L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 15 de desembre del 2011

La manipulació a RTVV continua viva amb Fabra




 Tres dies després de l’inici del judici de Camps i Costa, RTVV no creu important destacar el cas en cap dels informatius. Canal 9 censura imatges de l’expresident a la banqueta i prohibeix utilitzar paraules com “Gürtel” mentre Ràdio Nou selecciona els talls de veu i parla de la conspiració socialista. Tot amb el mateix propòsit: manipular la informació del judici valencià més important del moment.
 
El judici a un expresident de la Generalitat Valenciana no és tema destacat de l’actualitat per a RTVV. Si no, no s’explica que en el tercer dia de judici de Francisco Camps, quan declaren testimonis claus per al cas, la notícia aparega al tercer lloc del sumari i es desenvolupe en cinqué lloc durant l’informatiu de la nit. Així, hem d’esperar quasi vuit minuts perquè es parle del “cas dels vestits” i no del judici de Camps, a qui no s’anomena en l’entradeta i només la reportera desplaçada fins el TSJ cita per dir que “els testimonis han beneficiat la defensa de Camps”.

La televisió pública no mostra cap imatge de Camps i Ricardo Costa a la banqueta dels acusats, sinó que la major part són plànols de les portes dels jutjats, quasi tots de recurs, en els quals apareixen policies, periodistes i furgons, i els pocs sobre l’interior de la sala només enfoquen en la direcció dels magistrats. Tampoc es poden mostrar ni dir moltes més coses d’una notícia tan complexa, quan se li dedica una única peça de poc més de 2 minuts. 

La pàgina web de Canal 9 tampoc n'és una excepció, perquè el judici valencià més mediàtic del moment ocupa un reduït espai. La notícia no es publica als primers llocs de la portada, sinó que apareix cap a la meitat de la pantalla
I mentre xarxes socials com Twitter estan en efervescència a partir dels comentaris de quasi tots els mitjans i periodistes que segueixen el cas, els comptes de RTVV tan sols s’actualitzen cada tres hores, com denuncia Intersindical. Una manipulació informativa que no ha passat desapercebuda per al sindicat que amb sis delegats és el que té més representants al Comitè d’Empresa de RTVV junt a Comissions Obreres   i ha inaugurat el seu nou espai a Internet amb la denúncia del tractament informatiu que s’està fent des de la corporació pública, que “deixa en evidència que la manipulació i el sectarisme continuen sent l’assignatura pendent de la ràdio i la televisió pública”, lamenta Intersindical. 

Intersindical, com je hem dit, recorda que no se’ns mostren imatges de l’expresident a dins la sala. Igualment, s’utilitzen determinats mots com “cas dels trages, “però hi ha una paraula que no escoltaran: Gürtel”, afirmen. 

Tanmateix, segons assegura Intersindical, els missatges més cridaners es llancen des de Ràdio Nou, en la qual Camps compta amb la seua màxima valedora: Núria Romeral, directora de l’emissora i antiga cap de premsa de l’expresident. Des de la ràdio pública, es parla de la presència d’una socialista al jurat, del fet que el president del tribunal és un magistrat que va treballar amb Lerma, a més “se seleccionen els talls de veu a consciència, fins l’extrem que l’única intervenció de l’advocat de l’acusació particular que s’ha emés ha sigut per reconéixer que l’actuació dels seus clients té un interés polític” ha denunciat el sindicat. 

- Segons l'Informatiu
-

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Xavi Castillo tindrà prou material per a "veriuar-ho"...açò portarà rastre, ja voreu, ja... vergonyós...

Estruch ha dit...

Jo preferixc seguir el cas per altres mitjans, al menys sentiré algo de veritat.

Anònim ha dit...

Estruch pose canal nueve que allí l'informaran com vosté es mereix.

tele vident ha dit...

Som menors d'edat que ens han de dir el que podem o no podem vore. Un TVV pagada per tots i contra quasi tots menys els amos.

Estruch ha dit...

Canal Fabra per a vosté, senyor anónim, jo parle i entenc el valenciá per el que solc vore tambè els canals catalans.

Indesidenter ha dit...

Doncs, si una persona entén perfectament el que diuen els canals catalans sense haver-lo estudiat i essent de parla valenciana... O eixa persona té el do de llengües o el català i el valencià és la mateixa llengua!

A mi em passa per l'estil: no he estudiat mai català i l'entenc perfectament. Fins i tot una volta que vaig estar al sud de França, pel Rosselló, entenia el seu català.

Mira per on he estudiat anglés i francés, el que he aprés a l'escola a l'institut i algun temps a l'estranger, i com no pose tota l'atenció em perd en la conversa.

Per què serà això? I perquè em passa amb l'anglés i el francés i no em passa amb el català que ho entenc tot sense haver-lo estudiat mai?

Després d'un temps de dubte, he de dir que això és una de les coses que m'ha dut a la convicció de que són la mateixa llengua.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic anònim que ens denuncies uns fets sobre pubs i altres temes al voltant:

Has de comprendre que unes acusacions com les que comentes i dient els noms dels locals implicats no les podem publicar i fer-nos responsables nosaltres d'haver dit uns fets que no tenim comprovats.
El que comentes (menjars, jocs...) queda més dins de l'abast d'altres instàncies administratius que d'un blog, i t'aconsellem que el dirigesques allí i faces la teua corresponent denúncia i/o observacions.

Ací, si vols fer un article d'opinió el pot fer, completament identificat amb nomr i cognoms, i es publicarà sense problema.

ASSOCIACIÓ PUBS TAVERNES ha dit...

Senyor editor/a si no vol publicar l'anònim que fa referència als pubs no cregem que siga oportú llançar pedretes com ara "jocs,menjars" o dónar aconsellar denunciar a ningú.

Per altra banda els pubs de Tavernes i platja volem comunicar que estem FARTS, ens em quedat perplexes veient la gerra entre el mercat i els bars, i nosaltres ens preguntem, els pubs existim? existim més enllà de massacrar-mos amb l'horari, de queixes cada vegada més inverossímils, de competència deleial cada vagada més ferotge i amb la complicitat del govern de torn. Estem cansats de veure com la gent cada vegada més decideix anar fora de la població, cansats de que no sens respecte i de que es jugue amb el nostre treball i amb la nostra ilusió.

Pensem que l'oci ÉS UN DRET i que a Tavernes els últims anys sens està massacrant, així que no ho dubteu: ESTEM UNITS I DECIDITS PER A FER QUALSEVOL COSA per a que aquesta situació es reverteixca o del contrari HAUREM DE PRENDRE MESURES.

ASSOCIACIÓ DE PUBS UNITS DE TAVERNES DE LA VALLDIGNA

La Cotorra de la Vall ha dit...

Podem estar errats, però no considerem que llancem cap pedreta quan fem una referència pels motius pels quals no ho publiquem i ho diguem: no podem fer-nos responsables d'opinions o fets no comprovats.

Tampoc pensem que siga res de l'altre món el dir que això no és competència nostra i que acudesca a altres instáncies.

I ens pareix molt bé que prenguen les mesures que creguen convenient per defensar els seus interessos.

És el mateix que hem fet nosaltres no publicant l'escrit anònim i no entrant en guerres alienes.

Estruch ha dit...

Inde a mi m'ha costat, però també.

Anònim ha dit...

Que la gent (i m'incloc) decidesca buscar l'oci fora és precisament culpa d'allò que ofereixen els pubs del poble.