Ajuntament de fa temps. Tema a banda ´s que no s’havien posat en pràctica molts aspectes i això pensem ha resultat més evident en les últimes legislatures, quant fins i tots òrgans de participació ciutadana existents, cas d’alguns Consells Assessors, no es constituïen. 

Cal transparència i participació, per implicar els veïns. L’opacitat en un govern municipal no és aconsellable perquè a la llarga porta a accions de govern no compreses ni compartides pels veïns i el que és pitjor, de vegades poden naixer problemes. Alguns són massa coneguts per haver succeït en altres llocs, i hem sentit parlar als mitjans de pressumpta corrupció, tràfic d’influències, tracte de favor...  Massa exemples hi ha en la premsa diària i, fins i tot,  ara en judici.

Forum General de Participació Ciutadana

El Fòrum General de Participació Ciutadana té com objectiu debatre i aconseguir conclusions sobre els efectes d’una política pública. Estarà format per ciutadans i persones expertes en la matèria, a fi de dotar-los de major rigor tècnic i objectivitat. L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan ha destacat que “estem complint els nostres compromisos de fer una política més participativa perquè estem convençuts que en una democràcia real el ciutadà té dret a participar en les decisions que es prenen en el seu poble. Els veïns tenen el dret a participar en la vida política de la ciutat i nosaltres, com a governants, tenim l’obligació d’escoltar-los”.

El Fòrum estarà dividit en diferents taules: a) Taula d’Economia, Foment Local (Turisme i Ocupació) i Comerç; b) Medi Ambient, Ordenació del Territori i Protecció del Patrimoni Natural; c) Mobilitat, Espai Públic i Trànsit; d) Agricultura; e) Serveis Públics (Educació, Benestar Social i Sanitat) i f) Cultura, Esport i Joventut. Cada taula estarà presidida per un membre elegit democràticament entre els seus components, que actuarà d’enllaç entre la taula i el Fòrum General.

La composició del Fòrum General serà la següent: president, el regidor d’àrea corresponent; vicepresident, un regidor de l’Ajuntament; secretari, un tècnic del departament de Foment Local; i, com a vocals, els presidents de cada una de les sis taules.


-

14 comentaris:

Anònim ha dit...

ALGO SE ESTA MOVIENDO EN TAVERNES.

Hay muchos ciudadanos en general, y de Tavernes en concreto, que no están contentos con lo de siempre, de que en Tavernes desde las últimas elecciones sólo oyamos el " y tú más" entre PP y tripartito, que la oposición no sea constructiva y que el gobierno no cuente con esta, el último ejemplo lo tenemos en Vergeret, venga tirarse mierda unos a otros , en vez de cogerse del brazo e ir todos juntos con una propuesta o unas alegaciones conjuntas y al mismo tiempo, en vez de acusarse mútuamente de ser los culpables del problema.

PUES YO LES DIGO :

No solo los ciudadanos se pueden presentar a unas elecciones sí o sí en un partido, caben también las agrupaciones ciudadanas, en Tavernes sólo 500 firmas y 20 candidatos.

En las últimas locales los independientes recogieron más de 550 votos.

Y algunos estamos dispuestos a promoverlas:
si algún/a concejal/a está dispuesto a unirse a nosotros antes de que la mierda le llegue al cuello, los hay que se van a ahogar y pronto, tanto en el gobierno como en la oposición, en cuanto se aclare quién llevó la denuncia de lo de Vergeret a los medios de comunicación, estamos cerca, muy cerca, de saberlo y lo haremos público, no lo dudeis.

El que avisa no es traidor.

Anònim ha dit...

El govern no ha llançat merda contra ningú. Menuda diferencia les notes de premsa del PP i les del govern. No conec cap nota del govern en els diaria que es clave, critique o mal parle del govern anterior.
I les notes del PP son totes llenya, critiques i ganes de fer la guitza.
Nomes he vist per ara les ganes d'informar al poble de la realitat em què ens ha deixat el PP, de l'economia, del folló de l'aparcament i de la piscina, com han fet.... si això és llançar merda, que vinga més merda, que jo vull estar assabentat de les coses!

No vull estar tant net, com hem estat els darrers anys, que el PP no informava de res.

Anònim ha dit...

Si és una filtració, que això no n'hi ha qui s'ho crega, li farem a l'autor una estatua en mig del carrer perquè gracies a això hem sabut com actuava i obrava el PP.

I damunt ara el PP posa un recurs contra el pla de laminació que soluciona eixa burrada de construir en zona inundable i l'altra burrada: no haver dedicat els terrenys que tenien en la circumval·lació.

Anònim ha dit...

L'enllaç no esta operatiu. Voldria tindre més informacií

Anònim ha dit...

No ha sigut una filtració, han segut dos persones concretes i discrepe en fer-los una estatua, hi ha que correlos a gorrasos donat el mal que li han fet al poble amb eixa filtración intencionada.
Acás cregueu que Eugeni amb una cridadeta de telefon al Canal Fabra no ha sabut de seguida qui han sigut aquestos 2 pájaros?
Ja eixirán,ja, però del poble a tota carrera, i alguns deixaran una cadira buida...

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Un diez para el foro de participación, participé en las tres mesas y sabe Carina que puede contar conmigo en lo que necesite en estos y otros temas que sean beneficiosos para que el pueblo participe actívamente, que es lo que al fin y al cabo pedimos desde UPyD, empezando con la elección directa de alcalde y concejales en listas abiértas: más democracia y participación directa, no cada cuatro años, del ciudadano.

Anònim ha dit...

Senyor Estr.... vull dir senyor anònim: No m'ho crec això de la filtració. I més quant si són sentències publiques i que afecten a tanta gent, sempre es parla.
A més a vore si sabem ja d'una que una filtració seria dir una cosa abans que fora pública, que no seria el cas. Les sentencies són publiques i s'ha sabut la situació després de la sentencia.
A la llarga s'haguera sabut tot, però jo ho tinc clar: el PP ho ha remogut amb al·legacions i recursos, contant-to primersa les ames de casa per posar-se la medalla i després publicant-ho en "bufaors" i "diaris" i en la premsa comarcal.
I los "chicos de la premsa" que fa uns anys publicaren la multa ho veuen, se'n recorden que no era un cas acabat i que estava pendent d'un recurs. Com esta pendent de recurs el tema solars de la fabriqueta de plegables i eixira en el seu dia.
I tirant del fil, i tots sabem com se les gasten els periodistes que fan jutjats i successos, ¡ Catarroja descoberta!.
Es el PP qui mou el tema i els periodistes del Levante, no Canal 9, arriben a on arriben: fins el cap i a explicar-nos la veritat.

I els haurem de donar gràcies, perquè si es fa el projecte serà per això, perquè interés per banda del PP no hi havia cap, i haurien remogut el cel i la terra perquè "el tripartito" no fera el projecte.
El problema està que ara el poble sap la veritat i qui va fer l'empastrà, i cada volta que parlen en contra, queden pitjor i si no es fa, tots sabrem a qui tirar les culpes.
I això de la baixà dels preus per la noticia son bovades: Els preus ja havien abaixat abans de saber-se tot i si no que m'ho diguen a mi, que em van oferir a l'estiu passat un pis a estrenar i cotxera sobre el 35 % menys del preu que tenia en el 2009.
Quant es faça la canalització i la crisi s'acabe, pisos cap amunt!

I jo sóc dels que pensen que la noticia en premsa beneficia el projecte, perquè el PP no va a consentir que estiga tant present una il·legalitat, feta per ells, i més i ho poden solucionar i el projecte esta contemplat com urgent.

Estruch ha dit...

Que yo sepa solo, he hablado del foro de participación, igual tengo doble personalidad y no me acuerdo de lo otro: yo cuando algo tengo que decir de esto lo hago a la cara y no como vosotros, que desde el anonimato hasta queréis poner en mi boca para crear polémicas lo que os conviene. Esto es yá , con perdón, la hostia.

Anònim ha dit...

Un 10 per l'explicacio de l'anonim de les 14.10. Si es que mes clar, aigua.

piscino ha dit...

Enrique, cada vegada que obris la boca, bé com anònim, bé com a Enrique, en castellà diríem "vaya tela".
I aram quan t'has autoproclamat el "vengador salvapatries" local, caldria dir que qui no vulga pols, que no s'arrime a l'era.

Estruch ha dit...

Piscino, "vengador salvapatries"? En tot cas vengarme de qui? en pots vore per ahí en gent de tots el colors, no tinc enemics polítics, sols adversaris i quant arriven les eleccions.
I lo de salvapatries, deixau per a eixos dos que després de fer public lo de Vergeret, volen ser aixó, es que van a salvar al poble del mal que ells mateix han creat .
No he eixit mai de l'era, estaba quiet per raons alienes.
En quant a la tela, eixa tela a cada vegada es mes gran i mes espesa.
Bons nadals i prosper any nou, en el que seguirás sentint parlar de mi , aixi que tila i bicarbonat, però compral en grans cantitats, et va a fer falta a tu i altres més.

Enriquito ha dit...

E. Estruch Yo Me Lo Guiso, Yo Me Lo Como. Deixeu que este home faça a Tavernes i veureu, i veureu...

Anònim ha dit...

Si passarà com tots els lloc on diu que ha estat: UCD, UV... ja vegeu com estan eixos partits.
LLàstima de UPyD a Tavernes, però acabarà prompte perquè al final no el votaran per a l'executiva i en pau.
I pel que es veu tampoc Enrique Estruch vol reconéixer que el PP i les seues ànsies de fer mal al govern actual amb la presentació d'eixe recurs li va recordar al diari Levante-EMV el tema Vergeret i el va posar sobre la pista de la resolució del contención que va presentar l'Ajutnament aquell temps contra la multa.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sr. Estruch:

Vosté té un blog on pot publicar el que crega convenient. I per tant, allí siga vosté responsable de les seues noticies.

Ja vam tindre un problema en el tema de les farmàcies i no volen tornar a repetir.

El pa, pa i el vi, vi. Sense rodejos.