L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 25 de gener del 2012

El jurado popular considera per 5 vots a 4 "no culpables" a Camps i Costa

 
 

Els dubtes que va sembrar la defensa de l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, i l'exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa sobre els documents, enregistraments i testimonis aportats per les acusacions durant el judici per suborn, han convençut a cinc dels nou membres del jurat.
 
El veredicte de no culpable donat a conèixer fa uns minuts així ho testifica. Camps és innocent d'aquest delicte de suborn impropi del qual se l'acusava per rebre regals de la trama corrupta Gürtel. En el cas de l'exsecretari del PP valencià, Ricardo Costa, la consideració ha estat la mateixa.
 
Després de tres dies de deliberació, el jurat ha arribat a la conclusió, amb cinc vots a favor, que ni Camps ni Costa van rebre cap regal en pel seu càrrec i consideren no demostrat que els regals hagen estat pagats per la trama. La llei sosté que perquè es dicte un veredicte de culpabilitat són necessaris set dels nou vots del jurat, mentre que per al d'innocència són suficients cinc.
 
El portaveu del jurat ha afirmat que "no hi ha acreditació que Camps no pagara les peces". La declaració d'Isabel Jordán i les contradiccions del sastre José Tomás han estat clau per al veredicte. A més, el jurat estima que "no es pot relacionar al 100 per cent la documentació sobre el pagament de les peces".
 
El jurat també ha tingut en compte la declaració de l'escorta que va afirmar haver prestat diners al expresident de la Generalitat per comprar-se una jaqueta.
 
La seua decisió serà transformada en sentència en les pròximes setmanes pel magistrat president del tribunal, Juan Climent. I pot ser recorreguda davant el Tribunal Suprem, encara que fonts consultades consideren molt improbable que el sentit de la decisió puga ser modificat.
 
El cas Gurtel, continua
En qualsevol cas, el PP valencià no ha acabat de resoldre la seua implicació amb el cas Gürtel ja que encara té pendent la part més important d'allò que el tribunal Superior de Justícia de Madrid va manar al valencià per a la seua investigació pels suposats delictes de finançament il·legal (Delicte electoral), falsificació mercantil, suborn i prevaricació (per l'adjudicació de Fitur durant cinc anys, per import de sis milions d'euros, a la xarxa que dirigia Francisco Correa). En ella està imputat part del Govern que presidia Camps (amb el seu vicepresident Vicente Rambla al capdavant) i la cúpula al complet del PP valencià (començant per l'ex secretari general Ricardo Costa).
 
L'altra causa en què s'investiguen a càrrecs valencians (com l'exdirector de Ràdio Televisió Valenciana Pedro García) es troba a l'Audiència Nacional, a l'espera que el Tribunal Suprem decideixi si ha de romandre o ser remesa a tribunals valencians.
- Segons "El País"  (traduït)
-

19 comentaris:

Anònim ha dit...

TT #QUINSCOLLONS #VERGONYA

Tenen majoria absoluta!!! ha dit...

Va valencianets i valencianetes, ara anem a fer una fila mooooooolt llarga i baixar-nos els pantalons!! Perdoneu que siga tant maleducada i vulgar però és l'única cosa que els queda per fer-nos jajaja si es que em ric per no plorar...

Anònim ha dit...

Valencia queda declarada CNC (Centro Nacional de Corrupción).

Anònim ha dit...

De vergonya xe.ja no tinc gens de confiança en la justícia.estic molt trista , no te que pagar ningú els seus delictes de corrupció.Lladrons !!!!

Anònim ha dit...

i, se'n eixiran en la seua?, i com diu ma mare, i no pot ningú amb eixos? com a valencians ja està bé de dir que ens pareix una vergonya!ja prou de meninfotisme! què podem fer?. Passem de la indignació a l'acció. va! hi ha gent intel·ligent, pensem algo! què podem fer amb tota esta gentola de corruptes.

Anònim ha dit...

Be, hem d´acceptar les regles del joc i hem d´acceptar que de nou membres del jurat 5 els han declarat no culpable i s´enten, 4 han pensat que si ho son...han tardat dos dies en arribar a eixa conlcusió i s´enten també que al menys el dilluns i dimarts 5 o 6 els creien culpables i un o dos s´han tornat enrera i han dit que no era culpable avui dimecres. D´altra manera el veredicte del jurat hauria surtit o dilluns o dimarts...

Açò es el que ha dit el jurat popular i hem de respectar el que diuen. Personalment no ho entenc, pero al menys ho respecte...com tampóc entenc eixa cara d´alegria del molt honorable...jo no estaria tan content, sino més be molt enfadat si de debó creies que soc innocent per tot el que s´ha conegut al judici i s´ha parlat al carrer...pero eixa somrisa sembla més d´un que guanya un partit a l´ultim segon i s´escapa pels pels de la crema.

A valencia tenim el que ens mereixem i pot ser gent com el molt honorable es el que ens toca. Aci ens dona igual qui ens furte,- ho fan tots,- qui ens done per sac - ho fan tots...qui es burle de nosaltres...ho fan tots...pero sols els valencians son els únics que els aguanten i semblem disfrutar quan els amos els apallisen. En altre pais, en altre lloc, pot ser el que surt rient en la foto eixiria amb una borsa al cap per vergonya de tot el que s´ha conegut al judici.

En fi pot ser els valencians som així, sanc d´orxata i poc cervell. Pot ser si en lloc de Camps havera estat una persona normal o l´hagueren jutjat a Madrit o a altre país, altre resultat haguerem tingut qui sap XD. Igual resulta que els valencians patim del simdrome d´Estocolmo.

Anònim ha dit...

Si empezamos a poner en duda las sentencias que a uno no le conviene, mal,muy mal vamos.
¿Que diréis si condenan a Garzón? No quiero ni pensarlo.

Anònim ha dit...

La corrupció arriba a la justicia més si els ,jutgen els seus Conciudadanos. Uns amb jurat i els altres amb tècnics. Quatre paraules: In-com-pren-si-ble.
Com ho sabien el dia d'abans?

Anònim ha dit...

Vergonya, senyors, vergonya!!!

Açò és el que sentim la gent que vivim en este país.

Després d'escoltar les seues converses telefòniques, de veure les contradiccions diàries i tenir les proves davant; resulta intolerable el grau de corrupció en que els espanyols han sumit al País Valencià i la política valenciana.

Poble Valencià, desperta i ocupa els carrers!!!!

Anònim ha dit...

A l´anonim de les deu del matí...jo no fique en dubte la sentencia, i tracte de entendrela i veig mes enllá, vec a gent com tu, que quan veu a CAaaaaaaaaaams, no veu altra cosa que el seu lider, espiritual, moral i espere que no sexual. I no perque l´honorable siga un lider, sino perque es del partit d´u mateix...i estic molt molt fart d´eixa nova moda de que tots els del meu partit son sants i tots els demés corruptes.

I per a que m´entengues millor...Camvia-li el nom i en lloc de Camps fica-li Zapatero...la teua opinió seria la mateixa? la meua si.

I respecte a Garzon, com a llicenciat en dret em fa vergonya el que esta passant com em feia vergona vore una foto de vint metres al hall de la facultat de dret de Primo de Rivera quan jo estuviava per l´any 86. Quan Garzón instruia la causa contra Pinotxet o contra els Gals que bo era...que gran...pero quan toca a Franco o al PP, "leña al mono que es de goma".

He vist actuacions de jutges mes parcials i mes censurables que la de Garzon...i no he vist mai que jutjaren a cap d´ells...Però en fi...igual qualsevol dia a Garzon li apareix al llit un cap de cavall i més d´un aplauria caient-li la baba. Hi ha que pensa en el cap i ha qui pensa amb el carnet del partit inclós sen se ser del partit.

Anònim ha dit...

Espere q es fasa tant d soroll ara quan Jose Blanco s'asente en la banqueta com a imputat i la sexta i companyia estiguen ai tots els dies donant-nos tota la informacio.

Anònim ha dit...

A la mani per l'ètica social

Anònim ha dit...

Podría empezar preguntandome ¿Que se puede esperar de un tribunal POPULAR que juzga al máximo representante de la cultura del Partido POPULAR (corrupción, reducción prestaciones básicas, etc). Sería un chiste fácil. La clave de todo es que vivimos en una sociedad mayoritariamente fryky, que no se sonroja de escuchar las cintas del juicio (verguenza ajena me da a mi)que no ve más de un palmo por delante de sus ojos; que cuando el estado de bienestar desaparezca tras el paso de estar hordas corruptas, se dará cuenta (muy tarde) de que ellos han colaborado en ese derrumbe y al mismo tiempo son los máximos perjudicados. Pues bien dado los valores de nuestra sociedad, es lógico que el tribunal popular haya absuelto.

jo si que estic indignada ha dit...

No hi ha cosa mes bonica que la llei de l'embut... parlem de corrupció?? doncs parlem-hi.
el faisà ha alçat el vol; els xiquets de Chaves ja han mamat prou subvencions ó "comissions"; els xófers gasten en fulanes i cocaïna els diners públics; Griñán "ERE que ERE" dónant jubilacions als qui mai han treballat (gossos manters i lladres). Parlem de Pepiño i les benzineres.
No hi ha pitjor sord que el qui no vol escoltar, però el que parla a escoltar s'arrisca.
SENYORS ARA SI, PARLEM DE CORRUPCIO

Apel.lant a la llibertat d'expressió, espere vore aquest comentari publicat.
Gràcies.

Pepito no Pepe ha dit...

Democràcia i llibertat d’expressió? No será en el Diari de Tavernes.

Hi ha un anonim que allí publica un comentari on diu: “Si no m'equivoque ja és la tercera. Primer la pujada de l'impost de circulació, despres la pujada de l'IBI i ara la de l'aigua”.


Jo he respost quatre vegades al comentari. Mai l’han publicat. I no dic res de l’altre món i sempre enviant el mateix que es:

L'IBI no el puja el govern municipal d'ara. Les pujades són fins arribar el que marca la llei (els famosos 10 anys per posar al dia) i estan ja marcades des de la passada legislatura.
Si de cas cal saber que l'única pujada seria la que tots els anys posa el Govern Central (2%?) i allí mana el PP. Caldra dir-li al Sr. Rajoy que com Tavernes esta molt per damunt del que toca (això també ho diu el PP vallero) que ens abaixe l'IBI.
Dir que el govern municipal actual de Taverns puja l'IBI és demostrar ignorància i seria una tonteria com dir que el govern municipal de Tavernes puja l'IRPF quan tot això (cadastre para l'IBI o IRPF) no depen d'ells. No cal tindre por a dir que ho marca la llei, que els coeficients municipals de Tavernes els va posar el govern del PP i la seua majoria absoluta. S'admet un ventall en el coeficient (entre un maxim 1 i un minim 0'4?) i per això l'any passat els socialistes varen demanar una disminució del coeficient, crec que del 0'48 al 0'40 i el PP va dir que no. Si enguany paguem més que l'any passat, es per això: primer la pujada per adequar al valor cadastral i segon perque el PP no va voler abaixar el coeficient al mínim. A més tindren la pujada de l'Estat.
I quan a les taxes, algu ho diu dalt: tots els anys es revisen de manera que cost del servici i els ingressos del servici siguen igual. Si pugen els costos per donar el servici puja la taxa, com va fer Diputació que ens va pujar la del fem perque era mes car reciclar-lo, o no s'en recordeu els 40 euros? També ací parleu per no callar, perquè es la llei qui ho mana així. I si no es correcte el que fa el govern d'ara, el PP té el recurs de denunciar-ho als tribunals.
De tota manera, cal saber que l'Ajuntament proposa pero no aprova els preus, sinó el Govern de la Generalitat, per tant menys renegar ací i demaneu-li als vostres de la Generalitat que no aproven eixa taxa, si no una menor.

Anònim ha dit...

Porque han tenido que decidir la sentencia de estos chorizos un jurado popular,desde luego aqui en España solo pasa esto,poque no pusieron tambien un jurado popular en le juicio de MARTA DEL CASTILLO otro gallo hubiese cantado la justicia de esta pais es una VERGUENZA

Tot xosisso et retorna ha dit...

Per a jo si que estic indignada ha dit...

Corrupció és qualsevol corrupció, I corruptes són tots el corruptes. I ara i quan vullgues PARLEM DE CORRUPCIÓ I CORRUPTES.

PERÒ LA CORRUPCIÓ QUE MÉS DIRECTAMENT M'AFECTA A MI COM VALENCIÀ ÉS LA DE VALENCIA, PROTAGONITZADA PEL PP.

LA VIEJA'L VISILLO ha dit...

La justícia ha sigut justa. Ara que mamprenguen a Pepiño, Chaves, URdangarín,...Segur que d'estos no direu res, però sembla que tingueu mania al que era el nostre MH President de la Generalitat.

Anònim ha dit...

Dona la punyetera casualitat que els que dius no són valencians ni afecten temes estrictament valencians, excepte el "yernisimo" mentre el M.D. Camps era el presidents dels valencians, qui ha desfet l'economia valenciana, qui ha propiciat encara que siga per omissio tots els casos que veiem al jutjat i qui ha facilitat aeroports sense avions, copes America, Formula 1, C9 manipulats, etc, etc.
Ara, tu com a bona vella, estas sorda i cega i sembla ser que nomes veus Cacal 9.