L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 5 de desembre del 2011

El PP rebutja la proposta de Compromís de revisar el valor cadastral de les vivendes a la baixa




Moltes promeses electorals en campanya electoral però a la primera cullerada… mosca! El PP ha rebutjat en les Corts Valencianes la proposta presentada per Compromís de demanar al govern central una revisió del cadastre. Compromís ja ha manifestat que la negativa “deixa al descobert la primera gran mentida del PP i del futur govern de Mariano Rajoy perquè han demostrat que no volen reduir els impostos que paguen les famílies”.

El portaveu de Compromís, Enric Morera, ja havia anunciat que presentaria una proposició no de llei per a demanar la revisió del cadastre perquè “l’última revisió es va fer en plena bombolla immobiliària, i moltíssims habitatges i locals comercials figuren amb uns valors cadastrals que, sens dubte, estan allunyats als actuals valors de mercat. Els impostos derivats de l’aplicació dels valors es converteixen en injusts des del punt de vista fiscal i socialment inacceptables en un moment de greu crisi econòmica i de destrucció d’ocupació”.

Morera ha lamentat que el PP valencià a les Corts “ha estat el primer en desvetllar l’agenda oculta de Rajoy, que no passa per reduir els impostos com han promés al llarg de tota la campanya electoral. Ens han argumentat amb falsedats, perquè si que es pot demanar i fer eixa revisió del cadastre que ajudaria a moltíssimes famílies, que paguen molt per pisos que ja no valen tant”.

Enric Morera ha recordat que el valor cadastral dels immobles no pot superar el valor de mercat i que ja són molts els casos de cases i solars on el preu de venda és molt inferior al valor cadastral, i en alguns casos és la meitat.  Això espanta les poques compra-vendes que es poden fer perquè el comprador ha de declarar un preu de compra més alt que paga, i pagar el 7 per cent i si no ho fa, pagar la complementària pel preu resultant del valor cadastral multiplicat pel coeficient actualitzador de cada poble.

Cal recordar que el govern municipal de Tavernes fa uns mesos va sol·licitar la revisió cadasdral per les mateixes circumstàncies ja esmentades: valor de cadasdre de Tavernes calculat en plena bombolla immobiliària i lluny del real.  Davant fets com aquests protagonitzats pel PP en les Corts Valencianes haurem de deduir que sembla més una “operació impossible” i que amb tota probabilitat seguirem pagant igual i amb l’increment percentural que correspon any darrere any. 

-

1 comentari:

Estruch i Ferrando ha dit...

Pues yo por contra defiendo el subir el IBI, pues no va a ver más remedio que hacerlo al fallar las otras dos patas de ingresos municipales, la construcción y las remesas, congeladas ya dos años, del gobierno central, eso sí, porgresiva y con exenciones a los más desvalidos, pero partida en 4 o 5 pagos : a mi me es más fácil pagar cuatro recibos de 200 euros que uno de 800.
Para ello, Víctor, cuenta conmigo .