L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 14 de gener del 2012

El jutge investiga si l’empresa “ Societat Gestora per a la Imatge Estratègica i Promocional de la Comunitat Valenciana” que va presidir Esteban González Pons va operar amb entitats pantalla o interposades.

 


El titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, instructor del cas Palma Arena, està investigant dins de la peça centrada en el presumpte desviament de fons a través de l'Institut Nóos, si l'empresa que va presidir el dirigent del PP, Esteban González Pons , és a dir la Societat Gestora per a la Imatge Estratègica i Promocional de la Comunitat Valenciana , va operar amb entitats que poden ser considerades 'pantalla' o societats interposades.

El magistrat ha oficiat a l'Agència Tributària perquè aporte a totes les dades sobre les operacions econòmiques efectuades amb tercers per part de la Societat Gestora, que el desembre de 2005 va signar un conveni amb Nóos per sis milions d'euros per a la preparació de la candidatura de la Comunitat Valenciana com a seu de la primera edició dels Jocs Europeus, que mai arribarien a celebrar.

L’acord, al qual ha tingut accés Europa Press, té les firmes de González Pons, l'exvicepresident de la Generalitat valenciana, Víctor Campos, i l'exsoci de Nóos Diego Torres, en l'actualitat un dels principals imputats en el marc d'aquestes investigacions al costat del Duc de Palma, Iñaki Urdangarin, que va presidir l'entitat entre els anys 2004 i 2006.

El conveni afirma que l'empresa, dependent de la Generalitat, comptava amb la col· laboració de Nóos en el disseny d '"un gran esdeveniment poliesportiu de caràcter internacional i de nova creació, la primera edició es disputava a València i permetia potenciar i projectar la imatge de la Comunitat Valenciana en el món com a referent en l'organització de grans esdeveniments esportius ", denominat genèricament Jocs Europeus.

Res del que contemplava el document es va dur a terme -contractació d'assessors coneixedors de la problemàtica olímpica de 45 països, confecció del dossier de la candidatura, afavorir la presència del projecte en fòrums internacionals- això si, l’Institut Nóos va acabar percebent pel conveni un total de 382.203 euros procedents dels fons de la Generalitat.

Precisament, per tots aquests fets està citat a declarar González Pons com a testimoni el pròxim 15 de maig.

- Text i fotografia: Europa Press (traduït)
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

A mi me extrañaba que tanto el gobierno de Valencia como el de Baleares, ambos presúntamente estafados, no se presentaran en la causa. Ahora ya voy atando hilos.