L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 1 de desembre del 2011

El PP blinda els contractes de Calatrava i impedeix una proposta de Compromís de crear una investigación.



Calatrava i el president Fabra

El president Fabra va prometre que hi hauria transparencia al Consell Valencià però la realitat és una altra: d’ençà que és president, el Consell ha vetat la creació de comissions d’investigació del Brugal, de les presumptes irregularitats de Blasco a la conselleria de Solidaritat i del tràgic l’accident del Metro. I ahir, com ja és costum, també vetà la petició de Compromís de crear una comissió auditori per tractar els polèmics contractes de Calatrava.

Ahir el resultat va ser: Vots a favor de crear la comissió tota l’oposició; vots en contra el PP. Els arguments per a votar en contra, en paraules del PP, és que la proposta de Compromís només volia “demonitzar un dels arquitectes més importants". 

O siga, que segons el PP, “demonitzar” significa voler saber per què i en concepte de què Calatrava ha rebut més de 150 milions d’euros en honoraris per part de la Generalitat, una xifra que pot ser molt superior perquè només dos contractes han eixit a la llum i damunt els sobrecostos han sigut la constant en totes les construccions de l’arquitecte a la Ciutat de les Arts. El Palau de les Arts –que ha passat a ser un saló que es lloga per a bodes- va ser adjudicat per 84 milions d’euros i finalment ha costat al voltant de 400 milions d’euros. I en conjunt, el cost de la Ciutat de les Arts supera els 1.200 milions d’euros, el que costen 10 hospitals com La Fe.

El Consell no vol "interferir"

La negativa d’ahir a la proposta de Compromís se suma a la llarga llista de boicots realitzats pel PP a tots els intents d’investigació impulsats per l’oposició. Només s’ha acceptat la de la CAM, però poca cosa es pot esperar de la posición del PP que ahir, ja votava en contra de la proposta de Compromís perquè el Consell es presente com a acusació particular en el procés judicial iniciat en l'Audiència Nacional contra l’exdirectora general de la CAM, Maria Dolores Amorós.

El PP va argumentar que el Consell és "respectuós" i no vol "interferir" en la Justícia, perquè la CAM no depén de la Generalitat ni de dret públic. Han oblidat de repent que el PP dominava el Consell d’Administració i tenia una bona part del control de la gestió de la CAM. La diputada de Compromís, Mireia Millà, acusava al PP de "mirar cap a un altre costat" i els deia que  No volen formar part d'una investigació que al final els esguitarà directament"

- Basat en un text de l'Informatiu
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

El dit, los mismos perros...quants actes solidaris es podrìen haver fet amb eixos diners ?