L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 18 de gener del 2012

Compromís ha encetat la campanya al Twitter #fabratenimfred amb la finalitat de conéixer el mapa dels centres educatius valencians sense calefacció o llum.


 
La resposta a la campanya iniciada ahir no s’ha fet d’esperar i moltíssims alumnes i també professors han enviat informació de la situació real dels centres que depenen de la Conselleria d’Educació, com ara escoles d’infantil i primària, instituts de secundària i formació professional i també escoles oficials d’idiomes.

Ahir es constatava la manca de calefacció o electricitat a instituts o col·legis d’Albaida, Villena, Almassora, la Vall d’Alba, Muro d’Alcoi, Beneixama, Càrcer, la Pobla de Vallbona, Elda, Xest i Pego. El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha dit que “les informacions que ens arriben són molt preocupants, ens agradaria que la nova consellera d’Educació donara explicacions per a saber on estan els diners que s’haurien de destinar al benestar dels alumnes que es formen als centres públics del País Valencià i que, per contra, han d’anar abrigats i amb mantes a classe per a no congelar-se dins de les aules”.

Morera ha lamentat que als informatius de Canal 9 “la notícia haja estat l’onada de fred, però no han parlat de l’onada de fred i de vergonya que patim als centres educatius públics, sense llum i sense calefacció, el que ens situa al capdavant de la vergonya i de la misèria i també demostra, una vegada més, la incapacitat del PP per a gestionar, per a governar i per assegurar el benestar de les valencianes i els valencians”.

Compromís considera que el pitjor enemic de la imatge de País Valencià “és el mateix Consell, el PP, que permet que joves que van a estudiar estiguen a cinc graus a classe i caldria que ens donaren explicacions urgents de per què passen estes coses i quan de temps tardaran en normalitzar la situació”.

Morera ha indicat que “potser això explica per què tenim uns índex tan elevats de fracàs escolar al País Valencià, i és que no es donen les condicions oportunes per als alumnes”.



- Nota de Compromís
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

L´ùltima informació es que el xiquet que ve fer la foto l´han expulsat de l´institut.Posiblement per a que es cure del refredat.

La Cotorra de la Vall ha dit...

El que nosaltres sabem en aquests moments és que quest migdia ha estat readmès al centre.

I que Compromís i EUPV portaran a les Corts l'expulsió de l'alumne de l'institut IES Vila-roja d'Almassora, Francisco Tejedor, que va fotografiar els seus companys tapats amb mantes.

Tejedor ha estat expulsat dues vegades, dilluns i dimarts, per haver difós la fotografia al Facebook cosa que a parer de la directora, desprestigiava el centre. Ahir, a falta d'un document que justifiqués els motius de l'expulsió, Tejedor va tornar, pero va marxar davant l'amenaça de ser expulsat un mes sencer. Els seus companys s'hi van solidaritzar i van sortir amb ell.

I aquest migdia, probablement per la forta pressió social que ha generat el cas, el centre l'ha readmès i Tejedor ja ha assistit a les classes.

Anònim ha dit...

Deuríen de haver-li donat un premi i va i l'expulsen... un, dos, tres, el mon al revés.Es veu que la "dire" era blaveta.