L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 27 de gener del 2012

El Grup Muntanya Valldigna organitza la primera ruta senderista del 2012 a la Valldigna



Demà dissabte, 28 de gener, el Grup Muntanya Valldigna ha organitzat la primera ruta senderista programada en la Valldigna d'enguany. Es tracta de recórrer les dues sendes recuperades l'estiu passat dins dels treballs de millora dels incendis de setembre de 2010, coordinats pel Grup Muntanya Valldigna. Aquestes noves sendes ens ofereixen una nova visió de la Valldigna, amb noves perspectives de paisatge i nous coneixements de la història dels nostres avantpassats.
 
L'eixida serà a les 8:00h del matí des de la plaça de l'Ajuntament de Simat cap a la muntanya de l'Om on els participants s'enfilaran cap a la Creueta del Toro pel sender nou que ix a la dreta de la muntanya del Toro. Aquest sender ens dóna una visió paisagística de gran bellesa de tota la Valldigna i ens porta a l'encreuament amb la senda que puja des de la carretera del Pla de Corrals. Continuant la ruta arribem a la Creueta del Toro on s'esmorzarà. Després, seguirem cap al Pou de Pascualo i baixarem pel Barranc de la Falaguera fins arribar al Camping de la Falaguera on es farà una parada tècnica. Tot seguit, continuarem la marxa endinsant-nos pel Barranc de les Cases, antic Camí de Simat a Pinet, utilitzat per la gent de Simat per a treballar en la producció de calç i que, també, va servir de lloc de pas estratègic per a comercialitzar amb el gel de les neveres de Barx, entre alres coses. Aquest tram ens durà al Camí dels Brolls on es produeix el naixement del Riu Vaca que desemboca a la mar. Si seguim el camí arribarem a Simat on finalitza aquesta ruta de gran interés històrico-cultural i natural.
 
El Grup Muntanya Valldigna espera que la gent gaudesca de la marxa i del respecte a la natura.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Plovent?? o s´ajornarà a altre cap de setmana??

GMVALLDIGNA ha dit...

Els organitzadors estarem a l'hora prevista de l'eixida (8´00 h), a la porta de l'Ajuntament de Simat, si fa mal temps esmotzarem i vorem que fem.