L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 30 de gener del 2012

El Consell del PP va adjudicar obres a l'empresa familiar dels Cotino tot i no guanyar el concurs



Infraestructures va adjudicar la construcció del pont sobre el riu Bergantes en la CV-14 (carretera a Morella) al seu pas per Sorita a “Sedesa”, l'empresa de la família de Juan Cotino, actualment president de les Corts Valencianes, tot i que no era l'empresa de millor puntuació, sinó la segona segons la baremació de la mesa de contractació.
 
L’adjudicació del pont sobre el Bergantes es va adjudicar a Sedesa amb una puntuació total de 83,81 per darrere de Pavasal SA amb 84,40 punts, sense que es justificara eixa decisió, segons publica Levante-EMV.
 
El PSOE valencià havia sol·licitat el 2009 accedir als expedients d'adjudicacions d'obra pública de la Generalitat a Sedesa, cosa que no ha aconseguit fins finals de 2011. Sedesa està relacionada en les investigacions del cas Gürtel per presumpte finançament il·legal del PP valencià. 

L'adjudicació d'aquest nou contracte a Sedesa se suma a altres dos revelats pel diputat socialista, Francesc Signes. Així  Sedesa va cobrar 336.000 euros de la Conselleria de Sanitat per un aparcament en concessió a l'Hospital Doctor Peset de València que no va arribar a construir i també va aconseguir l'adjudicació de la construcció de 105 habitatges de protecció oficial  a Pilar de la Horadada tot i que era la tercera millor oferta en competició.
 
I una quarta adjudicació, que es remunta a 1998, Sedesa va aconseguir el manteniment de la zona nord de carreteres de Castelló, en UTE amb una altra mercantil, pel preu licitat, vora 5 milions d’euros. En aquest cas, també es va adjudicar a Sedesa aquest contracte de manteniment tot i que hi havia una altra oferta amb millor qualificació. Argument: que l'empresa que havia guanyat l'adjudicació ja era adjudicatària de dos expedients de manteniment a la mateixa província , un criteri aliè a la legislació de la contractació pública.
 
Francesc Signes diu que l'examen detallat dels expedients de Sedesa amb la Generalitat Valenciana "confirma les sospites que alguns contractes es van adjudicar indegudament i sense causa legal que ho justifiqués, en perjudici dels interessos i els principis de contractació pública" .  Per al diputat també resulta indignant el tracte de favor "dispensat a la signatura familiar dels Cotino en l'expedient de l'aparcament per concessió de l'Hospital Doctor Peset de València per un contracte que no van complir, quan hi ha molts contractistes que sí executen les obres però no cobren, tot i que arriben a passar anys i anys, el que les està abocant a la ruïna ".

- Segons Levante-EMV
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Doncs ara manen a Xirivella.