L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 26 de desembre del 2011

Tot el món pensava en 18 milions, però la F-1 ens va costar 20,5 milions de cànon i 4,4 per televisar-la en el 2010: total vora 25 milions d’euros. I diners per a educació, sanitat, farmàcies... no hi havia i no hi ha.


      Circuit Formula 1

La Fórmula 1 que se celebra a València costa bastant més diners del que la Generalitat havia explicat fins ara. Ha estat l’informe de la Sindicatura de Comptes qui ha donat a conéixer partides pagades per empreses públiques que, en conjunt, representen per  a Bernie Ecclestone quantitats milionàries.

La Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana va pagar el 2010 un total de 20,5 milions d'euros en concepte de cànon. Eixos diners el havia de pagar Valmor Sport, i ens ha costat els diners als valencians, a pesar que el Govern del PP va assegurar que no costaria ni un euro a les arques públiques.

L'informe adverteix que el cànon de la F-1 a València ha estat de 20,5 milions d'euros i no els 17,6 que havia anunciat el govern valencià, perquè l'IVA no pot ser deduït per l'empresa que gestiona el Consell. L'auditor de Sindicatura de Comptes fa palesa la falta d’informació sobre el contracte amb Bernie Ecclestone i detecta dos milions d'euros gastats en la partida "diferències de canvi" que s'atribueixen a la  "despesa d'organització del gran premi".

Aquests milions gastats per Projectes Temàtics no van ser l'únic desemborsament destinat a la fórmula 1.

La Sindicatura de Comptes dóna a conèixer també que Ràdio Televisió Valenciana-Canal 9 va a pagar pels drets d'emissió del campionat de Fórmula 1 entre les temporades del 2010 i del 2013. Canal 9 es va comprometre a pagar a Bernie Ecclestone un total de 22 milions d'euros més IVA pels drets d'emissió de l'esmentat campionat "de forma no exclusiva i en llengua valenciana per al territori de la Comunitat Valenciana". És a dir, el 2010, primer any del contracte en vigor, RTVV va haver de pagar-li a Ecclestone uns altres 4,4 milions d'euros.

L'empresa pública Circuit del Motor,  que gestiona el circuit de Xest, és una altra de les paganes. Va signar un contracte amb Valmor per muntar la infraestructura de la carrera de F-1 per a les temporades 2008 a 2014. El "promotor de l'esdeveniment" devia a Circuit del Motor a finals de 2010 gairebé 15 milions d'euros, dels quals 2,7 encara no s'havien facturat.



- Segons la informació d'El País

1 comentari:

Anònim ha dit...

I este es el model d'Espanya que fica Rajoy, arrieros somos.